Hantera Google Kids Space med Family Link

När du använder Family Link-appen med Google Kids Space kan du fjärrhantera barnets aktivitet i Google Kids Space och få fler alternativ. Du kan även hantera andra enheter utan Google Kids Space med Family Link, under förutsättning att barnet är konfigurerat som en del av familjen.

När du ändrar barnets kontoinställningar i Family Link återspeglas dessa ändringar på barnets enheter.

Krav

Om du vill använda Family Link för att hantera ditt barns Google-konto måste följande vara uppfyllt:

• Du måste ha ett Google-konto. Om du inte har ett Google-konto kan du skapa ett utan kostnad.
  • Du måste vara minst 18 år eller tillämplig ålder i ditt land.
  • Du måste ha någon av följande enheter:
    • Android-enhet med version 5.0 eller senare.
    • iPhone eller iPad med iOS 13 eller senare.
    • Chromebook med stöd för Android-appar att ladda ned Family Link-appen på. Du kan även hantera vissa inställningar på g.co/YourFamily.
  • Du måste bo i samma land som ditt barn.

Om du ska kunna använda Family Link för att kontrollera ditt barns enhet måste barnet:

• ha ett Google-konto
  • ha någon av följande enheter:
    • Android-enhet med version 5.1 eller senare
    • Chromebook med ChromeOS 71 eller senare.

Ladda ned Family Link-appen

Du kan ladda ned Family Link-appen från Play Butik eller Apple Store.

Ställa in viktiga funktioner

Ställ in gränser för skärmtid
  1. Öppna Family Link Family Link på enheten.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller Controls längst ned i mitten.
  4. Välj något av följande:
    • Ställ in dagliga tidsgränser första gången: Tryck på Konfigurera under Daglig gräns. Välj sedan timmar och minuter för gränsen.
    • Ändra gränsen för idag med en förälders enhet:Tryck på Ändra för i dag under Daglig gräns. Välj sedan timmar och minuter för gränsen. Du kan också inaktivera gränsen.
    • Redigera veckoschemat med en förälders enhet: Tryck på Redigera veckoschema under Daglig gräns. Välj sedan de dagar du vill begränsa skärmtiden. Du kan även inaktivera veckoschemat.
  5. Tryck på Klar när du blir ombedd att göra det.

Tips!

• Du kan redigera veckoschemat och ändra gränsen för en viss dag. Om du vill tillämpa tidsgränsen på Alla dagar eller Måndag–fredag trycker du på Tillämpa även på.
  • Om ditt barn har flera enheter kan du trycka på Visa fler om du vill se alla enheterna.

Så här ställer du in dagliga gränser för ditt barns enhet:

1. Öppna Inställningar på barnets enhet Controls.
  • I Android-version 8.1 och senare trycker du på Digitalt välmående och föräldrakontroller.
  • På andra Android-versioner trycker du på Google följt av Föräldrakontroller.
  1. Välj något av följande:
    • Hitta de aktuella inställningarna: Tryck på Daglig gräns.
    • Redigera inställningarna för daglig gräns: Logga in eller använd din föräldraåtkomstkod för att verifiera att du är förälder.

Tips! Dagliga gränser gäller för alla Android- eller Chromebook-enheter som ditt barn använder. Om du till exempel anger en daglig gräns på två timmar, får ditt barn två timmar på varje enhet.

Tillåt eller blockera appar

När enheten är ansluten till internet blockeras eller avblockeras appen efter cirka fem minuter. Om ditt barn använder appen när du blockerar den visas en varning en minut innan så att barnet kan avsluta innan appen blockeras. Appen blockeras på ditt barns samtliga Android-enheter eller Chromebooks.

Viktigt! Vissa appar kan inte blockeras eftersom de krävs för att övervakningsinställningar för föräldrakontroll ska fungera eller för att ditt barns enhet ska fungera.

1. Öppna Family Link Family Link på enheten.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt av Appgränser.
  4. Markera namnet på den app du vill blockera.
  5. Tryck på Blockera Blockera följt av Klar.
Hitta barnets plats

Om du är förälder kan du se platsen för barnets Android-enhet i Family Link-appen.

1. Öppna Family Link Family Link på enheten.
  2. Tryck på Plats följt av Konfigurera.
  3. Om du har flera barn väljer du vilka du vill aktivera platsdelning för.
  4. Tryck på Aktivera.

Hantera inställningar för Google Kids Space i Family Link

Viktigt! Föräldrahantering av barn via Family Link kan ske specifikt i avsnittet Google Kids Space i Family Link. Innehålls- eller appinställningarna på andra ställen i Family Link påverkar dock barnens upplevelse av Google Kids Space. Om du till exempel anger en tidsgräns för en app i avsnittet Google Kids Space återspeglas den även i avsnittet om appgränser i Family Link.

1. Öppna Family Link Family Link på enheten.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontrollerföljt av Innehållsbegränsningarföljt av Google Kids Space.

Välj de inställningar du vill uppdatera

Tillåt eller blockera appar som rekommenderar böcker och videor

Så här tillåter eller avvisar du Google Play Böcker och YouTube Kids:

1. Välj barnets namn i inställningarna för Google Kids Space i Family Link-appen.
  2. Slå på eller av Tillåt app.

Tips! Du kan styra vilket lagringsutrymme som tillåts per app i enhetsinställningarna. Under Appar och aviseringar trycker du på Behörighetshantering för att hantera lagringsbehörigheter för Böcker och Kamera och för mikrofonen i YouTube Kids.

Tillåta, blockera eller ange gränser för appar

Du kan hantera appar på barnets enhet och välja vilka andra enhetsappar du vill tillåta åtkomst till inifrån appen, till exempel kalkylatorn eller kameran.

Viktigt! Föräldrar kan när som helst välja vilka andra enhetsappar som ska tillåtas eller blockeras. Vissa appar är inte tillgängliga i Google Kids Space.

1. I inställningarna för Google Kids Space i Family Link-appen trycker du på den app du vill hantera.
  2. Välj vad du vill göra:
    • Blockera
    • Ange gräns
    • Tillåt alltid
Tillåt appgodkännanden

Du kan välja att låta barnet installera rekommenderade appar i Google Kids Space som är särskilt utvalda för barn eller välja att granska varje app innan den installeras. Godkänn varje app innan den laddas ned genom att ange ditt lösenord eller godkänna förfrågningar i Family Link på din enhet. Appar som tidigare har laddats ned eller delats via Familjens bibliotek kräver inga ytterligare godkännanden.

Dölj appar med annonser

Du kan välja att dölja rekommenderade appar med annonser. Det begränsar apprekommendationerna från Google Kids Space så att de enbart inkluderar appar utan annonser. Om du väljer det här alternativet begränsas antalet rekommenderade appar. Den här inställningen påverkar inte appar med annonser som hade installerats tidigare på enheten. I Family Link kan du kontrollera vilka appar med annonser som är tillgängliga för ditt barn och du kan välja att blockera dessa appar.

Tips! Om du vill hantera enskilda appar med annonser och köp i appen trycker du på Hantera följt av Appar med annonser och köp i appen i Family Link.