Rapportér innhold av juridiske årsaker

Forespørsel om fjerning av innhold fra Google-produkter av juridiske årsaker

Vi tar upassende innhold på alvor

Hvis du ser innhold i Google-produkter du mener bryter loven eller rettighetene dine, må du gi oss beskjed. Vi gjennomgår materialet og kan beslutte å blokkere, begrense eller fjerne tilgangen til det. Atferd som nettfisking, krenking eller publisering av ikke-barnevennlig innhold kan også bryte produktretningslinjene våre og kvalifisere for fjerning fra Google-produkter. Før du oppretter en forespørsel, bør du prøve å rapportere innholdet i det aktuelle produktet.

Opprett en forespørsel

Beskytt informasjonen din

Målet vårt er å gi deg verdens sterkeste verktøy for sikkerhet og personvern. Sikkerhet og personvern er noe vi tar på alvor, så derfor legger vi ned mye arbeid i dette.

Les personvernreglene våre for å finne ut hvordan Google bruker informasjon, og hvordan du kan beskytte deg selv.

I sikkerhetssenteret vårt kan du og familien din finne ut hvordan dere kan være trygge på nettet. Gå til sikkerhetssenteret for å finne ut mer og forstå hva Google gjør for å beskytte deg, datamaskinen din og internett mot nettkriminalitet.

Åpenhet som kjerneverdi

Åpenhet er en kjerneverdi hos Google.

Som et ledd i arbeidet med å sikre åpenhet kan vi sende kopier av alle juridiske merknader vi mottar, til Lumen-prosjektet for publisering. Lumen er et uavhengig forskningsprosjekt som ledes av Berkman Klein Center for Internet & Society ved Harvard Law School. Lumen-databasen inneholder millioner av forespørsler om fjerning av innhold, som flere selskaper, deriblant Google, har delt frivillig. Hensikten er å legge til rette for akademisk og bransjerettet forskning på tilgjengelighet av nettinnhold. Lumen fjerner innsenderens personlige kontaktinformasjon (dvs. telefonnummer, e-postadresse og adresse).

Du kan se et eksempel på en Lumen-publikasjon her.

Vi kan også publisere lignende informasjon fra varselet ditt i innsynsrapporten vår. Den inneholder data om forespørslene vi mottar fra opphavsrettseiere og myndighetsinstanser om å fjerne informasjon fra produktene våre.

En forklaring på opphavsrett

Google skal, ifølge sine egne retningslinjer, respondere på varsler om brudd på opphavsrett i henhold til Den amerikanske DMCA-loven (Digital Millennium Copyright Act). Hvis du vil lese mer om retningslinjene våre for opphavsrett og kravene til et fullstendig varsel, kan du gå til brukerstøtten for opphavsrett.