Om videnspaneler

Denne artikel indeholder oplysninger om videnspaneler i Google Søgning, og hvordan oplysningerne, der vises på videnspaneler, fremskaffes.

Videnspaneler er informationsbokse, der vises i Google, når du søger efter entiteter (personer, steder, organisationer, ting), der vises på videnskortet. Meningen med videnspaneler er at give dig et hurtigt overblik over et emne baseret på Googles forståelse af tilgængeligt indhold på nettet.

Videnspaneler genereres automatisk, og de oplysninger, der vises på et videnspanel, stammer fra forskellige kilder på nettet. I nogle tilfælde samarbejder vi med datapartnere, der leverer pålidelige data om bestemte emner som f.eks. film eller musik, og kombinerer disse data med oplysninger fra andre kilder på det åbne internet.

Vi ved også, at entiteter (f.eks. fremtrædende personer eller skaberne bag en tv-serie), der vises oplysninger om på videnspaneler, i sig selv er pålidelige kilder, og vi giver sådanne entiteter mulighed for at give direkte feedback. Derfor kan nogle af de viste oplysninger også komme fra bekræftede entiteter, der har foreslået korrigeringer af oplysningerne på deres egne videnspaneler.

De billeder, der vises på videnspanelet, kan komme fra flere kilder. Én kilde er de individer, der har gjort krav på deres videnspaneler og valgt et fremhævet billede blandt de billeder, der er tilgængelige på internettet. Andre billeder (især når der vises en samling af flere billeder) er en forhåndsvisning af resultater fra Google Billeder for den pågældende entitet. Disse billeder hentes automatisk fra hele internettet.

Videnspaneler opdateres automatisk, efterhånden som oplysningerne på nettet ændres, men Google tager også højde for ændringer på to primære måder: Direkte fra de entiteter, der er afbildet på videnspanelet, og baseret på generel brugerfeedback.

Hvis du er repræsentant for en entitet eller selv udgør den entitet, der er afbildet på et videnspanel, kan du gøre krav på panelet og foreslå ændringer. Du kan få flere oplysninger om disse processer i følgende artikler:

Bemærk! Hvis du ikke er officiel repræsentant for en given part, kan du bruge feedbacklinket nederst til højre i et infopanel og foreslå redigeringer, der efterfølgende gennemgås.

Virksomhedsprofil i Google Søgning

Virksomhedsprofiler ligner infopaneler, men er for virksomheder med kunder i et bestemt område eller inden for et bestemt serviceområde. Brug Google My Business til at gøre krav på eller oprette en virksomhedsprofil, som vises på Google.