Family Link gebruiken om Google Kids Space te beheren

Als je de Family Link-app gebruikt met Google Kids Space, kun je de activiteiten van je kind in Google Kids Space op afstand beheren en krijg je meer opties. Je kunt ook andere apparaten zonder Google Kids Space beheren met Family Link, zolang je je kind hebt ingesteld als onderdeel van je gezin.

Als je de accountinstellingen van je kind wijzigt in Family Link, worden deze wijzigingen ook doorgevoerd op de apparaten van je kind.

Vereisten

Als je het Google-account van je kind wilt beheren met Family Link, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

Als je Family Link wilt gebruiken om toezicht te houden op het apparaat van je kind, moet je kind aan deze vereisten voldoen:

• Je kind heeft een Google-account.
  • Je kind heeft een van deze apparaten:
    • Een Android-apparaat met versie 5.1 of hoger.
    • Een Chromebook met ChromeOS 71 of hoger.

De Family Link-app downloaden

Je downloadt de Family Link-app via de Play Store of de Apple Store.

Belangrijke functies instellen

Schermtijdlimieten instellen
  1. Open Family Link Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik onderaan in het midden op Bediening Controls.
  4. Selecteer een optie:
    • Voor de eerste keer een daglimiet instellen: Tik onder Daglimiet op Instellen. Selecteer dan de uren en minuten voor de limiet.
    • De limiet voor vandaag wijzigen op het apparaat van een ouder: Tik onder Daglimiet op Wijzigen voor vandaag. Selecteer dan de uren en minuten voor de limiet. Je kunt de limiet ook uitzetten.
    • De weekplanning bewerken op het apparaat van een ouder: Tik onder Daglimiet op Weekplanning bewerken. Selecteer dan de dagen waarop je de schermtijd wilt beperken. Je kunt de weekplanning ook uitzetten.
  5. Tik op Klaar als hierom wordt gevraagd.

Tips:

• Je kunt de weekplanning bewerken en voor elke dag een andere limiet instellen. Als je de tijdslimiet wilt toepassen op Alle dagen of Maandag-vrijdag, tik je op Ook toepassen op.
  • Als je kind meerdere apparaten heeft, tik je op Meer tonen om alle apparaten weer te geven.

Zo stel je daglimieten in op het apparaat van je kind:

1. Open Instellingen op het apparaat van je kind Controls.
  • Voor Android-versie 8.1 en hoger: Tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
  • Voor andere Android-versies: Tik op Google en dan Ouderlijk toezicht.
  1. Selecteer een optie:
    • De huidige instellingen checken: Tik op Daglimiet.
    • De instellingen voor de daglimiet bewerken: Log in of gebruik je toegangscode voor ouders om te bevestigen dat je een ouder bent.

Tip: Daglimieten gelden voor elk apparaat (Android-apparaat of Chromebook) dat je kind gebruikt. Als je bijvoorbeeld een daglimiet van 2 uur instelt, dan krijgt je kind op elk apparaat 2 uur tijd.

Apps toestaan of blokkeren

Zodra het apparaat verbinding heeft met internet, wordt de app binnen ongeveer 5 minuten geblokkeerd/niet meer geblokkeerd. Als je kind een app gebruikt op het moment dat je die wilt blokkeren, krijgt je kind 1 minuut voordat de app wordt geblokkeerd een waarschuwing om activiteiten af te ronden. De app wordt op alle Android-apparaten of Chromebooks van je kind geblokkeerd.

Belangrijk: Je kunt sommige apps niet blokkeren, omdat ze nodig zijn voor ouderlijk toezicht of het functioneren van het apparaat.

1. Open Family Link Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan App-limieten.
  4. Selecteer de naam van de app die je wilt blokkeren.
  5. Tik op Blokkeren Blokkeren en dan Klaar.
De locatie van je kind vinden

Als ouder kun je de locatie van het Android-apparaat van je kind vinden in de Family Link-app.

1. Open Family Link Family Link op je apparaat.
  2. Tik op Locatie en dan Instellen.
  3. Als je meerdere kinderen hebt, selecteer je voor wie je Locatie delen wilt aanzetten.
  4. Tik op Aanzetten.

Google Kids Space-instellingen beheren via Family Link

Belangrijk: Sommige functies voor ouderlijk toezicht stel je in via het gedeelte voor Google Kids Space in Family Link. Maar als je op andere plekken in Family Link content- of app-instellingen wijzigt, gelden die wijzigingen ook voor Google Kids Space. Als je bijvoorbeeld in het gedeelte Google Kids Space een tijdslimiet voor een app hebt ingesteld, wordt die ook getoond in het gedeelte App-limieten in Family Link.

1. Open Family Link Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bedieningen dan Contentbeperkingenen dan Google Kids Space.

Selecteer de instellingen die je wilt updaten.

Apps toestaan of blokkeren die boeken en video's aanbevelen

Zo kun je Google Play Boeken en YouTube Kids toestaan of blokkeren:

1. Selecteer de naam van je kind in de Google Kids Space-instellingen in de Family Link-app.
  2. Zet App toestaan aan of uit.

Tip: In de apparaatinstellingen kun je bepalen hoeveel opslag een app mag gebruiken. Tik onder Apps en meldingen op Rechtenbeheer om de opslagrechten van Boeken en Camera en de microfoon in YouTube Kids te beheren.

Apps toestaan, blokkeren of er limieten voor instellen

Je kunt apps op het apparaat van je kind beheren en kiezen tot welke andere apparaat-apps de app toegang mag krijgen, zoals de rekenmachine of de camera.

Belangrijk: Ouders kunnen altijd instellen voor welke andere apparaat-apps ze de toegang willen toestaan of blokkeren. Sommige apps zijn niet beschikbaar in Google Kids Space.

1. Tik in de Google Kids Space-instellingen in de Family Link-app op de app die je wilt beheren.
  2. Selecteer een optie:
    • Blokkeren
    • Limiet instellen
    • Altijd toestaan
App-goedkeuringen toestaan

Je kunt ervoor kiezen om je kind aanbevolen apps in Google Kids Space, die speciaal zijn geselecteerd voor de betreffende leeftijdsgroep, zelf te laten installeren. Je kunt er ook voor kiezen om apps te controleren voordat je kind ze kan installeren. Als je apps wilt goedkeuren voordat je kind ze kan downloaden, voer je je wachtwoord in of keur je verzoeken goed in Family Link op je apparaat. Voor apps die al eerder zijn gedownload of gedeeld via de gezinsbibliotheek, is geen aanvullende goedkeuring vereist.

Apps met advertenties verbergen

Je kunt ervoor kiezen aanbevolen apps met advertenties te verbergen. Google Kids Space beveelt dan alleen nog apps zonder advertenties aan. Als je deze optie selecteert, zijn er minder aanbevolen apps beschikbaar. Deze instelling heeft geen invloed op apps met advertenties die al eerder op het apparaat zijn geïnstalleerd. In Family Link kun je checken welke apps met advertenties beschikbaar zijn voor je kind en ervoor kiezen die te blokkeren.

Tip: Als je individuele apps met advertenties en in-app aankopen wilt beheren, tik je in Family Link op Beheren en dan Apps met advertenties en in-app aankopen.