Tärkeää tietoa Kids Spacesta (aikuisille)

Miten Google Kids Space toimii Family Linkin ja lapsen Google-tilin kanssa
Kun käytät Google Kids Spacea yhdessä Family Linkin kanssa, voit asettaa digitaaliset pelisäännöt, joiden avulla voit ohjata lastasi hänen oppiessaan, pelatessaan ja tutkiessaan maailmaa. Sinun on määritettävä lapsellesi Google-tili ja hallinnoitava sitä Family Linkillä, ennen kuin voitte käyttää Google Kids Spacea. Family Linkin avulla voit esimerkiksi hallinnoida sovelluksia ja rajoittaa käyttöaikaa. Family Linkissä tekemiäsi valintoja sovelletaan aina, kun lapsesi käyttää jotakin laitetta Google-tilillään (esimerkiksi Google Kids Spacessa ja lapsen Chromebookilla). Google Kids Space toimii tällä hetkellä vain suojaikää nuorempien lasten valvotuilla Google-tileillä.
Google Kids Space käyttää myös YouTube Kidsiä ja Google Play Kirjoja sisällön suositteluun. Sinun on määritettävä YouTube Kids lapsen tilille, ennen kuin lapsi voi katsoa suositeltuja videoita katsomisen ja tekemisen välilehdillä, ja asennettava Google Play Kirjat, ennen kuin hän voi lukea kirjoja lukemisen välilehdellä. Kun aloitat käytön, saat Google Kids Spacelta kehotuksen määrittää tai asentaa nämä sovellukset.
Tarvitseeko lapseni Google-tilin Google Kids Spacen käyttämiseen?
Kyllä. Kun käytät Google Kids Spacea Family Linkillä, voit ohjata lapsiasi oppimisessa, pelaamisessa ja tutkimisessa. Jos haluat käyttää Google Kids Spacea laitteella, poista ensin nykyinen tilisi ja luo sitten uusi tili lapselle. Voit kirjata lapsen sisään myös Family Linkillä hallinnoidulla tilillä. Katso, miten voit luoda Google-tilin lapsellesi.
Miksi lapsen tili ei toimi Google Kids Spacen kanssa?
Kun lapsi täyttää 13 (tai maassa sovellettavan iän), hän voi halutessaan alkaa hoitaa omaa tiliään, eikä hän voi enää käyttää Google Kids Spacea.
Mihin sisältöihin lapset pääsevät Google Kids Spacessa? Saatavuus vaihtelee alueittain.
Pelaaminen: Pelaamisen välilehdeltä lapsi löytää alueestaan riippuen laitteelle aiemmin asennetut sovellukset sekä Google Kids Spacen suosittelemia sovelluksia, jotka ovat opettajien hyväksymiä ja jotka voi asentaa maksutta. Voit valita, voiko lapsi ladata Google Kids Spacen kautta opettajien hyväksymiä maksuttomia sovelluksia ilman etukäteen antamaasi lupaa vai tarvitaanko asentamiseen vanhemman hyväksyntä. Alla kerrotaan, miten suositellut sovellukset valitaan. Voit asentaa muita kuin Google Kids Spacen suosittelemia sovelluksia Google Play Kaupasta, johon pääset vanhempien valikon kautta.
Lukeminen: Lukemisen välilehdellä lapsi voi (asuinalueen mukaan) lukea maksuttomia, asiantuntijoiden valitsemia kirjoja. Google Kids Space on saanut osaan näistä kirjoista julkaisijan erikoislisenssin, jota ilman nämä kirjat eivät olisi saatavilla maksutta. Lapsi voi käyttää myös Google Play Kirjojen kautta ostettuja kirjoja ja Koko perheen kirjastoon lisättyjä lastenkirjoja.
Katsominen: Katsomisen välilehdellä lapsi voi alueestaan riippuen käyttää YouTube Kidsin suositeltuja videoita. Sinun on määritettävä YouTube Kids, ennen kuin lapsi voi käyttää katsottavaksi suositeltua sisältöä.
Tekeminen: Tekemisen välilehdellä lapsi voi alueestaan riippuen käyttää YouTube Kidsin suositeltuja, offline-aktiviteeteista kertovia videoita. Sinun on määritettävä YouTube Kids, ennen kuin lapsesi pääsee käsiksi tekemistä kuvaavaan sisältöön.
Google Kids Spacessa on vanhempien valikko, jonka avulla voit siirtyä Google Playhin lisäämään sisältöä, jota ei vielä ole Google Kids Spacessa. Family Linkin kautta voit valita, mitä sovelluksia lapsi voi ladata, jos hän pääsee Google Playhin vanhempien valikon tai joissakin sovelluksissa olevien kolmansien osapuolten mainosten tai ponnahdusilmoitusten kautta.
