Digital Millennium Copyright Act

Det är Googles policy att svara på anmälningar om påstådda brott mot upphovsrätten. Vårt svar på en anmälan kan innebära att material som påstås vara föremål för intrång tas bort, att åtkomst inaktiveras och/eller att prenumerationer avslutas. Om vi vidtar åtgärder som svar på en anmälan meddelar vi eventuellt den person som påstås göra intrång eller den som driver den berörda webbplatsen.

Vi kan också dokumentera anmälningar om påstått intrång som vi agerar på. Vi kan vidarebefordra innehållet i din anmälan till den ideella organisationen Lumen, som först tar bort personliga uppgifter och sedan publicerar anmälningarna. Ett exempel på en publicerad anmälan hittar du här. För produkter som Googles webbsökning har vi en länk till anmälningarna som har publicerats av Lumen på det ställe där det borttagna innehållet fanns tidigare.

På den här sidan får du anvisningar om hur du gör följande typer av anmälningar:

• Anmälan om upphovsrättsintrång
  • Bestridande av anmälan

Anmälan om upphovsrättsintrång

Om du vill anmäla upphovsrättsintrång till oss följer du stegen som anges i vårt juridiska felsökningsverktyg. När du väljer produkt i formuläret blir du ombedd att uppge all information som listas under produkten. Detta krävs för att du ska kunna skicka in en giltig DMCA-anmälan. Tänk på att du kan krävas på skadestånd (samt kostnader och advokatarvode) om du felaktigt hävdar att en produkt eller aktivitet gör intrång i din upphovsrätt. I ett tidigare fall (se http://www.onlinepolicy.org/action/legpolicy/opg_v_diebold/ om du vill veta mer) skickade ett företag in en anmälan om intrång och ville få material på internet borttaget. Materialet skyddades av regeln om tillåten användning och företaget fick betala kostnader och advokatarvoden. Företaget fick betala över 100 000 dollar. Följaktligen föreslår vi att du kontaktar en advokat om du är osäker på om material på webben inkräktar på din upphovsrätt.

Bestridande av anmälan

Administratören för en anmäld webbplats eller leverantören av ett visst innehåll som påstås göra intrång kan bestrida anmälan i enlighet med avsnitt 512(g)(2) och (3) i Digital Millennium Copyright Act. När vi tar emot ett bestridande av en anmälan kan vi komma att återaktivera åtkomsten till materialet i fråga.

Klicka på relevant länk nedan om du vill bestrida en anmälan för någon av följande produkter:

Blogger
Webbsökning

Om ärendet gäller en produkt som inte listas ovan hittar du den i vårt juridiska felsökningsverktyg. Välj alternativet Bestrida anmälan. Tänk på att du kan krävas på skadestånd (samt kostnader och advokatarvode) om du på felaktiga grunder förnekar att en produkt eller aktivitet gör intrång i andras upphovsrätt. Om du är osäker på om materialet gör intrång i andras upphovsrätt föreslår vi därför att du först kontaktar en advokat.

När du fyller i formuläret för bestridande av anmälan ska du ange specifika webbadresser eller andra unika identifikationsuppgifter för material som Google har tagit bort eller som Google har inaktiverat åtkomsten till.

Uppsägning av konto

Många av Googles tjänster har varken kontoinnehavare eller prenumeranter. För tjänster som har kontoinnehavare eller prenumeranter kan Google under vissa omständigheter säga upp tjänsten vid upprepade intrång. Om du tror att en kontoinnehavare eller prenumerant gör upprepade intrång kontaktar du Google enligt anvisningarna ovan. Ange tillräckligt med information för att vi ska kunna verifiera att kontoinnehavaren eller prenumeranten har gjort upprepade intrång.