Viktig uppdatering: Hjälpsupportartiklarna för Local Guides flyttar till hjälpcentret för Google Maps under de kommande månaderna.

Sponsrade träffar

Local Guides kan samarbeta med företag för att göra träffarna roligare och billigare för deltagarna. Ett företag kanske kan tänka sig att sponsra en träff genom att tillhandahålla varor eller tjänster (t.ex. rabatterad lokalhyra eller kostnadsfria snacks). Det är dock viktigt att sponsorskapet inte påverkar några bidrag till Google Maps.

Här är de riktlinjer som Local Guides bör följa när de håller i en sponsrad träff:

• Local Guides bör inte ta emot sponsring i utbyte mot bidrag på Google Maps. Du bör till exempel inte gå med på att skriva positiva recensioner om ett företag som sponsrar en träff, eller negativa recensioner om dess konkurrenter. Detta gäller den Local Guide som håller i träffen och alla deltagare. Deltagarna bör inte vara tvungna att göra något för eller på uppdrag av företaget för att få delta i träffen.
  • Local Guides bör inte ta emot betalning i någon form i utbyte mot att agera värd för en träff i samarbete med ett företag.
  • Om en träff sponsras bör värden nämna detta faktum i beskrivningen av träffen. Exempel: ”Jannes glasskiosk sponsrar den här träffen. Alla kommer att få en glass. Företaget inser att ingen av oss lovar att bidra på något vis till företaget i utbyte mot att det sponsrar träffen.”