Mitkä lapsilukot ovat käytettävissä Google Kids Spacessa?
Voit auttaa hallinnoimaan lapsen Google Kids Spacen käyttöä Family Linkillä. Sen avulla voit esimerkiksi valvoa, kauanko lapsi käyttää laitetta, ja päättää, mitä sovelluksia lapsi voi ladata.
Family Linkin asetusten lisäksi sinulla on mahdollisuus muuttaa seuraavia Google Kids Spacen asetuksia sen mukaan, mikä on parasta lapselle.
  • Sovellusten hyväksynnät: Voit halutessasi antaa lapsen asentaa Google Kids Spacen suosittelemia ja erityisesti hänen ikäryhmälleen valittuja sovelluksia. Voit myös valita, että haluat tarkistaa jokaisen sovelluksen ennen sen asennusta. Tällöin sinun on hyväksyttävä jokainen sovellus ennen kuin sen voi ladata. Voit hyväksyä sovelluksen kirjoittamalla salasanasi tai hyväksymällä pyynnöt laitteesi Family Linkin kautta. Muista, että aiemmin ladatut tai Koko perheen kirjaston kautta jaetut sovellukset eivät tarvitse lisähyväksyntää.
  • Sovellukset, joissa on mainoksia: Voit halutessasi piilottaa suositellut sovellukset, joissa on mainoksia. Kun tämä asetus otetaan käyttöön, Google Kids Space suosittelee jatkossa vain sovelluksia, joissa ei ole mainoksia. Tämän vaihtoehdon valitseminen rajoittaa suositeltujen sovellusten määrää. Tämä asetus ei vaikuta sovelluksiin, joissa on mainoksia ja jotka on asennettu laitteelle jo aiemmin. Voit tarkistaa Family Linkistä, mitä mainoksellisia sovelluksia lapsesi saatavilla on, ja halutessasi voit estää nämä sovellukset.
Sisällön alueelliset erot
Osa Google Kids Spacen sisällöstä vaihtelee alueen ja kielen mukaan. Katsomisen ja tekemisen välilehdet näkyvät vain alueilla, joilla YouTube Kids on käytettävissä. Lukemisen välilehti näkyy vain alueilla, joilla Google Play Kirjat on käytettävissä. Kirjat, sovellukset ja sovellusten sisällöt voivat vaihdella myös sen mukaan, mitä kussakin maassa on saatavilla.
Miten pelaamisen välilehden sovellukset valitaan?
Google Kids Spacen mukana tulevat sovellukset ovat opettajien ja kasvatus‑ ja media-alan asiantuntijoiden hyväksymiä. Sovellukset hyväksytään vain, jos ne ovat huolella suunniteltuja, hauskoja ja ikäryhmälle sopivia.
Google Kids Spacen suositellut sovellukset järjestetään ikäryhmittäin. Lapsesi näkemät sovellukset perustuvat hänen Google-tilillään ilmoitettuun ikään.
Opettajien hyväksymien sovellusten valikoima päivittyy säännöllisesti, kun sovelluksia lisätään tai poistetaan. Sovellusten saatavuus voi muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Opettajien hyväksymien sovellusten kokoelmasta poistettuja sovelluksia ei poisteta automaattisesti lapsen laitteelta. Voit estää Google Kids Spacesta poistetun sovelluksen Google Kids Spacen tai Family Linkin avulla, jos haluat, että lapsi ei enää pääse käyttämään sitä.
Miten lukemisen välilehden kirjat valitaan?
Lukemisen välilehden Kaikki-osiossa ja aihepiiriin perustuvissa suodattimissa käytetään Google Play Kirjojen sisältöä, joka on maksutta lasten käytössä Google Kids Spacessa. Tällä hetkellä Google Kids Spacen käyttäjien saatavilla olevat kirjat ovat asiantuntijoiden valitsemia. Osaan näistä kirjoista Google Kids Space on saanut julkaisijalta erikoislisenssin, ja niitä ei muuten olisi saatavilla maksutta.
Lukemisen välilehden sisältö vaihtelee alueittain. Lukemisen välilehden Omat kirjat ‑osio sisältää kirjat, jotka lapsesi omistaa Google Play Kirjojen tai Koko perheen kirjaston kautta. Kaikki kirjat, jotka lapsi avaa Kaikki-osiosta, lisätään automaattisesti Omat kirjat ‑osioon.
Mitkä laitteet tukevat Google Kids Spacea?

