Åtgärda problem med Google Kids Space

Få hjälp av tillverkaren

Om det uppstår problem med surfplattan får du oftast bäst hjälp från tillverkaren. Kontakta tillverkaren nedan om du behöver hjälp med surfplattan.

Viktigt! Listan kanske inte innehåller alla tillverkare i din region.

Tillverkare Hjälpsida
Lenovo Besök supportwebbplatsen för Lenovo
Medion Besök supportwebbplatsen för Medion
Multilaser Besök supportwebbplatsen för Multilaser
Nokia Besök supportwebbplatsen för Nokia
onn. Ring: 1-888-516-2630

Lösa kontoproblem

Logga in på Google Kids Space

Från startskärmen:

1. Tryck på Google Kids Space .
  2. Följ anvisningarna på skärmen.

Från inställningarna:

1. Gå till Inställningar Inställningar följt av Digitalt välmående och föräldrakontroller.
  2. Tryck på Google Kids Space.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Om du har loggat in tidigare och du inte vill behålla dina tidigare inställningar ska du avmarkera Använd tidigare inställningar.

Stänga av Google Kids Space på ett barns enhet

Obs!

• När du stänger av Google Kids Space får ditt barn åtkomst till alla funktioner på enheten, inklusive webbläsaren, Play Butik och andra installerade appar.
  • Det är bara föräldrar som kan inaktivera Google Kids Space.
  • Om du aktiverar Google Kids Space igen med barnets Google-konto inom 30 dagar återställs barnets inställningar. Efter 30 dagar raderas barnets inställningar och ett nytt val måste göras.
  1. Öppna Google Kids Space på barnets enhet.
  2. Tryck länge på menyn Förälder nere till höger.
  3. Tryck på Lämna Kids Space följt av Inaktivera.
  4. På sidan Föräldraåtkomst anger du ditt lösenord och trycker på Bekräfta.

Tips!

• Om du har glömt ditt lösenord kan du återställa det genom att följa anvisningarna på inloggningssidan för Föräldraåtkomst.
  • Innan du verifierar att du är förälder visas information om vilken data som sparas när du lämnar Google Kids Space.
Hitta och använda menyn Förälder
  1. Öppna Google Kids Space på barnets enhet.
  2. Tryck länge på menyn Förälder nere till höger.
    • Menyn För förälder visas.
  3. Välj ett av följande alternativ:
  • Föräldrakontroller: Ställ in gränser för skärmtid, blockera olämpligt innehåll och hantera appbehörigheter.
  • Frigör utrymme: Radera appar och data som inte används, rensa cacheminnet och hantera lagringsinställningar.
  • Enhetsinställningar: Ändra bakgrund, ställ in ringsignal, ljusstyrka och aktivera eller inaktivera platstjänster.
  • Lägga till fler appar: Sök efter appar i Play Butik som du vill ladda ned och installera.
  • Hjälp och feedback: Få hjälp med att använda Google Kids Space, rapportera ett problem och ge feedback.
  • Integritetspolicy: Läs mer om hur Google Kids Space samlar in och använder deras data.
  • Lämna Kids Space: Inaktivera begränsningar och återställ hela Android-upplevelsen.

Tips!

• Berätta för ditt barn att menyn Förälder hjälper hen att skydda sig och att du kan svara på frågor som hen har.
  • Ställ in realistiska gränser för skärmtid.
  • Var konsekvent med hur du tillämpar gränser för skärmtid.
  • Använd menyn Förälder för att lära ditt barn om onlinesäkerhet och ansvarsfull digital aktivitet.
Byta användare på en enhet Ta bort och lägga till ett Google Kids Space-konto på nytt

Ta bort ett Google Kids Space-konto

1. Tryck länge på menyn Förälder på startskärmen i Google Kids Space.
  2. Tryck på Inställningar följt av Konton följt av Google.
  3. Tryck på barnets Google-konto följt av Ta bort konto.
    • Om du inte hittar det trycker du på Mer Mer följt av Ta bort konto uppe till höger.
  4. Ta bort barnets konto genom att följa anvisningarna på skärmen.

Lägg till kontot igen

1. Öppna appen Inställningar på ditt barns enhet.
  2. Tryck på Användare och konton följt av Lägg till konto.
  3. Logga in med det föräldrakonto som används med Family Link.
Åtgärda problem med att konfigurera och logga in i Google Kids Space

Testa stegen nedan om du inte kan logga in med ditt barns konto.

Steg 1: Lägg till ditt föräldrakonto

1. Öppna Inställningar på barnets enhet Inställningar.
  2. Tryck på Användare och konton följt av Lägg till konto.
  3. Logga in med det föräldrakonto du använder med Family Link.

Steg 2: Uppdatera Google Play-tjänster

Följ de här stegen för att uppdatera Google Play-tjänster på barnets Android-enhet.

Kontrollera att Google Play-tjänsterna är uppdaterade innan du går vidare till steg 3.

Steg 3: Lägg till ditt barns konto

1. Öppna Inställningar på barnets enhet Inställningar.
  2. Tryck på Användare och konton följt av ditt föräldrakonto följt av Ta bort konto följt av Lägg till konto.
  3. Logga in med ditt barns konto.

