Digital Millennium Copyright Act

Het is ons beleid te reageren op duidelijke meldingen van mogelijke auteursrechtschendingen. Als reactie op deze meldingen kunnen we onder andere het materiaal dat het onderwerp van de vermeende schending is, verwijderen of ontoegankelijk maken en/of abonnementen van gebruikers beëindigen. Als we actie ondernemen als reactie op een melding, stellen we mogelijk de vermeende overtreder of de beheerder van de betreffende site hiervan op de hoogte.

We kunnen meldingen van vermeende inbreuk waarop we actie ondernemen, ook documenteren. We kunnen de content van uw melding doorsturen naar de non-profitorganisatie Lumen, die deze meldingen publiceert nadat bepaalde persoonlijke informatie is verwijderd. U kunt hier een voorbeeld van een dergelijke publicatie bekijken. In producten zoals Google Zoeken geven we in plaats van de verwijderde content een link weer naar de melding zoals deze is gepubliceerd door Lumen.

Deze pagina bevat instructies voor het indienen van de volgende soorten klachten:

• Melding van inbreuk
  • Verweer

Melding van inbreuk

Als u een melding van inbreuk bij ons wilt indienen, dient u een klacht in aan de hand van de stappen in onze juridische probleemoplosser. Door het juiste product te selecteren, vraagt het formulier u alle hieronder vermelde gegevens op te geven die zijn vereist om een geldige DMCA-klacht in te dienen. Houd er rekening mee dat u aansprakelijk kunt worden gesteld voor geleden schade (inclusief gemaakte kosten en advocaatkosten) als u niet kunt aantonen dat een product of activiteit uw auteursrechten schendt. In een eerdere zaak (ga naar http://www.onlinepolicy.org/action/legpolicy/opg_v_diebold/ voor meer informatie) is het voorgekomen dat een bedrijf dat een melding van schending had gestuurd met als doel het verwijderen van online materiaal dat was beschermd door de fair use-doctrine, dergelijke kosten en advocaatkosten moest betalen. Het bedrijf ging akkoord met een schikking van meer dan $ 100.000. Neem eerst contact op met een advocaat als u niet zeker weet of materiaal dat online beschikbaar is, inbreuk maakt op uw auteursrecht.

Verweer

De beheerder van de betreffende site of de provider van de betreffende content kan een verweer indienen in overeenstemming met artikel 512(g)(2) en (3) van de Digital Millennium Copyright Act. Als we een verweer ontvangen, herstellen we mogelijk het materiaal in kwestie.

Klik hieronder op de betreffende link als u een verweer voor een van de volgende producten wilt indienen:

Blogger
Google Zoeken

Als uw probleem is gerelateerd aan een product dat hierboven niet wordt vermeld, zoekt u het product in onze juridische probleemoplosser en kiest u de optie Verweer. Houd er rekening mee dat u aansprakelijk kunt worden gesteld voor de geleden schade (inclusief gemaakte kosten en advocaatkosten) als u niet kunt aantonen dat met een product of activiteit inbreuk wordt gemaakt op de auteursrechten van anderen. Als u niet zeker weet of bepaald materiaal inbreuk maakt op de auteursrechten van anderen, kunt u het beste eerst contact opnemen met een advocaat.

Als u ons verweerformulier invult, moet u de specifieke URL's of andere unieke identificatiegegevens opgeven van het materiaal dat Google heeft verwijderd of waarvoor Google de toegang heeft uitgeschakeld.

Beëindiging van account

Veel Google-services hebben geen accounthouders of abonnees. Voor services waarbij dat wel het geval is zal Google, wanneer daar aanleiding toe is, het account of abonnement van personen die herhaaldelijk inbreuk plegen, beëindigen. Als u vermoedt dat een accounthouder of abonnee meermaals overtredingen heeft begaan, voert u de bovenstaande instructies uit om contact op te nemen met Google. Geef hierbij voldoende informatie door, zodat we kunnen controleren of de accounthouder of abonnee inderdaad herhaaldelijk ons beleid heeft geschonden.