Yhteisökäytäntö

Local Guide ‑oppaana toimiminen

Local Guide ‑oppaat auttavat elävöittämään Google Mapsia. Kirjoittamalla arvosteluja, julkaisemalla kuvia ja ehdottamalla paikkoja koskevien tietojen päivittämistä he tekevät maailman tutkimisesta helpompaa. Local Guide ‑oppaat kertovat tarinoita, mikä voi tarkoittaa mitä tahansa herkullisen ruoka‑annoksen kuvaamisesta pienyrityksen lisäämiseen. Tarinoiden avulla naapuruston asukkaat, turistit ja kaikki siltä väliltä saavat lähellä olevista paikoista entistä paremman käsityksen.

Local Guides ‐yhteisön tarkoituksena on olla aito ja avulias ryhmä, ja Local Guide ‐oppaat suhtautuvat tähän tehtävään vakavasti. Jos näet henkilön profiilikuvassa Local Guide ‐merkin , hän on Local Guide ‐opas.

Tutustumalla alla oleviin ohjeisiin ja käyttäjien luomaa sisältöä koskevaan käytäntöön voit varmistaa, että postauksiasi ei poisteta ja pysyt mukana Local Guides ‐ohjelmassa.

Jaa hyödyllisiä arvosteluja ja vinkkejä

Sisällytä arvosteluihin aina tärkeitä tietoja ja omia kokemuksiasi paikasta. Vältä ympäripyöreitä, yleisiä ja toistuvia kommentteja tai arvosteluja, joissa lukee ainoastaan "Ok", "Hyvä" tai "Nam".

Hyödyllisissä arvosteluissa kuvaillaan

• miljöötä
  • ulkoasua
  • tunnelmaa
  • hyviä ja huonoja puolia
  • muita olennaisia yksityiskohtia.

Esimerkkejä:

• Ravintolat, kahvilat ja baarit: Kerro, mitä tilasit ja suositteletko sitä muille.
  • Kaupat: Kuvaile valikoimaa, hintatasoa ja palvelua ja kerro, millaisille asiakkaille suosittelet kyseistä kauppaa.

Kopioituja arvosteluja julkaisevat Local Guide ‑oppaat poistetaan ohjelmasta. Lue lisää valeaktivointia koskevasta käytännöstämme.

Ota selkeitä ja tarkkoja kuvia

Kuvat auttavat kertomaan paikan tarinan. Local Guide ‐oppaiden lisäämien kuvien on oltava osuvia ja tarkkoja.

Saat laadukkaita kuvia seuraamalla näitä parhaita käytäntöjä:

• Hyödynnä luonnonvaloa.
  • Kokeile ottaa kuvia eri kuvakulmista ja lataa parhaat otokset.
  • Loitonna näkymää, jotta kuvattava kohde näkyy kokonaan. Voit esimerkiksi ottaa vaakasuuntaisen kuvan rakennuksen julkisivusta tai taltioida ravintola‑annoksen ylhäältä päin.

Kun otat kuvia, kunnioita muiden yksityisyyttä. Pyydä lupa kuvaamiseen ja vältä esimerkiksi kouluissa tai sairaaloissa sellaisten kuvien ottamista, joista henkilöt ovat tunnistettavissa. Lue lisää yksityisyyttä koskevasta käytännöstämme.

Tummat, epätarkat ja epäolennaiset kuvat poistetaan. Lue lisää tyylillisiä muokkauksia koskevasta käytännöstämme.

Kopioituja tai tekijänoikeuksia rikkovia kuvia julkaisevat käyttäjät poistetaan ohjelmasta. Lue lisää toistuvaa ja laitonta sisältöä koskevista käytännöistämme.

Ole luotettava

Lisätyn sisällön on perustuttava todellisiin kokemuksiin ja paikkansapitäviin tietoihin. Käytäntömme kieltää sopimattoman sisällön, kuten

• tarkoituksellisesti valheelliset muokkaukset
  • kopioidut tai varastetut kuvat
  • aiheeseen liittymättömät vastaukset
  • halventavan kielenkäytön
  • hyökkäykset muita kohtaan
  • tarpeettomat tai virheelliset muokkaukset.

Jos havaitset tämänkaltaista sisältöä, ilmoitathan siitä meille:

Käyttäjät, jotka väärinkäyttävät tätä luottamusta, poistetaan Local Guides ‑ohjelmasta.