Meer informatie over YouTube en Google Kids Space

In Google Kids Space kan je kind content van YouTube krijgen die geschikt is voor de leeftijd.

Hoe YouTube Kids werkt met Google Kids Space

Google Kids Space gebruikt YouTube Kids, een aparte app speciaal gemaakt voor kinderen, om content op de tabbladen Kijken en Maken aan te bieden. Meer informatie over YouTube Kids

Als je kind de YouTube Kids-app opent, gelden de YouTube Kids-instellingen voor alle video's die ze kunnen vinden. Deze video's zijn gebaseerd op de interesses van je kind en de content die de ouder kiest. Als je kiest welke content je beschikbaar wilt maken, kun je er onder andere ook voor kiezen bepaalde video's en kanalen te blokkeren en tijdslimieten in te stellen. Meer informatie over instellingen en contentaanbevelingen van YouTube Kids

Tip: Welke content je kind vindt op de tabbladen Kijken en Maken, hangt af van de beschikbaarheid in je land of regio.

YouTube Kids instellen

Je moet een YouTube Kids-profiel maken voordat je kind video's kan krijgen in Google Kids Space. Meer informatie over hoe je een YouTube Kids-profiel maakt

Belangrijk: Als je geen YouTube Kids-profiel instelt voor je kind, staat het bericht Geblokkeerd op de tabbladen.

YouTube Kids instellen

1. Ga naar YouTube Kids.
  2. Tik om te beginnen.
  3. Kies YouTube Kids of YouTube/YouTubeMusic met toezicht.
  4. Tik op Volgende.
  5. Kies een contentinstelling en dan Selecteren.
  6. Kies of je door de tour over ouderlijk toezicht wilt swipen.
  7. Tik op Volgende en dan Instellen afronden.

Tip: Als je kind een video bekijkt in YouTube Kids, blijft de app geopend totdat je kind deze weer verlaat. Zo ga je terug naar Google Kids Space:

1. Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  2. Tik op Terug .
YouTube Music instellen voor het account van je kind

Als je kind een YouTube Music-account met toezicht heeft, kun je de YouTube Music-app toevoegen aan Google Kids Space. YouTube Music wordt dan toegevoegd onder Mijn items.