Over 'Bulksgewijs accounts maken' voor Lokale diensten-advertenties

Deze illustratie laat een voorbeeld zien van hoe u accounts voor Lokale diensten-advertenties bulksgewijs kunt toevoegen aan een manageraccount.

Als u met nieuwe aanbieders gaat samenwerken, kunt u in uw manageraccount voor Lokale diensten-advertenties via een csv-upload meerdere accounts tegelijk maken met de functie Bulksgewijs accounts maken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe de functie werkt en hoe u die kunt gebruiken.

Voordat u begint

Bulksgewijs accounts maken is momenteel alleen beschikbaar voor manageraccounts.

Voordelen

Deze functie voor het bulksgewijs maken van accounts ondersteunt uw bedrijfsgroei en beperkt:

• de tijd die u kwijt bent aan het maken van meerdere accounts voor aanbieders,
  • de vereiste tijd en kosten voor de introductie van aanbieders.

Hoe het werkt

Met de functie Bulksgewijs accounts maken hoeft u aanbieders niet meer een voor een toe te voegen, maar kunt u maximaal 100 aanbieders in één keer uploaden. In uw manageraccount voor Lokale diensten-advertenties downloadt u een template (csv-bestand) en vult u de vereiste gegevens in voor de verschillende aanbieders. De ingevulde spreadsheet kunt u weer uploaden.

Tijdens het uploaden worden alle rijen van de spreadsheet gecontroleerd op ontbrekende gegevens en gevalideerd. Nadat uw bestand is geüpload, maakt de tool voor het bulksgewijs maken van accounts automatisch een account voor elke complete en gevalideerde rij. Daarna wordt u doorgestuurd naar de volgende stap voor die accounts.

Instructies

Volg de onderstaande stappen om bulksgewijs accounts te maken via uw manageraccount voor Lokale diensten-advertenties.

Alles uitvouwen

1. Download de spreadsheet
  1. Log in op uw account voor Lokale diensten-advertenties.
  2. Selecteer in het menu Nav icon aan de linkerkant de optie Beheerde accounts.
  3. Klik op de knop om accounts te maken .
  4. Selecteer in het dropdownmenu de optie Bulksgewijs accounts maken om door te gaan naar de pagina Meerdere accounts toevoegen.
Opmerking: Als u de functie Bulksgewijs accounts maken voor het eerst gebruikt, krijgt u een visuele, stapsgewijze handleiding te zien met een overzicht van het proces. Nadat u de stappen heeft doorgenomen, klikt u op Aan de slag om door te gaan naar de pagina Meerdere accounts toevoegen.
  1. Klik op de link Csv-template om een kopie van de spreadsheet te downloaden.

Deze animatie laat zien hoe u toegang krijgt tot de functie om bulksgewijs accounts te maken in uw account voor Lokale diensten-advertenties.

2. Vul de gegevens van aanbieders in de spreadsheet in
  1. De spreadsheet bevat voorbeeldgegevens. Gebruik voor elke aanbieder (maximaal 100) een aparte rij, net zoals in het voorbeeld.
  2. De gebruikershandleiding (alleen in het Engels) en links hieronder bieden richtlijnen en meer informatie over hoe u specifieke velden moet invullen.
  3. Nadat u de aanbieders heeft toegevoegd, moet u controleren of elke rij klopt en of alle verplichte velden zijn ingevuld.
  4. Sla de spreadsheet op uw computer op.
3. Upload de ingevulde spreadsheet
  1. Klik op de pagina Meerdere accounts toevoegen op Csv-bestand uploaden.
  2. Navigeer naar uw spreadsheet via de link Klik om te selecteren.
  3. Selecteer het opgeslagen csv-bestand en klik op Openen.
  4. Klik op Csv-bestand uploaden.
Opmerking: Er wordt een waarschuwing weergegeven als het csv-bestand dat u heeft geüpload, beschadigd is, niet wordt ondersteund, leeg is of meer dan 100 rijen bevat. Corrigeer of vervang het bestand en upload het opnieuw.
  1. U ziet nu het venster Resultaten uploaden. Het bevat een overzicht van het aantal rijen dat is geüpload en het aantal rijen met fouten dat niet is geüpload.
  2. Klik op Resultaten bekijken. U keert terug naar de pagina Meerdere accounts toevoegen, waar u een overzicht kunt bekijken van de rapporten die zijn gemaakt op basis van de bulkupload.
4. Controleer op fouten

Volg de stappen hieronder als er op basis van uw bulkupload een foutrapport is gemaakt.

1. Zoek op de pagina Meerdere accounts toevoegen de overzichtsregel voor uw bulkupload.
  2. Klik in de kolom Acties op Foutrapport downloaden om het rapport te bekijken.
  3. Kijk in kolom V om te achterhalen voor welke rijen geen account is gemaakt vanwege fouten.
  4. In kolom W ziet u een gedetailleerde uitleg van de fouten.
  5. Verbeter de fouten.
  6. Upload het csv-bestand Foutrapport volgens de instructies in het bovenstaande gedeelte Upload de ingevulde spreadsheet.

Gerelateerde link