Tips! Gör så här om problemen med Google Kids Space kvarstår:

Lösa problem med innehåll

Jag hittar inte Google Kids Space-appen på min nya enhet
  1. Svep uppåt på enhetens startskärm.
  2. Sök efter Kids Space
  3. Tryck på appikonen.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
Tips! Om du inte hittar Google Kids Space i listan över appar kan du ladda ned den från Play Butik.
Rapportera appar med olämpligt innehåll

Du kan flagga en app eller ett spel för olämpligt innehåll.

1. Tryck länge på menyn Förälder på startskärmen i Google Kids Space.
  2. Tryck på Lägg till annat innehållföljt av Öppna Google Play.
  3. Öppna informationssidan för appen eller spelet i Play Butik.
  4. Tryck på Mer Mer följt av Anmäl som olämplig.
  5. Välj en anledning.
  6. Tryck på Skicka.
Det går inte att ladda ned appar på barnets enhet

Om ditt barn inte kan ladda ned YouTube Kids eller andra appar på sin enhet rensar du cacheminnet och data i Play Butik- och Google Kids Space-apparna.

1. Tryck länge på menyn Förälder på startskärmen i Google Kids Space.
  2. Tryck på Enhetsinställningar följt av Appar och aviseringar följt av Visa alla appar.
  3. Leta reda på Google Play Butik och tryck på Google Play följt av Lagringsutrymme följt av Rensa cacheminne följt av Rensa data.
  4. Återgå till listan över appar och tryck på Google Kids Space .
  5. Tryck på Lagringsutrymme följt av Rensa cacheminne följt av Rensa data.
  6. Installera apparna på nytt genom att trycka på hemknappen.
Läsa in, starta om eller uppdatera

När du försöker uppdatera Google Play Böcker kan följande felmeddelande visas: Nedladdning av det här objektet begränsas av föräldrakontrollerna.

Du kan uppdatera Google Play Böcker så här:

1. Tryck länge på menyn Förälder på startskärmen i Google Kids Space.
  2. Tryck på Lägg till fler apparföljt av Öppna Google Playföljt av Profilbild.
  3. Tryck på Hantera appar och enheter.
  4. Tryck på Tillgängliga uppdateringar under Hantera.
  5. Sök efter Google Play Böcker.
  6. Tryck på Uppdatera.
Avinstallera och ominstallera uppdateringar för Play Butik manuellt

Avinstallera uppdateringar för Play Butik

1. Kontrollera att anslutningen till wifi är stabil.
  2. Tryck länge på Google Play Butik-appen Play Butik på enhetens start- eller appskärm.
  3. Tryck på Appinformation Information.
  4. Tryck på Mer Mer högst upp följt av Avinstallera uppdateringar.
  5. Om du blir tillfrågad om standardversionen av Play Butik-appen ska återställas trycker du på OK.

Tips! Så här uppdaterar du Play Butik:

1. Öppna Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Om telefonen eller Om surfplattan följt av Android-version.
  3. Tryck på Systemuppdatering via Google Play följt av Sök efter uppdateringar.
    • Stegen kan variera beroende på enhetens tillverkare.

Om detta inte fungerar återställer du Android-enheten till de ursprungliga standardinställningarna.

Uppdatera appen Google Kids Space från Play Butik
  1. Öppna Google Play Butik-appen Play Butik.
  2. Tryck på profilikonen följt av Hantera appar och enheter uppe till höger. Appar med tillgängliga uppdateringar markeras med texten Tillgängliga uppdateringar.
  3. Starta uppdateringen:
  • Om du vill uppdatera en enskild app söker du efter och väljer den önskade appen.
  • Tryck på Uppdatera alla om du vill ladda ned alla tillgängliga uppdateringar.

Lösa problem med enheten

Läsa in, starta om eller uppdatera Play Butik på Google Kids Space

Så här uppdaterar du versionen av Google Play-tjänster:

1. Öppna Inställningar på barnets enhet Inställningar.

2. Tryck på Google under Personligt.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Hjälp och feedback uppe till höger.
  4. Tryck på Mer Mer följt av Visa i Google Play Butik uppe till höger.
Tryck på Uppdatera.
Frigöra lagringsutrymme

Om lagringsutrymmet på enheten tar slut väljer du appar att avinstallera.

1. Tryck länge på menyn Förälder på startskärmen i Google Kids Space.
  2. Tryck på Frigör utrymme följt av Öppna Google Play.
  3. Till höger väljer du det innehåll du vill ta bort följt av FRIGÖR [X] MB.
  4. Tryck på FRIGÖR [X] MB i aviseringen som visas.
Rensa enhetens lagringsutrymme

Så här avinstallerar du appar via Google Play:

1. Tryck länge på menyn Förälder på startskärmen i Google Kids Space.
  2. Tryck på Frigör utrymme.
  3. Om du vill hantera appuppdateringar i Google Play kan du även trycka på kontoikonen följt av Hantera appar och enheter.

Så här avinstallerar du appar i Google Kids Space:

1. Tryck länge på en installerad app.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Avinstallera.

Ta bort media:

Om du vill hantera lagringsutrymmet för media trycker du på Mina grejer uppe till höger i Google Kids Space-appen och startar Filer-appen .

Tips: Frigöra utrymme på menyn Förälder.

Kontakta oss

Få hjälp från Google.