Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Een rapport presenteren

Toon een rapport op volledig scherm en doorloop automatisch de verschillende pagina's.

Een rapport is toonbaar als een presentatie, vergelijkbaar met Google Presentaties. Deze presentatie kunt u tonen op volledig scherm of in een normaal browservenster. Het is ook mogelijk om elke pagina van het rapport automatisch voor een bepaalde tijd te tonen. U kunt bijvoorbeeld een rapport van 10 pagina's presenteren en instellen dat elke pagina een minuut in beeld is voordat automatisch de volgende pagina verschijnt.

In dit artikel:

Een rapport presenteren

1. Bekijk het rapport waarvoor u een nieuwe planning wilt maken.
  2. Klik rechtsboven op Meer opties Meer opties.
  3. Klik op Icoon Presenteren Presenteren.
  4. Als uw rapport uit meerdere pagina's bestaat:
    1. Geef de bedieningselementen van de presentatie weer door uw muis naar de linkerbenedenhoek van het scherm te verplaatsen.
    2. Klik op Afspelen Icoon Afspelen om de presentatie te starten.
    3. Kies via het paginamenu een specifieke pagina om te presenteren.
  5. Klik op Weergaveopties om een weergaveoptie te selecteren.
  6. Als u de presentatie in een browservenster wilt tonen, klikt u op Icoon Volledig scherm sluiten.
  7. Druk op ESC of klik op AFSLUITEN in de bedieningselementen voor de presentatie om de presentatie te sluiten.

Bedieningselementen voor presentatie

Instellen hoelang een pagina in beeld is

Zo stelt u in hoe snel de volgende pagina van een presentatie met meerdere pagina's wordt getoond:

1. Bekijk het rapport waarvoor u een nieuwe planning wilt maken.
  2. Klik rechtsboven op Meer opties Meer opties.
  3. Klik op Icoon Presenteren Presenteren.
  4. Verplaats de muis naar de linkerbenedenhoek van het scherm.
  5. Klik in de bedieningselementen van de presentatie op Elke … seconden wijzigen en selecteer een nieuw interval.

Nadat de laatste pagina is weergegeven, wordt de eerste pagina van de presentatie opnieuw weergegeven. Dit gaat zo door totdat u de presentatie sluit.

Een specifieke pagina presenteren

Gebruik de bedieningselementen voor de presentatie om naar een specifieke pagina te gaan terwijl u in de presentatiestand blijft.

Weergaveopties

Gebruik de bedieningselementen voor de presentatie om in te stellen hoe het rapport op het scherm wordt weergegeven:

• Aanpassen aan scherm: Hiermee wordt de schaal van het rapport aangepast zodat het volledig op het scherm past.
  • Aanpassen aan breedte: Hiermee wordt de schaal van het rapport aangepast aan de breedte van het scherm. U moet mogelijk omhoog/omlaag scrollen om het hele rapport te kunnen bekijken.
  • Werkelijke grootte: Hiermee wordt het rapport weergegeven in de werkelijke afmetingen. U moet mogelijk omhoog/omlaag en/of naar links/naar rechts scrollen om het hele rapport te kunnen bekijken.

Presentatiestand en recentheid van gegevens

Als u een presentatie houdt, gebruikt Looker Studio de instellingen voor de recentheid van gegevensbronnen in het rapport om te zorgen dat het rapport recente gegevens bevat. Op die manier zien zelfs mensen zonder bewerkingsrechten voor het rapport de recentste gegevens.

Meer informatie over hoe u de recentheid van gegevens beheert

Presentatiestand en automatisch vernieuwen

Als u een presentatie houdt, controleert Looker Studio de instellingen voor de recentheid van gegevens en worden de gegevens alleen vernieuwd voor de volgende pagina in de presentatie. Als u het hele rapport met een vast interval wilt vernieuwen, gebruikt u automatisch vernieuwen.