Den amerikanske DMCA-loven (Digital Millennium Copyright Act)

Den amerikanske DMCA-loven (Digital Millennium Copyright Act)

I henhold til retningslinjene våre følger vi opp påståtte brudd på opphavsretten. Vi kan følge opp disse varslene ved å fjerne eller deaktivere tilgangen til innhold som hevdes å være gjenstand for krenkende aktivitet, og/eller si opp abonnenter. Hvis vi iverksetter tiltak som følge av et varsel, kan vi prøve å informere personen som er anklaget, eller den som driver det berørte nettstedet.

Alle varsler og angivelige overtredelser vi behandler, kan bli dokumentert. Vi kan videresende innholdet i varselet ditt til den ideelle organisasjonen Lumen, som publiserer disse varslene etter at de har fjernet enkelte personopplysninger. Du kan se et eksempel på en slik publisering her. For produkter som Google Nettsøk sender vi en link til varselet som er publisert av Lumen, i stedet for det fjernede innholdet.

Denne siden inneholder instruksjoner for registrering av følgende typer klager:

• Varsel om brudd på opphavsretten
  • Innsigelse

Varsel om brudd på opphavsretten

Hvis du vil registrere et varsel om brudd på opphavsretten hos oss, kan du følge fremgangsmåten i verktøyet for juridisk feilsøking. Når du velger riktig produkt, viser skjemaet deg informasjon om hvilke opplysninger du må inkludere for å sende inn en gyldig DMCA-klage. Vær oppmerksom på at du blir erstatningsansvarlig (innbefattet kostnader og advokathonorarer) dersom du fremlegger en vesentlig feilaktig fremstilling om at et produkt eller en aktivitet bryter med opphavsretten din. I en tidligere sak (les mer på http://www.onlinepolicy.org/action/legpolicy/opg_v_diebold/) varslet et selskap om brudd på opphavsretten og ba om fjerning av nettinnhold som var omfattet av doktrinen om rimelig bruk («fair use»). Selskapet ble dømt til å betale advokathonorarer og saksomkostninger knyttet til saken. Selskapet godtok å betale over USD 100 000. Derfor anbefaler vi at du først kontakter en advokat hvis du er usikker på om materiale som er tilgjengelig på nettet, bryter opphavsretten din eller ikke.

Innsigelse

Administratoren for det aktuelle nettstedet, eller personen som har lagt ut det aktuelle innholdet, kan sende inn en innsigelse i henhold til avsnitt 512(g)(2) og (3) i den amerikanske DMCA-loven (Digital Millennium Copyright Act). Når vi mottar en slik innsigelse, kan vi velge å gjenopprette det berørte innholdet.

Klikk på den aktuelle linken nedenfor hvis du ønsker å sende inn en innsigelse for et av de følgende produktene:

Blogger
Nettsøk

Hvis problemet er knyttet til et produkt som ikke er oppført ovenfor, kan du finne det i verktøyet for juridisk feilsøking og velge «Innsigelse»-alternativet. Vær oppmerksom på at du er erstatningsansvarlig (innbefattet kostnader og advokathonorarer) dersom du fremlegger en vesentlig feilaktig fremstilling om at et produkt eller en aktivitet ikke er i strid med andres opphavsrett. Derfor anbefaler vi at du først kontakter en advokat hvis du er usikker på om et bestemt materiale bryter andres opphavsrett.

Når du fyller ut innsigelsesskjemaet vårt, må du sørge for å identifisere de konkrete nettadressene for, eller annen unik informasjon om, materialet Google har fjernet eller deaktivert tilgangen til.

Kontoavslutning

I mange Google-tjenester finnes det ingen kontoeiere eller abonnenter. For tjenester som har dette, kommer Google, der omstendighetene tilsier dette, til å si opp kontoen til personer som bryter disse reglene flere ganger. Hvis du mener at en kontoinnehaver eller abonnent står bak gjentatte brudd, ber vi deg følge instruksjonene ovenfor for å kontakte Google og oppgi tilstrekkelig informasjon, slik at vi kan bekrefte hvorvidt kontoinnehaveren eller abonnenten står bak gjentatte brudd.