Preguntes freqüents

Elusions

Què són les elusions?

Les elusions es produeixen quan un producte o un servei està dissenyat per eludir una barrera establerta per controlar l'accés a una obra protegida amb drets d’autor. Per exemple, un lloc web que té un generador de claus de sèrie d’un programa protegit amb drets d’autor pot considerar-se que ofereix un servei d’elusió.

Qui pot presentar una sol·licitud d'elusió?

Només pot presentar una sol·licitud d'elusió el titular dels drets, el seu representant autoritzat o un proveïdor amb llicència del material protegit per drets d'autor en qüestió.

Falsificacions

Què són els productes falsificats?

Els productes falsificats imiten les característiques de la marca d'un producte perquè semblin productes originals del propietari de la marca.

Com respon Google davant els llocs amb contingut presumptament falsificat?

Tal com s'estableix a les nostres condicions del servei, podem prendre accions contra els Comptes de Google que presumptament proporcionin o promocionin productes falsificats.

A la Cerca de Google, després de rebre la notificació pertinent, suprimirem les pàgines web en què es venguin productes falsificats. A través del procés de supressió, és possible que identifiquem llocs web en què es venguin sistemàticament productes falsificats. Utilitzarem aquestes estadístiques per actualitzar els nostres sistemes de classificació i limitar la visibilitat d'aquests llocs web a la Cerca.

Per presentar una notificació de falsificació, consulteu l'eina de resolució de problemes específica d'aquest servei.

Ordres judicials

Google accepta ordres judicials de tercers?

Si un tribunal ha dictaminat que les pàgines web dels resultats de la cerca de Google o el contingut d'un servei de Google és il·lícit, podeu enviar-nos l'ordre judicial mitjançant la nostra eina de resolució de problemes perquè la revisem. Tingueu en compte que només acceptem ordres judicials vàlides que estiguin signades per un jutge. Si s’inclouen URL específics i l’ordre judicial estableix que el contingut incompleix la llei, és possible que retirem voluntàriament el contingut en qüestió dels nostres serveis.

Com es pot enviar a Google una còpia d'una ordre?

Per enviar una còpia d'una ordre judicial vàlida mitjançant l'eina de resolució de problemes, seleccioneu el servei en el qual apareix el contingut. Per exemple, si la pàgina web apareix als resultats de la cerca de Google, heu de seleccionar ‘Cerca web de Google’. A continuació, seleccioneu l'opció: "Tinc una ordre judicial en què es dictamina que cert contingut és il·lícit".

Un cop hàgiu accedit al formulari web adequat, us demanarem que proporcioneu la informació següent:

• una còpia de l'ordre judicial,
  • l'URL de cadascuna de les pàgines web que inclou contingut presumptament infractor,
  • el text o el contingut exacte de cadascuna de les URL que infringeix les condicions de l'ordre, i
  • la secció o la pàgina específica de l'ordre judicial que dictamina la retirada d'aquestes pàgines web.

Què passa si l'ordre judicial va dirigida a Google?

Utilitzem aquesta eina de resolució de problemes per rebre i revisar ordres judicials contra tercers que han publicat contingut presumptament il·lícit. Si la vostra ordre judicial va adreçada a Google, no l'envieu mitjançant l'eina, ja que no acceptem notificacions legals per aquesta via.

Tingueu en compte que, per tal de mantenir el nostre nivell de transparència, és possible que enviem a Lumen, una organització externa, una còpia de cada avís legal que rebem perquè es publiqui. És possible que la carta que ens envieu aparegui als resultats de la cerca de Google o a la pàgina web de Google en comptes del contingut retirat (apareixerà el vostre nom, però s’amagarà la informació de contacte personal). Podeu veure un exemple d'avís legal publicat aquí.