Sådan fungerer Googles Infokort

Googles søgeresultater viser nogle gange oplysninger, der kommer fra Infokort – vores database med milliarder af fakta om personer, steder og ting. Infokort giver os mulighed for at besvare faktuelle spørgsmål som f.eks. "Hvor højt er Eiffeltårnet?" eller "Hvor blev der afholdt sommer-OL i 2016?" Målet med Infokort er, at vores systemer skal opdage og vise offentligt kendte, faktuelle oplysninger, når det vurderes at være nyttigt.

Hvor kommer fakta på Infokort fra?

Fakta på Infokort kommer fra en række forskellige kilder, der indsamler faktuelle oplysninger. Ud over offentlige kilder licenserer vi data for at give oplysninger som f.eks. sportsresultater, aktiekurser og vejrudsigter. Vi modtager også faktuelle oplysninger direkte fra indholdsejere på forskellige måder, bl.a. fra brugere, der foreslår ændringer af infopaneler, som de har gjort krav på.

Hvordan retter eller fjerner Google oplysninger fra Infokort?

Google behandler flere milliarder søgninger hver dag. Automatisering er den eneste måde at håndtere så mange søgninger på. Det betyder, at den bedste måde at forbedre vores resultater på er ved at forbedre vores automatiserede systemer, dvs. vores søgealgoritmer.

Vores systemer forsøger automatisk at undgå at vise oplysninger, der overtræder nedenstående politikker. Omfanget af søgninger er i imidlertid så stort, at intet system kan gøre det perfekt. Derfor har vi offentlige rapporteringssystemer.

Vi analyserer omhyggeligt de data, der registreres via vores offentlige rapporteringssystemer, og vi arbejder på at fjerne indhold, der overtræder vores politikker. Disse data bruges også til at forbedre vores algoritmer. Når vi bliver opmærksomme på oplysninger, der overtræder politikker, fjerner vi også disse manuelt. Vi fokuserer især på problemer i forhold til emner, der har offentlighedens interesse, f.eks. samfundsmæssige, medicinske, videnskabelige og historiske oplysninger, eller problematiske oplysninger, der kan føre til alvorlig og øjeblikkelig skade.

Sådan anmoder du om ændring af et infopanel eller rapporterer problemer med et Infokort

Oplysninger fra Infokort om personer, steder eller ting vises ofte i infopaneler.

Hvis du er officiel repræsentant for parten eller selv er den part, der er afbildet på et infopanel, kan du gøre krav på panelet og foreslå ændringer. Du kan få flere oplysninger om disse processer i følgende artikler:

Virksomheder har særlige paneler med virksomhedsprofiler og bør bruge Virksomhedsprofil til at oprette, gøre krav på og fremsætte forslag til disse paneler.

Bortset fra offentlige instanser kan alle sende feedback om problemer med infopaneler, virksomhedsprofiler eller de generelle oplysninger om Infokort. Disse profiler og kort indeholder mulighed for at give feedback.

• På en computer kan du vælge Feedback nederst på skærmen for at sende feedback.
  • På en mobilenhed kan du vælge Feedback nederst på skærmen eller trykke på prikmenuen øverst på skærmen for at sende feedback.

Anmod om fjernelse fra et infopanel

Hvis du vil anmode om at få fjernet indhold fra et infopanel, skal du udfylde formularen til rapportering af indhold, der skal fjernes af juridiske årsager.

Vigtigt! Du skal angive den direkte webadresse for det infopanel, du vil fjernes fra. Du skal desuden angive en beskrivelse af, hvorfor webadressen skal fjernes.

Find den korrekte webadresse til din anmodning

Du kan finde det direkte link til et infopanel på 2 forskellige måder

Mulighed 1: Find det direkte link til et infopanel ved hjælp af ikonet Mere.

1. Foretag en Google-søgning efter det infopanel, hvor du vil anmode om at få fjernet indhold.
  2. Klik på Mere Mere og derefter Del Del og derefter Klik for at kopiere linket.
  3. Indsend den direkte webadresse sammen med en beskrivelse af, hvorfor indholdet ifølge loven skal fjernes, ved hjælp af denne webformular.

Mulighed 2: Find det direkte link til et infopanel ved hjælp af delingsikonet

1. Foretag en Google-søgning efter det infopanel, hvor du vil anmode om at få fjernet indhold.
  2. Ud for personens navn i infopanelet skal du klikke på Del Del og derefter Klik for at kopiere linket.
  3. Indsend den direkte webadresse sammen med en beskrivelse af, hvorfor indholdet ifølge loven skal fjernes, ved hjælp af denne webformular.

Politikker for infokort

Vi vil gerne sørge for, at infokort og lignende skærme er nyttige for brugerne, og derfor har vi etableret systemer, der forhindrer visning af infokort og skærme, der overtræder de overordnede politikker for Google Søgning eller følgende politikker for Søgning-funktioner:

• Annoncer
  • Farligt indhold
  • Vildledningsteknikker
  • Chikanerende indhold
  • Hadefuldt indhold
  • Manipulerede medier
  • Medicinske emner
  • Regulerede varer
  • Eksplicit seksuelt indhold
  • Terrorrelateret indhold
  • Vold og blodsudgydelse
  • Vulgært sprog og ukvemsord

Få flere oplysninger om disse indholdspolitikker for Google Søgning.

Følgende yderligere funktionsspecifikke politikker gælder også for visning af Infokort:

Forkerte oplysninger

Vi kan fjerne oplysninger, der ifølge juridiske dokumenter, ekspertkonsensus eller andre velrenommerede primære kilder er påviseligt falske eller forældede. Vi kan fjerne oplysninger, der præsenteres som fakta uden understøttende dokumentation, hvis de beskylder enkeltpersoner eller grupper for alvorlige, ondsindede handlinger. Vi kan afvise at gribe ind i forbindelse med fakta, der i rimelig grad er diskussion om, eller der mangler dokumentation for.

Ikke-repræsentative oplysninger

Navne, titler, beskrivelser og billeder af emner, når der er stærke beviser for, at vores automatiske systemer ikke har foretaget det mest repræsentative valg.

Relaterede ressourcer

Om infopaneler