Tärkeä päivitys: Local Guidesin ohjeartikkelit siirretään Google Mapsin ohjekeskukseen lähikuukausina.

Sponsoroidut tapaamiset

Local Guide ‑oppaat voivat tehdä yhteistyötä yritysten kanssa, jotta tapaamisista saadaan hauskempia ja edullisempia osallistujille. Yritys voi halutessaan sponsoroida tapaamista tuotteiden tai palvelujen muodossa esimerkiksi antamalla alennusta tapahtumapaikan vuokrasta tai tarjoamalla tapaamiseen ilmaisia naposteltavia. On kuitenkin tärkeää, että sponsorointi ei saa vaikuttaa sisältöön, jota osallistujat lisäävät Google Mapsiin.

Local Guide ‑oppaiden tulee noudattaa sponsoroitujen tapaamisten järjestämisessä seuraavia ohjeita:

• Local Guide ‑oppaat eivät saa hyväksyä sponsorointia vastineena Google Mapsiin lisätystä sisällöstä. Et esimerkiksi saa suostua kirjoittamaan positiivisia arvosteluja tapaamista sponsoroivasta yrityksestä tai negatiivisia arvosteluja kyseisen yrityksen kilpailijoista. Tämä koskee tapaamisen järjestävää Local Guide ‑opasta sekä kaikkia tapaamiseen osallistuvia henkilöitä. Yritys ei saa edellyttää osallistujilta minkäänlaisia vastapalveluksia tapaamiseen osallistumisen ehtona.
  • Local Guide ‑oppaat eivät saa ottaa vastaan minkäänlaista maksua siitä, että he järjestävät tapaamisen yhdessä yrityksen kanssa.
  • Jos tapaaminen on sponsoroitu, tapaamisen järjestäjän tulee mainita asiasta tapaamisen kuvauksessa. Sponsoroinnista voi kertoa esimerkiksi seuraavalla tavalla: "Jaakon jäätelöbaari sponsoroi tätä tapaamista ja tarjoaa jäätelöä kaikille osallistujille. Jaakon jäätelöbaari on tietoinen siitä, että kukaan tapaamisen osallistujista ei ole lupautunut tuottamaan minkäänlaista yritykseen liittyvää sisältöä vastineena sponsoroinnista."