Rapporten voor Lokale diensten-advertenties bekijken

In de app Lokale diensten-advertenties vindt u rapporten die aangeven hoe uw advertentie presteert.

Voordelen

• U krijgt inzicht in hoeveel leads u krijgt via uw advertentie.
  • U kunt de effectiviteit van uw advertentie bijhouden door te meten of uw leads tot boekingen leiden.

Over rapporten voor Lokale diensten-advertenties

U kunt de periode voor uw rapport opgeven. In de rapporten voor Lokale diensten-advertenties vindt u deze gegevens:

• Het aantal in rekening gebrachte leads dat u in de periode heeft gekregen van potentiële klanten die uw advertentie hebben gezien op pagina's met zoekresultaten van Google.
  • Het totale bedrag dat in deze periode in rekening is gebracht.
  • Een lijst van alle leads die u heeft gekregen. U kunt deze filteren.
  • (alleen voor de VS en Canada):
    • Het tegoed voor betwiste leads dat u in deze periode heeft gekregen.
    • Het aantal boekingen en uw boekingsgraad (het percentage van de in rekening gebrachte leads dat in de periode is gemarkeerd als Geboekt).
Opmerking: Er zijn alleen gegevens beschikbaar van 1 oktober 2017 en later.

Uw rapporten voor Lokale diensten-advertenties bekijken

U kunt uw rapporten voor Lokale diensten-advertenties bekijken in de app op Android- en iOS-apparaten en in de lead-inbox op uw desktop. Als u meerdere bedrijven beheert, kunt u ook de Local Services API gebruiken.

1. Open de inbox van Lokale diensten-advertenties.
  2. Tik bovenaan op het menu Menu button.
  3. Tik op Rapporten.

Local Services API

Via de Local Services API kunnen beheerders van Google Ads-manageraccounts op een schaalbare, programmatische manier rapportagegegevens voor al hun beheerde accounts bekijken. Hiermee krijgen ze inzicht in gegevens over leads, accountprestaties en kosten. De API is het meest geschikt voor grote bedrijven die meerdere accounts voor Lokale diensten-advertenties beheren. Meer informatie over hoe u de API instelt.

Leads markeren als Geboekt

Opmerking: Deze functie is momenteel alleen beschikbaar in de VS en Canada.

Als u leads markeert als Geboekt, kunt u uw boekingsgraad bijhouden op de pagina Rapporten. U kunt tijdens de markering aanvullende gegevens toevoegen om leads bij te houden op basis van taaktype en klantnaam. Zo kunt u later de filters op de pagina Rapporten gebruiken om de leads terug te vinden.

1. Open de inbox van Lokale diensten-advertenties.
  2. Kies een lead in de inbox.
  3. Op desktop: Klik rechtsboven op Gemarkeerd als Geboekt. Op mobiel apparaat: Tik rechtsonder op Boeken.
  4. Selecteer een datum als het om een toekomstige taak gaat of geef aan dat de taak is afgerond.
  5. Tik op Gegevens voor bijhouden toevoegen om meer informatie over de lead toe te voegen, zoals taaktype en klantnaam. Deze gegevens zijn alleen zichtbaar voor u.
  6. Klik op Opslaan.
Opmerking: Als u adverteert via een aangesloten partner, is de bovenstaande informatie niet op u van toepassing. Vind meer informatie over aanbieders via aangesloten partners.