Klanten bereiken met uw Lokale diensten-advertenties

Door de juiste advertentie-instellingen te kiezen, kunt u de juiste klanten bereiken. Voor een effectief advertentiebereik updatet u uw servicegebieden en taaktypen om te bepalen waar uw Lokale diensten-advertenties kunnen worden weergegeven en met welke typen zoekopdrachten uw advertentie kan worden weergeven.

Opmerking: Als u adverteert via een aangesloten partner, worden uw servicegebieden en taaktypen rechtstreeks door de partner aan ons verstrekt.

Taaktypen

U kunt de services definiëren waarvoor u wilt adverteren door in elke bedrijfscategorie een keuze te maken uit een lijst met potentiële services (zoals 'douche installeren').

Als mensen woordgroepen zoeken die betrekking hebben op deze services, kunnen uw advertenties worden weergegeven. Uw advertentie kan ook worden weergegeven als iemand zoekt naar algemene categorieën gerelateerd aan uw bedrijf (bijvoorbeeld 'loodgieter'). In sommige gevallen wordt uw advertentie alleen weergegeven voor zoekopdrachten in algemene categorieën als u algemene services biedt voor uw categorie.

Tip:

Selecteer services die rechtstreeks zijn gerelateerd aan uw bedrijf, zodat uw advertenties kunnen worden getoond als een klant zoekt naar een bepaalde service. Een loodgieter bijvoorbeeld kan het best 'douche installeren' selecteren om klanten te bereiken die op zoek zijn naar die service.

Uw servicegebieden instellen

U kunt uw servicegebied instellen door geografische gebieden (plaatsen, provincies, buurten) te kiezen waar u uw advertentie wilt laten zien. U kunt uw servicegebieden bewerken nadat u zich voor het eerst heeft aangemeld.

Zo kunt u servicegebieden selecteren:

1. Log in op uw lead-inbox voor Lokale diensten.
  2. Klik bovenaan op het menu .
  3. Klik op Profiel en budget.
  4. Klik op de kaart Servicegebieden op het potloodje Bewerken.
    • Voeg een servicegebied toe door te zoeken naar een provincie, plaats of postcode in de zoekbalk Deze servicegebieden opnemen.
    • Verwijder een servicegebied door te zoeken naar een provincie, plaats of postcode in de zoekbalk Deze servicegebieden uitsluiten.
  5. Klik op Opslaan.

Gebruikers bereiken in geografische gebieden of plaatsen

Als u een geografisch gebied (bijvoorbeeld de stad Maastricht) toevoegt aan uw servicegebied, worden uw advertenties op 2 manieren getoond in dat gebied:

1. Geschatte locatie van persoon op het moment van zoeken: Uw advertenties kunnen worden weergegeven aan mensen die zich op het moment van zoeken naar schatting binnen een bepaald geografisch gebied (plaatsen of postcodes) bevinden. Voorbeeld: Iemand in Maastricht die zoekt naar 'toilet repareren', kan uw advertenties zien.
  2. Namen van locaties in zoekopdrachten: Uw advertenties kunnen ook worden getoond aan mensen die geïnteresseerd zijn in bedrijven zoals dat van u in uw geografische gebied, zelfs als ze zich volgens de geschatte locatie op het moment van hun zoekopdracht niet in dat gebied bevinden. Iemand die bijvoorbeeld in Venlo zoekt op 'toilet repareren Maastricht', kan uw advertenties zien omdat u specifiek 'Maastricht' aan uw servicegebied heeft toegevoegd.

Als u een bepaalde plaats aan uw servicegebied toevoegt, kan uw advertentie worden getoond aan mensen in beide bovenstaande categorieën die voldoen aan de criteria (mensen die zich naar schatting in de plaats bevinden die u heeft toegevoegd en mensen die interesse hebben getoond in die plaats via hun zoektermen).

Voorbeeld: een plaats aan uw servicegebied toevoegen

U maakt een advertentie voor uw loodgietersbedrijf en voegt Maastricht toe aan uw servicegebied. De stad Maastricht en alle postcodes van Maastricht worden dan onderdeel van uw servicegebieden.
Als iemand die zich naar schatting in Maastricht bevindt op Google zoekt naar 'loodgieter', kan uw advertentie worden weergegeven. Een andere persoon in Meerssen zoekt op Google naar 'loodgieter Maastricht'. Uw advertentie kan ook aan deze persoon worden getoond omdat de zoekopdracht de locatie van uw bedrijf bevat.

Gebruikers bereiken in specifieke postcodes

Opmerking: In overeenstemming met ons beleid kunnen makelaars in de VS en Canada hun advertenties niet targeten op postcode.

U kunt ook postcodegebieden in een plaats uitsluiten door ze te deselecteren in de lijst met postcodes die aan die plaats is toegewezen. Als u dat doet, worden uw advertenties niet getoond aan mensen die zich naar schatting binnen die postcodes bevinden. Uw advertenties worden ook niet weergegeven aan mensen die interesse tonen in die gebieden op basis van hun zoektermen.

Opmerking:
  • Als u slechts een paar postcodes in een stad selecteert, wordt de naam van die stad weergegeven als een extra gebied voor uw bedrijf. Alle andere postcodes voor de stad worden weergegeven als niet-geselecteerde gebieden. Dit betekent dat uw advertenties kunnen worden getoond aan mensen die zich buiten de door u geselecteerde postcode bevinden, maar die zich wel in de plaats bevinden.
  • Sommige postcodegebieden strekken zich uit over meerdere plaatsen. Dit betekent dat als u één plaats toevoegt aan uw servicegebied, u ook andere plaatsen kunt toevoegen die een postcodegebied delen met de plaats die u heeft toegevoegd. Als u een postcodegebied toevoegt dat meerdere plaatsen omvat, worden alle bijbehorende plaatsen toegevoegd aan uw servicegebied (en alle andere postcodes in de plaats worden getoond als niet-geselecteerde gebieden).

Voorbeeld: een postcode toevoegen aan uw servicegebied

U wilt de postcode 6230 toevoegen (een deel van Meerssen, een dorp in de buurt van Maastricht). Als u postcodegebied 6230 toevoegt als servicegebied, kunnen uw advertenties worden weergegeven aan mensen die zich naar schatting in 6230 bevinden en aan mensen die interesse hebben getoond in dat gebied op basis van hun zoektermen.

Voorbeeld: bepaalde postcodes van een plaats in uw servicegebied uitsluiten

U wilt uw bedrijf richten op het oostelijk deel van Maastricht en postcodes voor het westen van de stad uitsluiten. U voegt Maastricht toe aan uw lijst met servicegebieden. Vervolgens deselecteert u de postcodes voor het westelijk deel van Maastricht. Als u dat doet, worden uw advertenties niet weergegeven aan mensen die zich volgens de schatting in deze postcodegebieden bevinden of aan mensen die interesse tonen in deze gebieden op basis van hun zoektermen.

Zoals hierboven vermeld, kan uw advertentie nog wel worden getoond aan mensen die zich bevinden in gedeselecteerde postcodegebieden. Dat gebeurt alleen als hun locatie wordt geschat op plaatsniveau (bijvoorbeeld ergens in Maastricht) op het moment van hun zoekopdracht.

Klaar om meer klanten te bereiken?

Aanmelden voor Lokale diensten-advertenties