Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

BigQuery GEOGRAPHY-polygonen visualiseren met Looker Studio

Afbeelding van stopwatch

Deze tutorial is bedoeld voor mensen die GEOGRAPHY-gegevens uit BigQuery willen visualiseren met Looker Studio. U heeft een BigQuery-factureringsproject nodig om deze tutorial af te ronden. U hoeft niet te weten hoe u SQL moet schrijven en u kunt de openbare dataset gebruiken.

Doel

In deze tutorial maakt u een rapport waarin de betaalbaarheid van huurpanden in de staat Washington wordt vermeld. U gebruikt een Google-kaart om GEOGRAPHY-gegevens te visualiseren die afkomstig zijn uit een openbare BigQuery-dataset.

Voorbeeld van Google-kaart met BigQuery GEOGRAPHY-polygonen die de betaalbaarheid van huurpanden in de staat Washington aangeven.

Voordat u begint

Als u nog geen BigQuery-factureringsproject heeft ingesteld, kunt u zich hier kosteloos aanmelden.

1 Een nieuw, leeg rapport maken

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Klik linksboven op Het icoon Maken.  Maken en selecteer Rapport.
  3. Kies in het deelvenster Gegevens toevoegen aan rapport de optie BigQuery.

Voeg BigQuery-gegevens toe aan een rapport.

1. Kies AANGEPASTE QUERY in de linkernavigatiebalk.
  2. Selecteer uw factureringsproject-ID of geef deze op.
  3. Plak de volgende SQL-query onder Aangepaste query opgeven:
select
    ct.state_fips_code,
    ct.county_fips_code,
    c.county_name,
    ct.tract_ce,
    ct.geo_id,
    ct.tract_name,
    ct.lsad_name,
    ct.internal_point_lat,
    ct.internal_point_lon,
    ct.internal_point_geo,
    ct.tract_geom,
    acs.total_pop,
    acs.households,
    acs.male_pop,
    acs.female_pop,
    acs.median_age,
    acs.median_income,
    acs.income_per_capita,
    acs.gini_index,
    acs.owner_occupied_housing_units_median_value,
    acs.median_rent,
    acs.percent_income_spent_on_rent,
from `bigquery-public-data.geo_census_tracts.census_tracts_washington` ct
left join `bigquery-public-data.geo_us_boundaries.counties` c
    on (ct.state_fips_code || ct.county_fips_code) = c.geo_id
left join `bigquery-public-data.census_bureau_acs.censustract_2018_5yr` acs
    on ct.geo_id = acs.geo_id
Deze query haalt gegevens op uit openbare BigQuery-datasets over Amerikaanse censusgebieden in de staat Washington. Een censusgebied is een relatief kleine onderverdeling van een county. De query voegt de georuimtelijke gegevens over de grenzen van het censusgebied samen met censusstatistieken, zoals populatie, leeftijd, inkomen en huisvestingskosten.

Klik op Toevoegen om deze gegevens aan het rapport toe te voegen.

2 Een Google-kaart toevoegen aan het rapport

1. Verwijder de tabel op de rapportpagina.
  2. Klik linksboven op Een diagram toevoegen.
  3. Klik onder Google Maps op Gevulde kaart.

3 De kaart instellen

De Google Maps-kaart instellen. De kaart wordt nog niet getoond. U moet het veld toevoegen waarmee elke locatie afzonderlijk wordt geïdentificeerd.

1. Klik rechts, onder Locatie, op Ongeldige dimensie en kies vervolgens geo_id.
    1. Met dit veld wordt elk censusgebied afzonderlijk geïdentificeerd.
  2. Klik onder Georuimtelijk veld op Statistiek toevoegen en kies tract_geom.
    1. Dit veld bevat de BigQuery GEOGRAPHY-gegevens waarmee de polygonen worden gedefinieerd die we willen tonen.

De kaart ziet er zo uit:

Kaart met ontbrekende polygonen.

Waarom ontbreken er polygonen op de kaart?

Op een Google-kaart in Looker Studio worden standaard 100.000 punten (hoekpunten in polygonen) geplot, maar de kolom tract_geom bevat 911.364 punten. U kunt het aantal punten verhogen (tot een maximum van 1 miljoen). U kunt het aantal punten ook verlagen om u op een specifiek gebied te richten. Dit doet u door een filter toe te voegen.
Voeg een dropdownfilter voor county_name toe.
  1. Klik in de werkbalk op Bedieningselement toevoegen.
  2. Selecteer Dropdownmenu.
  3. Stel Veld voor bedieningselement in op county_name en geef voor Standaardselectie King op.

U ziet nu alle polygonen voor King County, waarin Seattle zich bevindt:

Kaart met polygonen.

4 De kaart opmaken

De standaard kleurstatistiek van de kaart is Record Count. We gaan een interessantere statistiek kiezen.

Kies rechts, onder Kleurstatistiek, de optie percent_income_spent_on_rent.

5 Met de kaart werken

Afhankelijk van de opties die u heeft aangezet, kunt u zoomen en meedraaien, en censusgebieden bekijken waar mensen bijna de helft van hun inkomsten aan huur besteden, zoals het University District in Seattle:

6 De knopinfo wijzigen

Als u de muisaanwijzer op de kaart plaatst, ziet u dat de knopinfo de 'geo_id' toont. Dit is niet erg nuttig:

Knopinfo met geo_id.

Rond de configuratie van de velden voor de kaart af. U kunt kijkers betere knopinfo bieden door de dimensie Knopinfo te wijzigen.

1. Klik rechtsboven op Bewerken.
  2. Selecteer de kaart.
  3. Kies rechts, onder Knopinfo, de optie lsad_name.
    1. Dit veld bevat de door mensen leesbare naam van het censusgebied:

7 Meer stijl toevoegen aan de kaart

U kunt het uiterlijk van de kaart aanpassen op het tabblad STIJL. U kunt bijvoorbeeld de ondoorzichtigheid van de opvulling verhogen naar 80% en de kleurovergang veranderen van blauw naar rood.

Filled Area Layer section options and Colors section options on the Filled Map Style tab.

Voorbeeld van afgeronde kaart.

Gefeliciteerd.

U heeft een Google-kaart in Looker Studio gemaakt die BigQuery GEOGRAPHY-gegevens visualiseert.