Om faktapaneler

Den här artikeln innehåller information om faktapaneler på Google Sök och hur uppgifterna som visas i faktapaneler samlas in.

Faktapaneler är informationsrutor som visas på Google när du söker efter något (personer, platser, organisationer, saker) som finns i faktarutan. Meningen är att du ska få en snabb översiktsbild av ett ämne så som det uppfattas av Google utifrån innehållet som är tillgängligt på webben.

Faktapaneler skapas automatiskt och informationen som visas hämtas från olika källor på webben. I vissa fall kan vi samarbeta med datapartner som tillhandahåller expertkunskap om specifika ämnen, som filmer eller musik, och sammanställa den med uppgifter från andra källor på den öppna webben.

Vi vet också att personer vars information visas i faktapaneler har mest kunskap i frågor som rör dem (till exempel framstående personer eller skaparna av en tv-serie) och tillhandahåller sätt för dem att ge oss direkt feedback. Därför kan en del information som visas även komma från verifierade personer som har föreslagit att uppgifter om dem ändras.

Bilder som visas i faktapanelen kan komma från flera källor. Personer som har gjort anspråk på sin faktapanel och har valt ut en bild som är tillgänglig på webben är en sådan källa. Andra bilder (särskilt när en samling av bilder visas) är en förhandsvisning av sökresultaten från Google Bilder och hämtas automatiskt från olika källor på webben.

Faktapaneler uppdateras automatiskt i takt med att informationen som är tillgänglig på webben ändras. Google kan även göra ändringar av två anledningar: allmän feedback från användarna eller direkt från personer vars information visas i faktapanelen.

Du kan göra anspråk på faktapanelen och föreslå ändringar om den handlar om dig eller du är behörig representant för enheten i faktapanelen. Du hittar mer information om dessa processer i följande artiklar:

Obs! Om du inte är behörig representant kan du använda länken för feedback längst ned till höger i faktapanelen och föreslå ändringar för granskning.

Företagsprofil på Google Sök

Företagsprofiler liknar faktapaneler men avser företag vars kundkrets finns på en viss plats eller inom ett visst serviceområde. Du gör anspråk på eller skapar en företagsprofil som visas på Google med Google My Business.