Tietoja tietopaneeleista

Tässä artikkelissa kerrotaan Google Haun tietopaneeleista ja siitä, kuinka niissä näkyviä tietoja hankitaan.

Tietopaneelit ovat tietoa sisältäviä laatikoita, jotka tulevat näkyviin Googleen, kun haet tietograafissa olevia kohteita (ihmisiä, paikkoja, organisaatioita, asioita). Niiden tarkoitus on antaa nopea tietoannos aiheesta perustuen Googlen käsitykseen verkossa saatavilla olevasta sisällöstä.

Tietopaneelit luodaan automaattisesti ja niiden sisältämät tiedot tulevat useista eri verkkolähteistä. Joissain tapauksissa saatamme tehdä yhteistyötä datakumppaneiden kanssa, jotka tarjoavat luotettavaa dataa tietystä aiheesta, kuten elokuvista tai musiikista, ja yhdistävät tämän datan muista avoimista verkkolähteistä saatuun dataan.

Tiedämme myös, että jotkut, joiden tietoja näkyy tietopaneeleissa (esim. tunnetut yksilöt tai televisio-ohjelman luojat) tietävät aiheesta parhaiten, joten tarjoamme heille tapoja antaa suoraa palautetta. Näin ollen osa näkyvistä tiedoista on saattanut tulla myös vahvistetuilta henkilöiltä, jotka ovat ehdottaneet muokkauksia omiin tietopaneeleihinsa.

Tietopaneelissa näkyvät kuvat voivat tulla useista lähteistä. Yksi lähde on yksilöt, jotka ovat ilmoittautuneet olevansa tietopaneelin aiheena ja valinneet haluamansa kuvan verkosta. Muut kuvat (erityisesti jos kuvia on useita) ovat esikatselu Google Kuvahaun tuloksista ja ne tulevat automaattisesti eri puolilta verkkoa.

Tietopaneeleja päivitetään automaattisesti tietojen muuttuessa, mutta Google harkitsee muutoksia myös kahdella muulla tavalla: suoraan tietopaneelin aiheelta ja muilta käyttäjiltä tulleen palautteen perusteella.

Jos sinä itse tai henkilö, jota edustat virallisesti, on tietopaneelin aiheena, voit ilmoittautua paneelin omistajaksi ja ehdottaa muutoksia. Lisätietoja näistä prosesseista on seuraavissa artikkeleissa:

Huom. Jos et ole virallinen edustaja, voit käyttää tietopaneelin oikeassa alareunassa olevaa palautelinkkiä ja ehdottaa muutoksia.

Yritysprofiili Google Haussa

Yritysprofiilit näyttävät samanlaisilta kuin tietopaneelit, mutta ne liittyvät yrityksiin, jotka palvelevat asiakkaita tietyssä sijainnissa tai valitulla palvelualueella. Google My Businessin avulla voit ilmoittautua Googlessa näkyvän yritysprofiilin omistajaksi tai luoda profiilin.