Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Herbruikbare gegevensbronnen delen

Laat andere mensen een herbruikbare gegevensbron bewerken of deze toevoegen aan hun eigen rapporten.
Dit artikel is van toepassing op herbruikbare gegevensbronnen. Ingesloten gegevensbronnen worden gedeeld als u het rapport deelt waarin ze zijn ingesloten. Meer informatie over de typen gegevensbronnen
U hoeft de gegevensbron van een rapport niet te delen met anderen die het rapport willen bekijken. Autorisatie om de gegevens in een rapport te bekijken, wordt geregeld door inloggegevens voor gegevensbronnen. Kijkers van een rapport kunnen de gegevens zien waarvoor ze gemachtigd zijn, ongeacht of de gegevensbron met ze is gedeeld.

Als u een herbruikbare gegevensbron wilt delen, gebruikt u de homepage van Looker Studio:

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Selecteer bovenaan Gegevensbronnen.
  3. Zoek de gegevensbron die u wilt delen en klik aan de rechterkant op Meer Meer opties.
  4. Klik op Deelicoon Delen. U ziet het dialoogvenster Delen met anderen.
  5. Vul onder Mensen toevoegen de namen of e-mailadressen in van degenen met wie u items wilt delen. U kunt ook delen met Google-groepen.
  6. Selecteer de toegangsrechten voor de mensen en groepen die u heeft opgegeven:
    • Mag bewerken: Gebruikers mogen het item bewerken en met anderen delen.

• Mag bekijken: Gebruikers kunnen het item bekijken en met anderen delen, maar niet bewerken.
  7. Als u verschillende rechten voor verschillende mensen wilt instellen, klikt u op Toegang beheren.
  8. Mensen die u uitnodigt, krijgen standaard een e-mail met een link naar het item dat u deelt. Vink het selectievakje Mensen op de hoogte brengen uit om die e-mail niet te sturen.
  9. Klik op Sturen.

Hoe gegevensbronnen worden gedeeld

• Als u een gegevensbron deelt, geeft dat geen toegang tot de onderliggende dataset.
  • Gebruikers moeten bij Google zijn ingelogd om een gegevensbron te bekijken of bewerken.
  • Als u een gegevensbron deelt met weergaverechten, kunnen kijkers het schema (de structuur) van de gegevensbron zien, maar niet wijzigen.
  • Als u een gegevensbron deelt met bewerkingsrechten, kunnen bewerkers het schema wijzigen. Ze kunnen velden dan een andere naam geven of uitschakelen, berekende velden toevoegen, het gegevenstype en de standaardaggregatie wijzigen en beschrijvingen toevoegen.
  • Alleen de eigenaar van de gegevensbron kan de verbinding van de gegevensbron bewerken.