DMCA-laki

Googlen käytäntö on vastata selkeisiin ilmoituksiin epäillystä tekijänoikeuden loukkaamisesta. Näiden ilmoituksien perusteella voimme poistaa väitetysti loukkaavan materiaalin käytöstä tai kokonaan ja/tai poistaa tilaajien tilit. Jos ryhdymme toimiin ilmoituksen perusteella, saatamme yrittää ilmoittaa asiasta epäillylle tekijänoikeuden loukkaajalle tai asiaan liittyvän sivuston hallinnoijalle.

Saatamme myös dokumentoida toimiin johtaneet loukkausilmoitukset. Saatamme lähettää ilmoituksesi tiedot Lumen-järjestölle, joka julkaisee näitä ilmoituksia tiettyjen henkilökohtaisten tietojen poistamisen jälkeen. Näet esimerkkijulkaisun täällä. Jos kyseessä on esimerkiksi Google Verkkohaku, lisäämme poistetun sisällön tilalle linkin Lumenin julkaisemaan versioon ilmoituksesta.

Tällä sivulla annetaan ohjeet seuraavankaltaisten valitusten tekemiseen:

• Tekijänoikeusloukkausilmoitus
  • Vastailmoitus

Tekijänoikeusloukkausilmoitus

Jos haluat ilmoittaa tekijänoikeusloukkauksesta, lähetä valitus seuraamalla lakiasioiden vianetsintäpalvelun vaiheita. Kun valitset oikean tuotteen, lomake pyytää sinua antamaan kaikki alla mainitut tiedot, jotka vaaditaan DMCA-valituksen tekemiseen. Muista, että voit joutua korvaamaan aiheutuneet vahingot (kulut ja asianajajien palkkiot mukaan lukien), jos annat väärää tietoa siitä, että tuote tai toiminta loukkaa tekijänoikeuttasi. Eräässä aiemmassa verkkosisältöä koskevassa tapauksessa (lue lisätietoja osoitteesta http://www.onlinepolicy.org/action/legpolicy/opg_v_diebold/) yritys lähetti tekijänoikeusloukkausilmoituksen pyrkien poistamaan verkosta kohtuullisen käytön säännön alaista sisältöä. Yritys määrättiin maksamaan kaikki aiheutuneet kulut. Summa oli yli 100 000 dollaria. Jos et ole varma, loukkaako verkossa oleva materiaali tekijänoikeuksiasi, suosittelemme ottamaan ensin yhteyttä asianajajaan.

Vastailmoitus

Valituksen kohteena olevan sivuston järjestelmänvalvoja tai valituksen kohteena olevan sisällön lisääjä voi tehdä DMCA-lain pykälien 512(g)(2) ja (3) mukaisen vastailmoituksen. Vastaanotettuamme vastailmoituksen voimme palauttaa materiaalin käyttöön.

Klikkaa alta asianmukaista linkkiä, jos haluat tehdä vastailmoituksen jostain seuraavasta tuotteesta:

Blogger
Verkkohaku

Jos ongelmasi liittyy tuotteeseen, jota ei ole mainittu yllä, löydät sen lakiasioiden vianetsintäpalvelusta valitsemalla sieltä vaihtoehdon Vastailmoitus. Muista, että voit joutua korvaamaan aiheutuneet vahingot (kulut ja asianajajien palkkiot mukaan lukien), jos annat väärää tietoa siitä, että tuote tai toiminta loukkaa tekijänoikeuksia. Jos et ole varma, loukkaako tietty materiaali tekijänoikeuksia, suosittelemme ottamaan yhteyttä asianajajaan.

Kun täytät vastailmoituslomaketta, muista ilmoittaa Googlen poistaman tai estämän materiaalin tarkat URL-osoitteet tai muut tunnistetiedot.

Tilin lopettaminen

Useita Googlen palveluita voi käyttää ilman tiliä tai palvelua tilaamatta. Palveluissa, joissa tilinomistajia tai tilaajia on, Google lopettaa tietyissä olosuhteissa jatkuvasti tekijänoikeuksia loukkaavan tilin tai tilauksen. Jos uskot, että tilin omistaja tai tilaaja loukkaa jatkuvasti tekijänoikeuksia, ota yhteyttä Googleen yllä annettujen ohjeiden mukaan ja anna meille tarpeeksi tietoja, jotta voimme varmistua asiasta.