Läs om hur startsidan för Google Kids Space fungerar

När ditt barn öppnar Google Kids Space visas en anpassad startsida med ett bibliotek med högkvalitativt innehåll för barn.

Navigera i Google Kids Space

Obs!

• Flikarna Titta och Göra öppnas i länder eller regioner där YouTube Kids är tillgängligt.
  • Fliken Läsa öppnas i länder eller regioner där Google Play Böcker är tillgängligt.
  • Böcker, appar och appinnehåll kan bero på tillgängligheten i ett visst land eller en viss region.

Barnen kan trycka på en av följande ikoner i navigeringsfältet längst ned på skärmen:

Hem

Spela

• Här visas kostnadsfria rekommenderade appar utöver de appar som redan är installerade på enheten. Du kan välja om ditt barn ska få ladda ned utan föregående godkännande eller kräva att en förälders godkännande krävs för varje app som installeras. Du kan även få åtkomst till innehåll som inte ingår i Google Kids Space via föräldramenyn. Läs mer om att hitta kvalitetsappar för barn.

Läsa

• Här visas böcker som har köpts via Google Play Böcker eller licensierats från utgivare för Google Kids Space utan extra kostnad.

Titta

• Här visas rekommenderade videor från YouTube Kids. Om du vill att rekommenderat innehåll ska visas under Titta måste du skapa en YouTube Kids-profil.

Göra

• Här visas rekommenderade videor om offlineaktiviteter från YouTube Kids. Om du vill att rekommenderat innehåll ska visas under Göra måste du skapa en YouTube Kids-profil.

Tips! Du kan styra vilka appar ditt barn kan ladda ned via Family Link-appen.

Använda Kids Space-korten för att hitta innehåll

Ditt barn kan se kort med fakta och skämt. Hen kan även använda korten för att göra sökningar och få förslag utifrån sina intressen.

• Mina appar: Här visas appar som nyligen har laddats ned eller använts.
  • Dagens skämt: Varje dag visas ett nytt barnvänligt skämt för ditt barn.
  • Roliga fakta: Ditt barn ser pedagogiska fakta som främjar nyfikenhet och utveckling.
  • Kort med extra innehåll: På de här korten lyfts innehåll från de olika flikarna fram utifrån barnets intressen.
  • Föreslagna sökningar: När ett förslag visas på ett kort kan barnet trycka på det föreslagna ämnet för att öppna innehåll som är relaterat till det.

Tips!

• I sökresultaten används innehåll från olika flikkategorier.
  • Om du vill höra titeltexten på varje upptäcktskort, dagens skämt eller fakta trycker du på Tala på kortet.
  • Om du vill använda mikrofonen måste du aktivera Googles taltjänster (om de är tillgängliga) i inställningarna på surfplattan.
    • Så här söker du med rösten:
      1. Tryck på Sök följt av Mikrofon.
      2. Tryck på Mikrofon om du vill prata.
Uppdatera en karaktär

Så här uppdaterar du barnets karaktär:

1. Öppna fliken Hem.
  2. Tryck på barnets karaktär till vänster.
  3. Scrolla igenom menyalternativen för att välja egenskaper för karaktären.
  4. Tryck på Klar överst till höger.

Tips! När du har slutfört de här stegen visas den nya karaktären automatiskt på startskärmen.

Uppdatera barnets intressen

Google Kids Space rekommenderar kvalitetsinnehåll för ditt barn baserat på de intressen som barnet väljer. Eftersom barnets intressen kan ändras med tiden kan hen uppdatera sina intressen när som helst.

1. Tryck på fliken Spela, Titta, Läsa eller Göra.
  2. Scrolla åt vänster tills du hittar Ändra intressen .
  3. Tryck på ikonerna för att välja kategorier som ditt barn gillar.
  4. Tryck på Klart.

Tips! Tryck på ikonerna igen om du vill avmarkera kategorier.