Beleid voor herhaaldelijke overtreders van het auteursrechtbeleid

Google implementeert een beleid voor herhaaldelijke overtreders van het auteursrechtbeleid om de rechten van auteursrechthouders te beschermen. Op grond van dit beleid kunnen we actie ondernemen tegen gebruikers die onze services herhaaldelijk misbruiken door de auteursrechtnormen van Google en de lokale wetgeving te schenden.

Ons beleid voor herhaaldelijke overtreders wordt streng gehandhaafd om op tijd maatregelen te nemen tegen gebruikers die onze services herhaaldelijk op deze manier misbruiken.

Wie is een herhaaldelijke overtreder en hoe wordt dit bepaald?

Volgens het beleid van Google is een herhaaldelijke overtreder elke gebruiker die zich consistent niet aan het beleid voor herhaaldelijke overtreders van Google houdt. Dit kan het gevolg zijn van meerdere legitieme auteursrechtklachten die binnen een bepaalde periode worden ingediend tegen de betreffende gebruiker en kan ertoe leiden dat het account van de herhaaldelijke overtreder wordt beperkt.

Als we een geldige auteursrechtklacht ontvangen voor inbreukmakende content die in een van de producten van Google is gepubliceerd, wordt de content verwijderd. Als dit te vaak gebeurt, ondernemen we actie tegen het account en wordt de gebruiker op de hoogte gesteld. Zodra we actie ondernemen tegen een account, kan de gebruiker mogelijk geen of beperkte toegang krijgen tot de services van Google totdat een succesvol bezwaar wordt ontvangen en verwerkt.

Wat te veel schendingen zijn en wat resulteert in een accountactie verschilt per product. Onze beslissing om een account te beperken wordt gebaseerd op alle beschikbare bewijzen, waaronder overwegingen zoals de beschuldigingen van de auteursrechthouder, of de content snel is verwijderd en eventuele succesvolle bezwaren tegen afzonderlijke schendingen of tegen de beperking van een account.

Zijn er opties om bezwaar te maken?

We doen er alles aan om onze platforms toegankelijk te maken voor gebruikers. Daarom houden we rekening met intrekkingen en bezwaren bij de implementatie van ons beleid voor herhaaldelijke overtreders.

Intrekkingen

Een intrekking is een verzoek dat een eiser bij Google indient om de oorspronkelijke auteursrechtklacht in te trekken. Google beoordeelt intrekkingen en herstelt de eerder verwijderde content indien van toepassing. Intrekkingen worden alleen in overweging genomen als ze door de oorspronkelijke eiser worden ingediend met een geldige reden. We raden gebruikers aan rechtstreeks contact op te nemen met de eiser om een intrekking aan te vragen of te onderhandelen over een overeenkomst voordat ze bezwaar maken bij Google.

Bezwaren

Bezwaar maken tegen een afzonderlijke auteursrechtklacht

Als uw content in een van de producten van Google is verwijderd vanwege een auteursrechtklacht en u denkt dat er een fout is gemaakt of als u de rechten heeft gekregen om het auteursrechtelijk beschermde materiaal te gebruiken, kunt u bezwaar maken om te voorkomen dat u wordt aangemerkt als herhaaldelijke overtreder. Volg hiervoor deze instructies:

• Als uw content is verwijderd vanwege een DMCA-klacht, kunt u hier een verweer indienen. Het indienen van een verweer kan leiden tot juridische procedures tussen u en de eiser. Nadat we uw verweer hebben ontvangen, sturen we dit door naar de partij die de oorspronkelijke claim met betrekking tot een auteursrechtschending heeft ingediend. U kunt meer informatie over verweren lezen in onze Veelgestelde vragen.
  • Als uw content is verwijderd vanwege een klacht op grond van lokale auteursrechtwetgeving, kunt u de klacht hier betwisten.

Bezwaar maken tegen de beperking van een account

Als uw Google-account is beperkt op grond van ons beleid voor herhaaldelijke overtreders vanwege meerdere legitieme auteursrechtklachten, kunt u hier bezwaar maken. Houd er rekening mee dat u mogelijk alle auteursrechtschendingen moet verhelpen die tot de beperking van uw account hebben geleid voordat we uw account kunnen herstellen.

We herstellen accounts alleen als het bezwaar zeer overtuigend is. Neem daarom de tijd om een gedetailleerd, nauwkeurig en eerlijk bezwaar op te stellen. Nadat we uw bezwaar hebben verwerkt en er zeker van zijn dat de beperkingen niet meer nodig zijn, worden ze onmiddellijk opgeheven. Als uw bezwaar wordt afgewezen, blijft uw account beperkt totdat u alle auteursrechtschendingen verhelpt en een nieuw bezwaar indient.