Belangrijke informatie voor volwassenen over Kids Space

Hoe werkt Google Kids Space met Family Link en het Google-account van je kind?
Met Family Link kun je digitale basisregels voor Google Kids Space instellen om je kinderen te begeleiden bij het leren, spelen en ontdekken. Je moet een Google-account voor je kind instellen en dit beheren met Family Link voordat je kind Google Kids Space kan gebruiken. Met Family Link kun je bijvoorbeeld apps beheren en de schermtijd beperken. De keuzes die je in Family Link maakt, zijn van toepassing op alle apparaten die je kind met hun eigen Google-account gebruikt (bijvoorbeeld in Google Kids Space en op de Chromebook van je kind). Google Kids Space werkt momenteel alleen met Google-accounts onder toezicht voor kinderen die jonger zijn dan de in hun land geldende digitale meerderjarigheid.
Google Kids Space maakt ook gebruik van YouTube Kids en Google Play Boeken om content aan te bevelen. Je moet YouTube Kids instellen met het account van je kind voordat je kind toegang krijgt tot aanbevolen video's op de tabbladen Kijken en Maken. Google Play Boeken moet zijn geïnstalleerd voor toegang tot boeken op het tabblad Lezen. Als je Google Kids Space voor het eerst opent, wordt je gevraagd om deze apps in te stellen of te installeren.
Heeft mijn kind een Google-account nodig voor Google Kids Space?
Ja. Je kunt Google Kids Space met Family Link gebruiken om je kinderen te begeleiden bij het leren, spelen en ontdekken. Als je Google Kids Space op een apparaat wilt gebruiken, verwijder je eerst je huidige account en maak je daarna een nieuw account voor je kind. Je kunt ook je kind inloggen met een account dat wordt beheerd door Family Link. Bekijk meer informatie over hoe je een Google-account voor je kind maakt.
Waarom werkt het account van mijn kind niet met Google Kids Space?
Nadat je kind 13 jaar is geworden (of de geldende leeftijd in je land), kan je kind ervoor kiezen hun eigen account te beheren en kan je kind Google Kids Space niet meer gebruiken.
Waartoe hebben kinderen toegang in Google Kids Space? De beschikbaarheid verschilt per regio.
Spelen: Afhankelijk van hun regio vinden kinderen op het tabblad Spelen apps die al op het apparaat zijn geïnstalleerd. Ook vinden ze er apps die worden aanbevolen door Google Kids Space. Deze apps zijn goedgekeurd door docenten en kunnen kosteloos worden geïnstalleerd. Je kunt instellen dat je kind geen toestemming nodig heeft om kosteloze, door docenten goedgekeurde apps te downloaden via Google Kids Space, of dat hiervoor juist wel toestemming van een ouder is vereist. Hieronder leggen we uit hoe aanbevolen apps worden geselecteerd. Behalve de door Google Kids Space aanbevolen apps kun je ook andere apps installeren via de Google Play Store in het menu voor ouders.
Lezen: Afhankelijk van hun regio hebben kinderen op het tabblad Lezen kosteloos toegang tot boeken die zijn geselecteerd door experts. Voor sommige van deze boeken hebben de uitgevers speciaal voor Google Kids Space een licentie verleend, terwijl deze anders niet kosteloos toegankelijk zijn. Kinderen hebben ook toegang tot boeken die via Google Play Boeken zijn gekocht of tot kinderboeken die aan de gezinsbibliotheek zijn toegevoegd.
Kijken: Afhankelijk van hun regio kunnen kinderen op het tabblad Kijken aanbevolen video's van YouTube Kids bekijken. Je moet YouTube Kids instellen voordat je kind aanbevolen content van het tabblad Kijken kan bekijken.
Maken: Afhankelijk van hun regio kunnen kinderen op het tabblad Maken aanbevolen video's van YouTube Kids over offline activiteiten bekijken. Je moet YouTube Kids instellen voordat je kind content van het tabblad Maken kan bekijken.
