Een afgekeurde Lokale diensten-advertentie corrigeren

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Voordat u begint

Controleer of uw account is opgeschort of dat er een afkeuring is op brancheniveau. U kunt dat zien in de Beleidsbeheerder.

Als uw account is opgeschort, kunt u de optie om bezwaar te maken gebruiken onder het geschonden beleid in de Beleidsbeheerder.

Als uw advertentie is afgekeurd, kunt u de onderstaande stappen volgen.

Een afgekeurde advertentie corrigeren

In dit artikel leggen we uit hoe u kunt nagaan of uw advertentie is afgekeurd of beperkt door het beleid, waarom uw advertentie is afgekeurd of de status Geschikt (beperkt) heeft, en hoe u uw advertenties kunt bewerken en opnieuw ter beoordeling kunt indienen. U leert ook hoe u bezwaar kunt maken tegen een beleidsbeslissing.

Als er op een van uw advertenties een beleidsschending van toepassing is, wordt de advertentie mogelijk niet getoond. U kunt in de Beleidsbeheerder in uw account controleren wat de beleidsschending is die van invloed is op uw advertentie.

Uw advertentie bewerken en opnieuw indienen

Zo corrigeert u een advertentie met een beleidsschending:

1. Zoek de advertentie die u wilt corrigeren in uw account voor Lokale diensten-advertenties.
  2. Klik op het menu-icoon en ga naar de Beleidsbeheerder.
  3. Klik voor meer informatie over de beleidsschending onder de reden voor afkeuring op Het beleid lezen.
  4. Als u het probleem wilt oplossen waardoor uw account geen advertenties kan tonen, klikt u op Neem contact met ons op om dit op te lossen.
  5. Vul het formulier in om hulp te krijgen van een van onze supportmedewerkers.
  6. Uw advertentie wordt automatisch opnieuw beoordeeld nadat de reden voor afkeuring is weggenomen. Controleer de status van de advertentie op de pagina Beleidsbeheerder voor updates.

Opmerking: De bewerkingen om uw advertentie te corrigeren, zijn afhankelijk van het type beleidsschending en het type advertentie. Voor bepaalde typen afkeuring is een bezwaar vereist in plaats van een correctie.

Bezwaar maken tegen een beleidsbeslissing

De optie om bezwaar te maken tegen een beleidsbeslissing is beschikbaar voor de meeste indelingen en beleidsregels. Als u een afgekeurde advertentie heeft, bekijkt u de onderstaande gedeelten of gebruikt u de Beleidsbeheerder onder de knop Bezwaar maken.

Zo vult u het bezwaarformulier in:

1. Selecteer een klant-ID voor Google Ads.
  2. Typ 'Advertentie afgekeurd' in het veld Vertel ons waar we u mee kunnen helpen.
  3. Klik op de optie Advertentie afgekeurd.
  4. Kies de gewenste contactoptie (dat kan e-mail, chat of telefoon zijn, afhankelijk van de openingstijden en beschikbaarheid van medewerkers).
  5. Zo vult u het formulier in als u de optie e-mail selecteert:
  • Wat wilt u door ons laten beoordelen?: Advertenties
  • Heeft u selfservice-bezwaren gebruikt?: Nee
  • Welk beleid is van toepassing op uw situatie?: Redactioneel beleid of ander (beleid staat niet vermeld)
  • Typ 'Lokale diensten-advertenties' bij Campagnenaam en Naam van advertentiegroep