Den amerikanske lov om ophavsret (DMCA, Digital Millennium Copyright Act)

Den amerikanske lov om ophavsret (DMCA, Digital Millennium Copyright Act)

Det er en del af Googles politik at reagere på klare meddelelser vedrørende påstået krænkelse af ophavsretten. Vi kan reagere på disse meddelelser ved at deaktivere adgangen til eller fjerne materiale, som hævdes at være genstand for krænkende aktivitet, og/eller ved at opsige abonnenter. Hvis vi beslutter os for at reagere i henhold til en meddelelse, vil vi muligvis forsøge at underrette den part, der er ansvarlig for den påståede krænkelse, eller udbyderen af det pågældende website.

Vi dokumenterer muligvis også de meddelelser om påståede krænkelser, som vi reagerer på. Det er muligt, at vi sender indholdet i din meddelelse videre til nonprofitorganisationen Lumen, der udgiver disse meddelelser efter at have fjernet visse personlige oplysninger. Du kan se et eksempel på sådan en offentliggørelse her. I produkter som f.eks. Google Websøgning erstatter vi det fjernede indhold med et link til meddelelsen, som den er offentliggjort af Lumen.

Denne side indeholder vejledning i indgivelse af følgende klagetyper:

• Underretning om krænkelse af ophavsretten
  • Indsigelse

Underretning om krænkelse af ophavsretten

Hvis du vil indgive en meddelelse om krænkelse til os, skal du indsende en klage ved at følge den vejledning, der er til tilgængelig i vores værktøj til fejlfinding af juridiske problemer. Du skal vælge det relevante produkt, hvorefter du i formularen bliver bedt om at angive de oplysninger, der er anført nedenfor. Disse oplysninger skal angives, hvis den indsendte DMCA-klage skal være gyldig. Vær opmærksom på, at du har erstatningsansvar (for bl.a. omkostninger og advokatsalærer), hvis du angiver urigtige oplysninger af væsentlig karakter i din påstand om, at et produkt eller en aktivitet krænker din ophavsret. I en tidligere sag (se flere oplysninger på http://www.onlinepolicy.org/action/legpolicy/opg_v_diebold/) blev en virksomhed, der indsendte en meddelelse om krænkelse og anmodede om fjernelse af onlinemateriale, som var beskyttet af reglen om rimelig brug, pålagt at betale omkostninger og advokatsalæer. Virksomheden accepterede at betale over 100.000 USD. Hvis du ikke er sikker på, om materiale, der er tilgængeligt online, krænker din ophavsret, foreslår vi derfor, at du først kontakter en advokat.

Indsigelse

Administratoren for et påvirket website eller leverandøren af det påvirkede indhold kan indgive en indsigelse i overensstemmelse med paragraf 512(g) (2) og (3) i den amerikanske lov om ophavsret (DMCA, Digital Millennium Copyright Act). Når vi modtager en indsigelse, genindsætter vi muligvis det pågældende materiale.

Klik på det relevante link herunder, hvis du vil indsende en indsigelse vedrørende et af følgende produkter:

Blogger
Websøgning

Hvis dit problem vedrører et produkt, der ikke står på listen herover, kan du finde det i vores værktøj til fejlfinding af juridiske problemer og vælge "Indsigelse". Vær opmærksom på, at du har erstatningsansvar (for bl.a. omkostninger og advokatsalærer), hvis du angiver urigtige oplysninger af væsentlig karakter i din påstand om, at et produkt eller en aktivitet ikke krænker andres ophavsret. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det specifikke materiale krænker andres ophavsret, anbefaler vi derfor, at du først kontakter en advokat.

Når du udfylder vores indsigelsesformular, skal du sørge for at angive de specifikke webadresser eller andre oplysninger, som entydigt identificerer det materiale, som Google har fjernet eller deaktiveret adgangen til.

Kontolukning

Mange Google-tjenester har ingen kontoindehavere eller abonnenter. I forbindelse med de tjenester, der har kontoindehavere eller abonnenter, vil Google, såfremt omstændighederne kræver det, udelukke personer, der gentagne gange overtræder bestemmelserne. Hvis du mener, at en kontoindehaver eller en abonnent har krænket bestemmelserne gentagne gange, skal du følge vejledningen ovenfor for at kontakte Google. Du skal angive tilstrækkelige oplysninger til, at vi kan bekræfte, at kontoindehaveren eller abonnenten gentagne gange har krænket bestemmelserne.