Google Kids Space heeft een menu voor ouders waarin je naar Google Play kunt gaan om extra content toe te voegen die nog geen deel uitmaakt van Google Kids Space. Via Family Link kun je instellen welke apps je kind mag downloaden voor het geval je kind Google Play opent via het menu voor ouders of als je kind op advertenties van derden of pop-upmeldingen in bepaalde apps tikt.
Welke instellingen voor ouderlijk toezicht biedt Google Kids Space?
Je kunt het gebruik van Google Kids Space door je kind beheren via Family Link. Hiermee kun je bijvoorbeeld de schermtijd van je kind bepalen, kiezen welke apps je kind mag downloaden en meer.
Naast deze opties in Family Link kun je in Google Kids Space de volgende instellingen aanpassen om de gebruikerservaring af te stemmen op je kind.
  • App-goedkeuringen: Je kunt ervoor kiezen om je kind aanbevolen apps van Google Kids Space, die speciaal zijn geselecteerd voor de betreffende leeftijdsgroep, zelf te laten installeren. Je kunt er ook voor kiezen om apps te controleren voordat ze worden geïnstalleerd. In dat geval moet je elke app die je kind wil gebruiken, eerst goedkeuren door je wachtwoord in te voeren of door een downloadverzoek op je eigen apparaat goed te keuren via Family Link. Voor apps die al eerder zijn gedownload of gedeeld via de gezinsbibliotheek, is geen aanvullende goedkeuring vereist.
  • Apps met advertenties: Je kunt ervoor kiezen aanbevolen apps met advertenties te verbergen. Google Kids Space beveelt dan alleen nog apps zonder advertenties aan. Als je deze optie selecteert, wordt het aantal aanbevolen apps beperkt. Deze instelling heeft geen invloed op apps met advertenties die al eerder op het apparaat zijn geïnstalleerd. In Family Link kun je zien welke apps met advertenties je kind kan gebruiken, zodat je die eventueel kunt blokkeren.
Regionale verschillen in content
Bepaalde content in Google Kids Space varieert per regio en taal. De tabbladen Kijken en Maken worden alleen weergegeven in regio's waar YouTube Kids beschikbaar is. Het tabblad Lezen wordt alleen weergegeven in regio's waar Google Play Boeken beschikbaar is. Boeken, apps en app-content kunnen ook verschillen afhankelijk van de beschikbaarheid in een bepaald land.
Hoe worden apps op het tabblad Spelen geselecteerd?
De apps in Google Kids Space zijn goedgekeurd door docenten en media- en onderwijsexperts voor kinderen. Apps worden alleen goedgekeurd als ze goed doordacht, leuk en bij de leeftijd passend zijn.
Aanbevolen apps in Google Kids Space zijn geordend op leeftijdsgroep. De apps die je kind ziet, zijn gebaseerd op de leeftijd die is opgegeven in het Google-account van je kind.
Er worden regelmatig apps toegevoegd aan of verwijderd uit onze collectie van door docenten goedgekeurde apps. De beschikbaarheid van apps kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. Apps die uit de door docenten goedgekeurde collectie worden verwijderd, worden niet automatisch verwijderd van het apparaat van je kind. Als je wilt voorkomen dat je kind een app gebruikt die geen deel meer uitmaakt van Google Kids Space, kun je de app blokkeren via Google Kids Space of Family Link.
Hoe worden boeken op het tabblad Lezen geselecteerd?
Het gedeelte Alle en de op interesses gebaseerde filters van het tabblad Lezen geven content van Google Play Boeken weer die kinderen kosteloos kunnen openen in Google Kids Space. De boeken die op dit moment beschikbaar zijn voor gebruikers van Google Kids Space, zijn geselecteerd door experts. Voor sommige boeken hebben de uitgevers speciaal voor Google Kids Space een licentie verleend, terwijl deze anders niet kosteloos toegankelijk zijn.
De content op het tabblad Lezen verschilt per regio. In het gedeelte Mijn boeken van het tabblad Lezen worden de boeken weergegeven die voor je kind beschikbaar zijn via Google Play Boeken of via de gezinsbibliotheek. Alle boeken die een kind in het gedeelte Alle opent, worden automatisch toegevoegd aan Mijn boeken.
Welke apparaten ondersteunen Google Kids Space?

