Tekijänoikeuksien toistuvan loukkauksen käytäntö

Tekijänoikeuksien omistajien oikeuksien suojaamiseksi Google on ottanut käyttöön tekijänoikeuksien toistuvan loukkauksen käytännön. Sen perusteella saatamme ryhtyä toimenpiteisiin sellaisia käyttäjiä vastaan, jotka toistuvasti väärinkäyttävät palveluitamme rikkomalla Googlen tekijänoikeusstandardeja ja paikallisia lakeja.

Toistuvan loukkauksen käytäntöä sovelletaan tiukasti, jotta voimme toimia nopeasti saatuamme ilmoituksen käyttäjistä, jotka toistuvasti väärinkäyttävät palvelujamme tällä tavoin.

Kuka on toistuvan loukkauksen tekijä, ja miten se määritellään?

Googlen käytännön mukaan toistuvan loukkauksen tekijä on käyttäjä, joka rikkoo jatkuvasti Googlen toistuvan loukkauksen käytäntöä. Tämä voi johtua henkilöä vastaan tehdyistä useista, määräajan sisällä tehdyistä onnistuneista tekijänoikeusvalituksista, mikä voi johtaa toistuvan loukkauksen tekijän tilin rajoittamiseen.

Jos saamme aiheellisen tekijänoikeusvalituksen, jossa tunnistetaan loukkaava, Googlen tuotteissa julkaistu sisältö, se poistetaan. Jos näin käy liian usein, ryhdymme toimenpiteisiin tiliä kohtaan ja käyttäjälle ilmoitetaan asiasta. Kun ryhdymme toimenpiteisiin tiliä kohtaan, Googlen käyttäjän palvelujen käyttöä saatetaan rajoittaa osittain tai täysin, kunnes olemme vastaanottaneet ja käsitelleet onnistuneen valituksen.

Mikä katsotaan liialliseksi rikkomusten määräksi ja milloin ryhdytään toimenpiteisiin tiliä kohtaan, vaihtelee tuotteittain. Tilin rajoittamista koskeva päätöksemme perustuu kaikkien saatavilla olevien todisteiden harkintaan, kuten tekijänoikeuksien omistajan esittämät syytökset, poistettiinko sisältö nopeasti sekä kaikki onnistuneet valitukset yksittäisistä loukkauksista tai tilin rajoituksesta.

Onko valitusvaihtoehtoja olemassa?

Olemme sitoutuneet tekemään alustastamme saavutettavan kaikille käyttäjille. Otamme sen vuoksi huomioon perumiset ja valitukset soveltaessamme tekijänoikeuksien toistuvan loukkauksen käytäntöä.

Perumiset

Peruminen tarkoittaa, että kantaja pyytää Googlea peruuttamaan alun perin tekemänsä tekijänoikeusvalituksen. Google arvioi perumiset ja palauttaa aiemmin poistetun sisällön tarvittaessa. Perumiset huomioidaan vain, jos alkuperäinen kantaja on lähettänyt ne pätevällä perusteella. Kehotamme käyttäjiä ottamaan suoraan yhteyttä kantajaan ja pyytämään perumista tai neuvottelemaan sopimuksesta ennen valituksen tekemistä Googlelle.

Valitukset

Valitus yksittäisestä tekijänoikeusvalituksesta

Jos sisältösi on poistettu mistä tahansa Googlen tuotteesta tekijänoikeusvalituksen vuoksi ja uskot, että kyseessä on virhe tai olet saanut oikeuden käyttää tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia, voit tehdä valituksen, jotta sinua ei luokitella toistuvan loukkauksen tekijäksi. Seuraa näitä ohjeita:

• Jos sisältösi poistettiin DMCA-valituksen vuoksi, voit tehdä vastailmoituksen täällä. Huomaa, että vastailmoituksen tekeminen voi johtaa oikeustien käyttöön sinun ja kantajan välillä. Kun olemme saaneet vastailmoituksesi, välitämme sen alkuperäisen tekijänoikeusrikkomusvaatimuksen tehneelle taholle. Lue lisää vastailmoituksista Usein kysyttyä ‑osiosta.
  • Jos sisältösi on poistettu paikallisen tekijänoikeuslain mukaisen valituksen vuoksi, voit kiistää ilmoituksen täällä.

Valitus tilin rajoittamisesta

Jos Google-tiliäsi on rajoitettu toistuvan loukkauksen käytännön perusteella useiden oikeutettujen valitusten takia, voit tehdä valituksen täällä. Huomaa, että sinun on ehkä korjattava kaikki tilisi rajoitukseen johtaneet tekijänoikeusrikkomukset ennen tilin palauttamista.

Palautamme tilejä vain painavista syistä. Tästä syystä on tärkeää, että ilmaiset asiasi perusteellisesti, tarkasti ja rehellisesti. Kun olemme käsitelleet valituksesi ja vakuuttuneet siitä, ettei rajoituksia enää tarvita, ne poistetaan heti. Jos valituksesi hylätään, tilisi pysyy rajoitettuna, kunnes teet muutokset kaikkiin tekijänoikeusrikkomuksiin ja teet uuden valituksen.