Leads en taken beheren

Als potentiële klanten uw Lokale diensten-advertentie vinden op Google, kunnen ze het Google-doorschakelnummer uit de advertentie bellen of een chatverzoek sturen om contact met u op te nemen.

U kunt altijd inloggen bij de app van Lokale diensten-advertenties of de lead-inbox op uw desktop om een overzicht van uw leads te vinden, contact op te nemen met potentiële klanten en geboekte afspraken te controleren. Vanuit de mobiele app of uw lead-inbox kunt u het volgende doen:

• Luisteren naar opnamen van telefoonleads (alleen in de VS)
  • Geboekte taken controleren in de app
  • E-mails en app-meldingen krijgen over nieuwe leads van potentiële klanten
  • Reageren op leads
  • Telefoontjes via uw advertentie beoordelen

Meer informatie over advertentierangschikking

Leads krijgen en erop reageren

U kunt leads krijgen als inkomende gesprekken of berichten van potentiële klanten. In beide gevallen krijgt u bericht over nieuwe leads via een melding van de mobiele app op uw telefoon (als u de app heeft geïnstalleerd). Tik op de melding om in de app meer informatie te vinden over de lead. Het e-mailadres dat is gebruikt om het account te maken, krijgt een e-mail met een klikbare link om de leadgegevens in uw lead-inbox op uw desktop te vinden.

Ook kunt u altijd inloggen op uw account voor Lokale diensten-advertenties en in het gedeelte Leads nieuwe leads vinden in de app en de web-inbox.

Opmerking: Alle telefoongesprekken, e-mails en sms-berichten die via Google verlopen, kunnen worden gecontroleerd of opgenomen om het kwaliteits- en supportbeleid te verbeteren en voor onderzoeksdoeleinden, in overeenstemming met het Privacybeleid van Google.

Telefoongesprekken

Het nummer dat in uw advertentie wordt getoond, is een Google-doorschakelnummer. Als potentiële klanten dat nummer bellen, wordt het gesprek doorgeschakeld naar uw eigen zakelijke telefoonnummer. Het weergegeven getal is een dynamisch getal. Dit betekent dat het vaak verandert als verschillende mensen op Google zoeken en op uw advertentie klikken. U kunt uw trackingcode niet kiezen.

Als u een telefoontje krijgt via uw advertentie, hoort u het bericht Gesprek van Google. Zo weet u welke klanten u met uw advertentie binnenhaalt. Opmerking: U hoort het bericht Gesprek van Google misschien niet als u een type gespreksdoorschakeling of VoIP heeft ingesteld op het zakelijke telefoonnummer in uw Lokale diensten-account.

In de VS en Canada worden alle inkomende gesprekken van klanten via het Google-doorschakelnummer door Google opgenomen om het kwaliteits- en supportbeleid te verbeteren en voor onderzoeksdoeleinden. Klanten worden hiervan op de hoogte gesteld vlak voordat u de melding Gesprek van Google hoort. Meer informatie over Lokale diensten-gegevens

Opmerking: Berichten en opnamen van gesprekken zijn niet beschikbaar voor branches in de gezondheidszorg.

Berichtleads

Opmerking:
  • Als klanten een bericht sturen, worden hun naam, postcode, taakgegevens en telefoonnummer gedeeld met dienstverleners. Google stuurt de communicatie van en naar dienstverleners via een geanonimiseerde alias.
  • Berichtleads zijn niet beschikbaar voor branches in de gezondheidszorg.

Als een klant een nieuwe berichtlead indient, krijgt u een melding in de mobiele app op uw telefoon, via e-mail en per sms.

U heeft de keuze meldingen te krijgen via e-mail, sms of beide. Gebruik de pagina 'Profiel en budget' van uw account om uw meldingsvoorkeuren te wijzigen. Als u sms-meldingen wilt krijgen, voert u het telefoonnummer in waarnaar de meldingen worden gestuurd. Dat nummer hoeft niet hetzelfde te zijn als uw zakelijke telefoonnummer. U kunt een speciaal telefoonnummer gebruiken voor alleen meldingen.

