Meer informatie over zoeken in Google Kids Space

Als je kind een zoekopdracht uitvoert in Google Kids Space, wordt de content gerangschikt op basis van het type contentactiviteit, de filters en de accountinstellingen van je kind. De zoekfunctie van Google Kids Space is gebaseerd op de zoekfuncties van Google Play en YouTube. Meer informatie over zoeken in Google Play en YouTube

Hoe de zoekresultaten worden gerangschikt

Important: When relevant to your search entry, apps that are already on your device and books that you already own are displayed at the beginning of your search results and aren’t ordered or filtered.

De zoekresultaten in Google Kids Space bestaan uit een combinatie van content uit Google Play, YouTube Kids en bestaande content op het apparaat. Er zijn 3 contenttypen:

• Play-apps
  • Play-boeken
  • YouTube Kids-video's

Aan alle apps, boeken en video's is een activiteitstype gekoppeld dat de volgorde van de zoekresultaten bepaalt. Sommige apps, zoals PBS Kids Video, bevatten meerdere soorten content, wat betekent dat ze in meer dan één activiteitstype worden getoond.

Activiteitstype en volgorde van content
  • Afspelen: Apps op het apparaat worden als eerste in de lijst getoond, gevolgd door resultaten die zijn goedgekeurd door GKS.
  • Lezen: Apps met meerdere soorten content op het apparaat worden als eerste getoond, gevolgd door boeken die zijn goedgekeurd door GKS en daarna apps met meerdere soorten content die zijn goedgekeurd door GKS.
  • Bekijken: Apps met meerdere soorten content op het apparaat worden als eerste getoond, gevolgd door video's die zijn goedgekeurd door GKS en daarna apps met meerdere soorten content die zijn goedgekeurd door GKS.
  • Maken: Apps met meerdere soorten content op het apparaat worden als eerste getoond, gevolgd door video's die zijn goedgekeurd door GKS en daarna apps met meerdere soorten content die zijn goedgekeurd door GKS.

App-zoekresultaten in Google Kids Space

Belangrijk:

• Apps die niet worden aanbevolen in Google Kids Space, kunnen in de resultaten worden getoond als de zoekopdracht die je kind opgeeft, overeenkomt met apps waar andere gebruikers vaak naar zoeken. Je kind heeft jouw goedkeuring nodig voor apps die niet worden aanbevolen in Google Kids Space.
  • Je kunt apps toevoegen die niet in Google Kids Space staan. Apps die je op het apparaat installeert, zijn zoekbaar en verschijnen in de zoekresultaten.
  • Apps die beschikbaar zijn voor Play Pass-gebruikers, kunnen worden getoond als je kind zoekt in Google Kids Space. Meer informatie over Play Pass voor Google Kids Space

Google Kids Space gebruikt resultaten uit de Google Play Store en past filters toe om app-resultaten te tonen. Meer informatie over hoe Google Play zoekresultaten rangschikt

Voor apps die zijn goedgekeurd voor Google Kids Space geldt het volgende:

Hoe apps worden gefilterd
To improve your search results, GKS-approved apps are filtered based on your region and your child’s age. Apps that are rated above your child’s age or the approved age setting in Family Link, aren’t available on your child’s device. For example, a child who's 7 would find apps in the 0–5 and 6–8 age ranges. Learn more about how Google Play filters apps and International Age Rating Coalition (IARC) ratings.
De app-resultaten van uw kind filteren

In Family Link, you can use filters to:

• Block specific apps
  • Block apps with ads or in-app purchases
  • Block apps that don’t meet the maximum IARC rating you’ve set on Family Link

Zoekresultaten voor boeken in Google Kids Space

Belangrijk: Je kunt een gekocht boek toevoegen aan het account van je kind. Boeken die je hebt gekocht, maar die niet worden aanbevolen in Google Kids Space, kunnen wel in de zoekresultaten van je kind worden getoond.

Google Kids Space gebruikt boeken uit Google Play Boeken en de positie van de boeken daarin. Meer informatie over hoe Google Play zoekresultaten rangschikt

Voor boeken die zijn goedgekeurd voor Google Kids Space, geldt het volgende:

• Ze moeten handmatig worden geselecteerd door experts om te worden opgenomen. De selectie is gebaseerd op specifieke criteria die vergelijkbaar zijn met de criteria die worden gebruikt in het programma Goedgekeurd door docenten.
  • Ze moeten zijn gelicentieerd door een uitgever en volledig toegankelijk zijn voor kinderen.
Hoe boeken worden gefilterd
You can search for books in GKS by title, author, or book description. Your settings affect what books your child finds in GKS. Books that aren’t available in your region can’t be found.

Zoekresultaten voor video's in Google Kids Space

Google Kids Space gebruikt video's van YouTube Kids en past filters toe om videoresultaten te tonen. Meer informatie over zoeken en rangschikken voor YouTube Kids

Voor video's die in de zoekresultaten van Google Kids Space worden getoond, geldt het volgende:

• Ze moeten deel uitmaken van YouTube Kids.
  • Ze moeten voldoen aan de kwaliteitscriteria van YouTube Kids.
  • Ze moeten afspeelbaar zijn.
  • Ze moeten een classificatiebeoordeling doorstaan aan de hand waarvan bepaalde content om kwaliteitsredenen wordt verwijderd.
  • Ze mogen niet zijn geblokkeerd op grond van redenen met betrekking tot kwaliteit of geschiktheid voor bepaalde leeftijden.
  • Ze mogen niet zijn geblokkeerd door een ouder.
Hoe video's worden gerangschikt

Door GKS goedgekeurde video's worden gerangschikt op basis van een GKS-specifieke rangschikking die het volgende evalueert:

• Zoekafhankelijke score, die is gerelateerd aan overeenkomsten met de zoekopdracht, titel, beschrijving en kanaalnaam.
  • Zoekonafhankelijke scores die worden bepaald op basis van:
    • Recentheid: De tijd sinds de publicatie van de video.
    • Populariteit: De totale kijktijd.
    • Kwaliteit: Interne kwaliteitsscores.