Google Kids Space is beschikbaar op deze tablets:

Lenovo:

• Lenovo Tab HD M10 (2e generatie)
  • Lenovo SmartTab M10 HD (2e generatie)
  • Lenovo Tab P11 Pro Tablet
  • Lenovo Tab P11 Tablet

onn.:

• onn. Tablet Gen 2 7"
  • onn. Tablet Gen 2 8"
  • onn. Tablet Gen 2 10.1"
  • onn. Tablet Pro 8"
Google Kids Space is beschikbaar op deze tablets.

De fabrikant van je apparaat is vaak de beste plek voor hulp bij bepaalde tabletproblemen.

Als je hulp nodig hebt met je tablet, kun je hieronder de fabrikant vinden. Deze lijst bevat mogelijk niet alle fabrikanten die beschikbaar zijn in je regio.

Google:

• Pixel Tablet

Lenovo:

• Lenovo Tab HD M10 (2e generatie)
  • Lenovo SmartTab M10 HD (2e generatie)
  • Lenovo Tab P11 Pro Tablet
  • Lenovo Tab P11 Tablet

Medion:

• LIFETAB® E10440 Kids Tablet

Multilaser:

• Tablet Ultra U10 4G (gelanceerd op 27-10)
  • Tablet Multilaser M8 4G (gelanceerd op 27-10)
  • Tablet Multilaser M8 Wi-Fi (gelanceerd op 03-11)

Nokia:

• Nokia T20

onn.:

• onn. Tablet Gen 2 7"
  • onn. Tablet Gen 2 8"
  • onn. Tablet Gen 2 10.1"
  • onn. Tablet Gen Pro 8"
Waar is Google Kids Space beschikbaar?
Google Kids Space is overal beschikbaar waar Google-accounts voor kinderen en ouderlijk toezicht via Family Link beschikbaar zijn.
Verzameling en gebruik van informatie en persoonsgegevens in Google Kids Space
Bekijk de privacyverklaring van Family Link voor alle informatie over ons gegevensbeleid.
YouTube Kids op Google Kids Space
Google Kids Space maakt gebruik van YouTube Kids, een aparte app speciaal voor kinderen, om content op de tabbladen Kijken en Maken aan te bieden. De tabbladen Kijken en Maken worden daarom alleen weergegeven in landen waar YouTube Kids beschikbaar is. Ouders kunnen zelf bepalen of hun kinderen toegang krijgen tot YouTube Kids.
Als gebruikers van Google Kids Space de YouTube Kids-app openen, zijn de instellingen van YouTube Kids van toepassing. In de YouTube Kids-gids voor ouders vind je meer informatie over de instellingen voor YouTube Kids en over hoe YouTube Kids content aanbeveelt.
De YouTube Kids-app biedt instellingen voor ouderlijk toezicht waarmee je de gebruikerservaring voor je kind kunt aanpassen. Je kunt bepalen welke content beschikbaar is voor je kind, een timer instellen om de schermtijd te beheren, bepaalde video's of kanalen blokkeren en meer. Bekijk hier meer informatie over tips en tools voor je gezin in de YouTube Kids-app.
Google Play Boeken in Google Kids Space
Google Kids Space maakt gebruik van Google Play Boeken om content op het tabblad Lezen aan te bieden. Het tabblad Lezen wordt daarom alleen getoond in landen waar content van Google Play Boeken beschikbaar is.
Chrome en Google Zoeken in Google Kids Space
Je kunt zelf bepalen of je kind Google Chrome mag gebruiken. Dit doe je tijdens het instellen van het apparaat als je de vooraf geïnstalleerde apps checkt, na het instellen van het apparaat door Google Chrome te blokkeren, of op elk moment via Family Link. Als je je kind toestaat Google Chrome te gebruiken, moet je kind standaard toestemming vragen om websites en domeinen te bezoeken. Je kunt de instellingen van Chrome aanpassen via Family Link.
Je kunt Google Zoeken uitzetten tijdens het instellen van het apparaat als je de vooraf geïnstalleerde apps checkt, of op elk gewenst moment via Family Link. SafeSearch staat standaard aan voor het account van je kind. SafeSearch filtert seksueel expliciete zoekresultaten in Google Zoeken, zoals pornografie, zoveel mogelijk weg.
De Google Assistent in Google Kids Space
De Google Assistent is niet beschikbaar in Google Kids Space.
Worden er advertenties weergegeven in Google Kids Space?
Sommige apps en video's in Google Kids Space kunnen advertenties bevatten. Ontwikkelaars van apps in Google Kids Space moeten zich houden aan relevante wet- en regelgeving met betrekking tot advertenties voor kinderen. Ze moeten zich ook houden aan het relevante Google-beleid, zoals het beleid Gemaakt voor gezinnen, dat ontwikkelaars bepaalde beperkingen met betrekking tot advertenties oplegt.
Je kunt aanbevelingen voor apps met advertenties verwijderen tijdens het instellen van het apparaat, of op elk gewenst moment via Family Link. Als je deze wijziging doorvoert, beperk je het aantal beschikbare apps. Apps met advertenties die al zijn geïnstalleerd, werken dan nog wel, tenzij je ze blokkeert. Je kunt apps met advertenties bekijken en blokkeren via Family Link.
Je kunt ook een abonnement nemen op YouTube Premium (indien beschikbaar) om betaalde advertenties te verwijderen uit YouTube Kids (meer informatie).
Google Kids Space en de Google Play Store
Als ouder heb je toegang tot de volledige Google Play Store via het menu voor ouders. Tik rechtsonder op het oudericoon om dit menu te openen. Je kunt via Google Play apps downloaden die niet beschikbaar zijn voor je kind in Google Kids Space. Tik in het menu voor ouders op Content toevoegen om naar Google Play te gaan.
Google Play staat los van Google Kids Space. Je kind kan in Google Play terechtkomen via advertenties of pop-upmeldingen in bepaalde apps of via het menu voor ouders. Je moet standaard toestemming geven voordat je kind nieuwe apps of andere content kan downloaden via de Google Play Store. Je kunt deze instellingen beheren via Family Link.