Sms-meldingen zijn alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Beantwoord de e-mail of sms van Google rechtstreeks als u contact wilt opnemen met de klant. Ook met de mobiele app kunt reageren op een nieuwe lead. Dat kan op 3 manieren:

• Beantwoord de klant door uw bericht in te voeren in het gespreksvak en op Sturen te tikken. Hiermee stuurt u het bericht als e-mail of sms aan de klant.
  • Bel de klant door in de app op het telefoonicoon te tikken of door het nummer te bellen dat op de leadpagina staat vermeld.
  • Weiger het verzoek door op de knop Weigeren te tikken. Als u het verzoek weigert, wordt het verwijderd en wordt de klant op de hoogte gesteld. U kunt een reactie sturen met meer informatie over waarom het verzoek is geweigerd. Na weigering kunnen verzoeken worden hersteld als er iets verandert.

U kunt klanten vanuit de lead-inbox op uw desktop toestaan om contact met u op te nemen via een berichtlead:

1. Klik linksboven in de lead-inbox voor Lokale diensten-advertenties op het menu-icoon Nav icon.
  2. Selecteer Profiel en budget in het menu.
  3. Klik op de schakelaar voor berichtleads om de functie aan of uit te zetten.

Het kan enkele uren duren voordat uw wijzigingen zichtbaar zijn op Google Zoeken.

Nadat u op een nieuwe lead heeft gereageerd, krijgt deze de status Actief. Alle actieve leads worden getoond in het gedeelte Actief van de inbox. U krijgt ook e-mails en app-meldingen als er nieuwe klantberichten of gesprekken zijn voor actieve leads.

Als u een bericht stuurt, deelt Google uw e-mailadres niet met consumenten. In plaats daarvan stuurt Google uw inkomende en uitgaande berichten via een anonieme alias.

Geschatte reactietijden voor berichten

Als u in de afgelopen 90 dagen 2 of meer berichtleads heeft gekregen, worden de geschatte reactietijden voor berichten in uw advertenties getoond. Schattingen variëren van een paar minuten tot één dag. De schatting wordt berekend op basis van uw gemiddelde reactietijd in de afgelopen 90 dagen. Als u vragen heeft over de berekening van de reactiesnelheid voor berichten of als u denkt dat de schatting onjuist is, neemt u contact op met support.

Berichtleads kosten meestal minder dan telefoonleads. Als u berichtleads en/of leads voor reservering aanzet, hebben klanten meer manieren om u te bereiken. Daardoor neemt de kans op leads toe, vooral 's nachts en in het weekend wanneer u niet zelf de telefoon kunt beantwoorden of wanneer klanten contact met u willen opnemen, maar niet verwachten meteen iets te horen. Tegenwoordig geven veel klanten de voorkeur aan een bericht en direct boeken in plaats van bellen. Voor berichtleads kan uw gemiddelde reactietijd in uw advertentie worden getoond. Snelle reactietijden kunnen leiden tot meer betrokkenheid van consumenten bij uw advertentie. Hoe groot de kans is dat uw advertentie leidt tot een lead, is een van de factoren in de veiling voor Lokale diensten-advertenties. Meer informatie over hoe u leads en taken beheert

Opmerking: U kunt zich aanmelden voor de functie voor leads voor reserveringen in Lokale diensten-advertenties. Meer informatie over rechtstreekse leads voor reserveringen in Lokale diensten-advertenties

Uw advertentie onderbreken en uitzetten

Als u op vakantie bent of als u het te druk heeft om op inkomende verzoeken te reageren, kunt u uw advertentie altijd onderbreken:

1. Klik linksboven in de lead-inbox voor Lokale diensten-advertenties op het menu-icoon .
  2. Selecteer Profiel en budget in het menu.
  3. Zet de status van uw advertentie aan of uit met de schakelaar Toggle button off.

U kunt ook uw advertentie plannen zodat deze alleen wordt weergegeven als het uitkomt. Buiten de periode die u heeft gepland voor weergave of als uw advertentie is onderbroken, kan er een kosteloze versie van uw vermelding worden getoond.

Responstijd beheren

We raden u ten zeerste aan om zo snel mogelijk op leads te reageren. Met een consistent snelle responstijd kunt u de positie van uw advertentie in zoekresultaten verbeteren en meer leads krijgen.

Als u reageert op een nieuwe lead, wordt de lead actief en verplaatst naar de actieve inbox. De actieve inbox bevat alle leads waarbij u een recente interactie heeft gehad met de klant. Google beschouwt een gesprek of bericht in de afgelopen 15 dagen als een recente interactie.

U kunt nog steeds op inactieve leads reageren, maar ze blijven in de inactieve inbox staan.

Opmerking: Als u adverteert via een aangesloten partner, is de bovenstaande informatie niet op u van toepassing. Vind meer informatie over aanbieders via aangesloten partners.