Gesponsorde bijeenkomsten

Local Guides kunnen samenwerken met bedrijven om hun bijeenkomsten leuker en goedkoper te maken voor deelnemers. Een bedrijf kan een bijeenkomst bijvoorbeeld sponsoren door goederen of diensten te leveren (bijvoorbeeld een korting op de huur van een locatie of gratis snacks). Het is echter belangrijk dat sponsoring geen invloed heeft op bijdragen op Google Maps.

Dit zijn de richtlijnen die Local Guides moeten volgen bij het organiseren van een gesponsorde bijeenkomst:

• Local Guides mogen geen sponsoring accepteren in ruil voor bijdragen op Google Maps. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan positieve reviews te schrijven over een bedrijf dat een bijeenkomst sponsort, of negatieve reviews over zijn concurrenten. Dit geldt voor de Local Guide die de bijeenkomst organiseert en voor alle deelnemers. Van deelnemers mag niet worden gevraagd iets voor of namens het bedrijf te doen om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst.
  • Local Guides mogen geen enkele vorm van betaling accepteren in ruil voor het organiseren van een bijeenkomst in samenwerking met een bedrijf.
  • Als een bijeenkomst wordt gesponsord, moet de gastheer of gastvrouw dit feit vermelden in de beschrijving van de bijeenkomst. Bijvoorbeeld: "Deze bijeenkomst wordt gesponsord door 'Jasons IJssalon'. Zij zorgen ervoor dat we allemaal van een heerlijk ijsje kunnen smullen. Zij begrijpen dat niemand van ons toezegt bijdragen van welke aard dan ook over het bedrijf te schrijven in ruil voor sponsoring van de bijeenkomst."