Policy om aktörer som begår upprepade intrång i upphovsrätten

I syfte att skydda upphovsrättsinnehavarnas rättigheter inför Google en policy om aktörer som begår upprepade intrång i upphovsrätten. Enligt policyn kan vi vidta åtgärder mot användare som upprepade gånger missbrukar våra tjänster genom att bryta mot Googles upphovsrättsstandarder och lokal lagstiftning.

Vår policy om upprepade intrång tillämpas konsekvent så att vi kan vidta snabba åtgärder mot användare som upprepade gånger missbrukar våra tjänster på detta sätt när vi meddelas om det.

Vad är definitionen av en aktör som begår upprepade intrång och hur fastställs det?

Enligt Googles policy är en aktör som begår upprepade intrång en användare som regelbundet bryter mot Googles policy om aktörer som begår upprepade intrång. Detta kan bero på att flera besvär gällande upphovsrätt har riktats mot dem inom en bestämd tidsperiod och kan leda till att personens konto begränsas.

Om vi får ett giltigt besvär gällande upphovsrätt där innehåll som gör intrång i upphovsrätten som publicerats i någon av Googles produkter pekas ut tas innehållet bort. Om detta händer för ofta vidtar vi åtgärder mot kontot och användaren meddelas. När vi vidtar åtgärder mot ett konto kan användaren hindras eller begränsas i sin åtkomst till Googles tjänster tills ett överklagande har behandlats och godkänts.

Hur många överträdelser som räknas som för många och vilka kontoåtgärder som vidtas varierar beroende på produkt. Vi fattar beslut om att begränsa konton utifrån all tillgänglig bevisning, inklusive upprättshovsinnehavarens anklagelser, om innehållet togs bort snabbt och godkända överklaganden av enskilda intrång eller kontobegränsningen.

Går det att överklaga?

Vi strävar efter att göra våra plattformar tillgängliga för användarna. Därför tar vi hänsyn till tillbakadragningar och överklaganden när vi tillämpar policyn om aktörer som begår upprepade intrång i upphovsrätten.

Tillbakadraganden

Ett tillbakadragande är en begäran om att dra tillbaka det ursprungliga besväret gällande upphovsrätt som den klagande skickar till Google. Google utvärderar tillbakadragandet och återställer innehållet som tidigare tagits bort om det är lämpligt. Ett tillbakadragande övervägs bara om det har skickats av den ursprungliga klaganden tillsammans med en giltig motivering. Vi rekommenderar att användarna kontaktar den klagande direkt för att be att klagomålet dras tillbaka eller förhandla fram en överenskommelse innan ett överklagande skickas till Google.

Överklaganden

Överklaga ett enskilt besvär gällande upphovsrätt

Om ditt innehåll har tagits bort från någon av Googles produkter till följd av ett besvär gällande upphovsrätt och du anser att ett fel har begåtts eller att du har rätt att använda det upphovsrättsskyddade materialet kan du överklaga. På så sätt kan du undvika att klassas som en aktör som begår upprepade intrång. Följ dessa anvisningar:

• Om ditt innehåll har tagits bort till följd av en DMCA-anmälan kan du bestrida den här. Tänk på att om du bestrider anmälan kan det leda till rättsliga förfaranden mellan dig och den klagande parten. När vi har fått ditt bestridande av anmälan vidarebefordrar vi det till den part som skickade det ursprungliga påståendet om intrång i upphovsrätten. Du kan läsa mer om bestridanden bland våra vanliga frågor.
  • Om ditt innehåll har tagits bort till följd av ett besvär enligt lokala upphovsrättslagar kan du bestrida meddelandet här.

Överklaga kontobegränsning

Om ditt Google-konto har begränsats enligt vår policy om aktörer som begår upprepade intrång efter flera giltiga besvär gällande upphovsrätten kan du överklaga här. Observera att du kan behöva åtgärda alla upphovsrättsintrång som har lett till att kontot begränsats innan det kan återställas.

Vi återställer bara konton under övertygande omständigheter. Därför är det viktigt att du tar dig tid att vara noggrann, uppriktig och ärlig. När vi har behandlat din överklagan och övertygats om att begränsningarna inte längre behövs tas de omedelbart bort. Om du får avslag på din överklagan förblir kontot begränsat tills du åtgärdar alla upphovsrättsintrång och överklagar på nytt.