Kosten betwisten

Opmerking: De mogelijkheid om in rekening gebrachte leads te betwisten, is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada.

U kunt in rekening gebrachte leads betwisten binnen 30 dagen nadat u ze heeft gekregen. Dat doet u zo:

1. Log in op uw lead-inbox voor Lokale diensten-advertenties.
  2. Kies linksboven het menu-icoon .
  3. Kies Leads in het menu.
  4. Zoek en kies de lead die u wilt betwisten.
  5. Kies Geschil.
  6. Kies de reden waarom de lead ongeldig is.
  7. Voeg in het gedeelte Uw opmerkingen eventuele aanvullende gegevens over de lead toe.

Geschilverwerking

Google verwerkt alle leadgeschillen binnen een week. Bovenaan de lead ziet u een bericht waarin staat of we het tegoedverzoek goedkeuren of niet. Alle beslissingen over het geschil zijn definitief.

Geschilverzoek goedgekeurd

Geschillen voor leadcredits

Meestal worden tegoeden voor leads die u met succes betwist, binnen 40 dagen toegepast op uw accountsaldo. U ziet de oorspronkelijke leadkosten nog wel op uw factuur.

Google controleert zelf regelmatig leads en kent een tegoed toe als leads ongeldig blijken te zijn. Als u een lead die u wilt betwisten, niet kunt vinden, is er mogelijk al een tegoed voor de lead toegekend of is de lead niet in rekening gebracht. U vindt de lead dan in het gedeelte met inactieve leads in uw lead-inbox. Meer informatie over geldige en ongeldige leads

Kunt u de optie Geschil niet vinden? Dit zijn enkele mogelijke oorzaken:

• Uw advertentie wordt niet in de Verenigde Staten of Canada getoond.
  • De lead is meer dan 30 dagen oud. Volgens het beleid moet u leads altijd binnen 30 dagen betwisten
  • We hebben geen kosten in rekening gebracht. Niet alle leads worden in rekening gebracht. Als u wilt nagaan of een lead in rekening is gebracht, klikt u op de lead om het leadoverzicht te bekijken. Als we geen kosten in rekening hebben gebracht, ziet u daar de tekst Deze lead is nog niet in rekening gebracht.

Opmerking: Als u adverteert via een aangesloten partner, is de bovenstaande informatie niet op u van toepassing. Vind meer informatie over aanbieders via aangesloten partners.