Over kennisvensters

Dit artikel bevat informatie over kennisvensters op Google Zoeken en waar de informatie in de kennisvensters vandaan komt.

Kennisvensters zijn informatieblokken die op Google worden weergegeven als je naar dingen (mensen, plaatsen, organisaties, objecten) zoekt waarvoor een kenniskaart bestaat. Ze zijn bedoeld om je in één oogopslag informatie te bieden over een onderwerp, gebaseerd op wat Google over het onderwerp kan vinden in beschikbare webcontent.

Kennisvensters worden automatisch gegenereerd en de informatie die erin wordt weergegeven, is afkomstig van verschillende bronnen op internet. Soms werken we samen met partners die gezaghebbende gegevens verstrekken over bepaalde onderwerpen zoals films of muziek, en combineren we die gegevens met informatie uit andere beschikbare bronnen op internet.

We weten ook dat personen of organisaties waarover informatie wordt verstrekt in kennisvensters (zoals bekende persoonlijkheden of televisiemakers), zelf gezaghebbend zijn. Daarom bieden we hun mogelijkheden om rechtstreeks feedback te geven. Een deel van de weergegeven informatie kan daardoor afkomstig zijn van geverifieerde personen of organisaties die bewerkingen van feiten in hun eigen kennisvensters hebben voorgesteld.

Afbeeldingen die in een kennisvenster kunnen afkomstig zijn uit verschillende bronnen. Eén mogelijke bron zijn de mensen die hun eigen kennisvensters hebben geclaimd en een afbeelding hebben geselecteerd uit het op internet beschikbare aanbod. Andere afbeeldingen vormen (vooral bij collecties van meerdere afbeeldingen) een voorbeeldweergave van de resultaten op Google Afbeeldingen. Deze worden automatisch opgehaald van internet.

Kennisvensters worden automatisch geüpdatet wanneer informatie op internet wordt gewijzigd, maar Google bekijkt daarnaast twee typen wijzigingen: wijzigingen die rechtstreeks worden uitgevoerd door de personen of organisaties die in het kennisvenster worden weergegeven, en wijzigingen op basis van algemene gebruikersfeedback.

Als jij het onderwerp van een kennisvenster of de officiële vertegenwoordiger van dat onderwerp bent, kun je dat venster claimen en wijzigingen voorstellen. Meer informatie over deze procedures vind je in de volgende artikelen:

Opmerking: Als je niet de officiële vertegenwoordiger van een bepaalde organisatie of persoon bent, kun je de feedbacklink in de rechterbenedenhoek van een kennisvenster gebruiken om bewerkingen voor te stellen.

Bedrijfsprofiel op Google Zoeken

Bedrijfsprofielen lijken op kennisvensters, maar ze zijn specifiek voor bedrijven die klanten bedienen op een bepaalde locatie of in een aangewezen servicegebied. Gebruik Google Mijn Bedrijf om een zakelijk profiel te claimen of te maken dat wordt weergegeven op Google.