Je Google-kennisvenster updaten

Dit artikel gaat over het updaten van statistieken die worden weergegeven in het kennisvenster van je entiteit nadat je bent geverifieerd.

Nadat je bent geverifieerd als officiële vertegenwoordiger, gebruik je de optie Bewerking voorstellen in het kennisvenster om ervoor te zorgen dat je gegevens kloppen. Op alle informatie die in kennisvensterkaarten wordt gepubliceerd, is het beleid van Google van toepassing. Ook kan op al deze informatie feedback worden gegeven door gebruikers.

Als je een lokaal bedrijf hebt dat klanten op een bepaalde locatie of in een aangewezen servicegebied bedient, kun je deelnemen aan Google Mijn Bedrijf, zodat je je aanwezigheid op Google Zoeken en Google Maps kunt beheren.

Een wijziging voorstellen

Volg de onderstaande stappen om wijzigingen aan te brengen in het kennisvenster van je entiteit:
  1. Ga naar Google Zoeken.
  2. Log in op het Google-account dat is gekoppeld aan de entiteit die je vertegenwoordigt.
  3. Controleer of Web- en app-activiteit is ingeschakeld.
  4. Zoek op Google naar je entiteit en ga naar het bijbehorende kennisvenster. Controleer of de naam van je entiteit bovenaan het kennisvenster wordt weergegeven.
  5. Klik bovenaan het kennisvenster op Bewerking voorstellen. Als je deze optie niet ziet, wordt het Google-account niet door Google herkend als geverifieerde vertegenwoordiger van de entiteit. Volg deze stappen om te worden geverifieerd.
  6. Klik op de informatie die je wilt wijzigen. Als je meerdere bewerkingen wilt voorstellen, moet je voor elk afzonderlijk item feedback indienen.
  7. Geef in het commentaarveld dat verschijnt een korte beschrijving:
    1. Formuleer duidelijk je wijzigingsvoorstel.
    2. Leg uit waarom je voorstel correct is en de huidige content moet vervangen.
    3. Voeg een openbaar toegankelijke URL toe die je voorgestelde wijziging ondersteunt.
  8. Klik op Verzenden.

Wijzigingen die je kunt voorstellen

Je kunt wijzigingen in de volgende content in je kennisvenster voorstellen:

Uitgelichte afbeelding

Aangezien je vertegenwoordiger van de entiteit bent, krijgt je voorgestelde afbeelding (indien geaccepteerd) voorrang op andere afbeeldingen. De voorgestelde afbeelding moet geschikt zijn, goed bij het onderwerp passen en mag geen advertentie zijn. Lees het contentbeleid van Google voor meer informatie.
Een uitgelichte afbeelding instellen:
  1. Zoek je kennisvenster op Google Zoeken.
  2. Klik op Een wijziging voorstellen om een rechtstreekse URL van de afbeelding op te geven.
    1. Als je de URL van een afbeelding wilt kopiëren, klik je met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies je Adres van afbeelding kopiëren (de exacte formulering kan per browser verschillen). Deel niet de website-URL waarop de afbeelding wordt weergegeven.
    2. Als je Posts op Google hebt, klik je op Update je uitgelichte afbeelding.
Hieronder staan de vereisten voor de afbeelding:
  • Indeling: De URL van de afbeelding moet eindigen op .jpg of .png.
  • Grootte: Gebruik een afbeelding met een hoogte-breedteverhouding van 3:4 en ten minste 1000 pixels.
  • Mensen: Als het een kennisvenster voor een persoon betreft, moet diens gezicht duidelijk zichtbaar zijn in de afbeelding.
  • Logo's: Gebruik .png- of .svg-bestanden.

Sociale profielen

In aanmerking komende entiteiten kunnen voorstellen om nieuwe sociale profielen toe te voegen of bestaande sociale profielen te bewerken. Profielen kunnen niet op een andere manier worden gerangschikt.

Specifieke statistieken voor verschillende categorieën entiteiten

Sommige statistieken in het kennisvenster betreffen specifiek een bepaald type entiteit (bijvoorbeeld de speelduur van een film, het programma voor een muziekfestival of iemands verjaardag). Je kunt ook wijzigingen in deze statistieken voorstellen. Niet alle beschikbare statistieken worden weergegeven in het kennisvenster.
Voorstellen moeten voldoen aan het beleid van Google. We voeren een wijziging bijvoorbeeld niet door als deze ongepaste content bevat of wanneer we de juistheid niet kunnen bevestigen.

Wijzigingen die je niet kunt voorstellen

Sommige delen van het kennisvenster kunnen niet worden gewijzigd:
  • Ondertitel
  • Wikipedia-fragment
  • Afbeeldingen die niet de hoofdafbeelding zijn
  • Het gedeelte 'Mensen zoeken ook naar'
Opmerking: Content die correct en algemeen bekend is, kan niet anders worden gerangschikt of worden gewijzigd.

Hoe Google je voorstellen beoordeelt

Nadat je wijzigingen hebt voorgesteld, worden deze beoordeeld. Google gaat na of de voorgestelde wijzigingen juist zijn door te controleren of ze worden bevestigd door andere openbare online informatie. Verstrek desgevraagd ondersteunende documentatie in de vorm van een URL van een openbaar toegankelijke website. Op alle informatie die in het kennisvenster wordt gepubliceerd, is het beleid van Google van toepassing. Ook kan op al deze informatie feedback worden gegeven door gebruikers.
Opmerking: Als je voorgestelde bewerking wordt geaccepteerd, wordt deze toegevoegd aan de Kenniskaart. Met je bewerking help je Google uitgebreidere informatie en relevantere resultaten aan gebruikers te laten zien. Op je inzending zijn de servicevoorwaarden van Google van toepassing en je inzending wordt gebruikt in overeenstemming met ons privacybeleid

Nadat de beoordeling is voltooid, informeren we je per e-mail als we van plan zijn de voorgestelde wijziging te publiceren.

Als de informatie in je kennisvenster duidelijk onjuist is, klik je rechts onder in het venster op Feedback. Beschrijf wat er mis is en onderbouw je voorstel met een URL van een openbaar toegankelijke webpagina voordat je de feedback indient bij Google.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.