Google Kids Space on käytettävissä seuraavilla tableteilla:

Lenovo:

• Lenovo Tab HD M10 (2. sukupolvi)
  • Lenovo SmartTab M10 HD (2. sukupolvi)
  • Lenovo Tab P11 Pro Tablet
  • Lenovo Tab P11 Tablet

onn.:

• onn. Tablet Gen 2 7"
  • onn. Tablet Gen 2 8"
  • onn. Tablet Gen 2 10.1"
  • onn. Tablet Pro 8"
Google Kids Space on käytettävissä näillä tableteilla

Laitteen valmistaja on usein paras taho vastaamaan tablettien käyttöön liittyviin kysymyksiin.

Jos tarvitset apua tabletin käytössä, etsi laitteen valmistaja alta. Lista ei välttämättä sisällä kaikkia alueella saatavilla olevia valmistajia.

Google:

• Pixel Tablet

Lenovo:

• Lenovo Tab HD M10 (2. sukupolvi)
  • Lenovo SmartTab M10 HD (2. sukupolvi)
  • Lenovo Tab P11 Pro Tablet
  • Lenovo Tab P11 Tablet

Medion:

• LIFETAB® E10440 Kids Tablet

Multilaser:

• Tablet Ultra U10 4G – julkaistu 27.10.
  • Tablet Multilaser M8 4G – julkaistu 27.10.
  • Tablet Multilaser M8 Wi-Fi – julkaistu 3.11.

Nokia:

• Nokia T20

onn.:

• onn. Tablet Gen 2 7"
  • onn. Tablet Gen 2 8"
  • onn. Tablet Gen 2 10.1"
  • onn. Tablet Gen Pro 8"
Missä Google Kids Space on saatavilla?
Google Kids Space on saatavilla kaikkialla siellä, missä lasten Google-tilit ja Family Link ‑lapsilukotkin.
Henkilökohtaisen datan ja muiden tietojen kerääminen ja käyttö Google Kids Spacessa
Katso tarkat tiedot datakäytännöistämme Family Linkin tietosuojailmoituksesta.
YouTube Kids Google Kids Spacessa
Google Kids Space kerää katsomisen ja tekemisen välilehtien sisällön erillisestä, lapsille tarkoitetusta YouTube Kids ‑sovelluksesta. Katsomisen ja tekemisen välilehdet eivät näy maissa, joissa YouTube Kids ei ole vielä käytettävissä. Vanhemmat voivat päättää, voiko heidän lapsensa käyttää YouTube Kidsiä.
Google Kids Spacen käyttäjien YouTube Kids ‑sovelluksen käyttöön sovelletaan YouTube Kidsin asetuksia. YouTube Kidsin vanhempien oppaassa on lisätietoja YouTube Kidsin asetuksista sekä siitä, miten YouTube Kids suosittelee sisältöä.
YouTube Kids ‑sovelluksessa on lapsilukkoja, joiden avulla voit muokata lapsen käyttökokemusta. Voit esimerkiksi valita lapsen katsottavissa olevan sisällön, asettaa ajastimen valvomaan käyttöaikaa sekä estää videoita ja kanavia. Tästä saat lisätietoja YouTube Kids ‑sovellusta koskevista vinkeistä ja työkaluista, joita perheesi voi käyttää.
Google Play Kirjat Google Kids Spacessa
Google Kids Space kerää lukemisen välilehden sisällön Google Play Kirjoista. Lukemisen välilehti ei näy maissa, joissa Google Play Kirjojen sisältö ei ole saatavilla.
Chrome ja Google Haku Google Kids Spacessa
Voit valita, saako lapsi käyttää Google Chromea. Voit tehdä tämän laitteen määrityksen aikana tarkistamalla esiasennetut sovellukset, laitteen määrityksen jälkeen estämällä Google Chromen tai milloin tahansa Family Linkin kautta. Jos annat lapsen käyttää Google Chromea, hänen on oletusarvoisesti pyydettävä lupaasi ennen siirtymistään verkkosivustoille ja verkkotunnuksiin. Voit muokata Chromen asetuksia Family Linkillä.
Voit poistaa Google Haun käytöstä laitteen määrityksen aikana esiasennettujen sovellusten tarkistamisen yhteydessä tai milloin tahansa Family Linkistä. SafeSearch on oletusarvoisesti käytössä lapsen tilillä. SafeSearch auttaa suodattamaan Google Hausta pois avoimen seksuaaliset hakutulokset, kuten pornografian.
Google Assistant Google Kids Spacessa
Google Assistant ei ole käytettävissä Google Kids Spacessa.
Onko Google Kids Spacessa mainoksia?
Joissakin Google Kids Spacen sovelluksissa ja videoissa voi olla mainoksia. Google Kids Spacen sovellusten kehittäjien odotetaan noudattavan soveltuvia lapsiin kohdistuvaa mainontaa koskevia lakeja ja säädöksiä sekä soveltuvia Googlen käytäntöjä, kuten Designed for Families ‑käytäntöä, joka asettaa kehittäjille tiettyjä rajoituksia mainonnan suhteen.
Voit poistaa mainontaa sisältävien sovellusten suositukset laitteen määrityksen aikana tai milloin tahansa Family Linkistä. Tämän muutoksen jälkeen saatavilla on vähemmän sovelluksia. Aiemmin asennetut mainoksia sisältävät sovellukset toimivat edelleen, ellet estä niitä. Family Linkin kautta voit tarkistaa ja estää sovellukset, joissa on mainoksia.
Voit myös tilata YouTube Premiumin (alueilla, joilla se on saatavilla), jos haluat päästä eroon YouTube Kidsin maksetuista mainoksista (lue lisää).
Google Kids Space ja Google Play Kauppa
Vanhemmat pääsevät Google Play Kaupan koko valikoimaan vanhempien valikon kautta. Se löytyy näytön oikeasta alakulmasta Vanhemmat-kuvakkeen takaa. Voit halutessasi ladata Google Playsta sovelluksia, jotka eivät muuten ole lapsesi saatavilla Google Kids Spacessa. Pääset Google Playhin valitsemalla vanhempien valikosta Lisää sisältöä.
Google Play on Google Kids Spacesta erillinen palvelu. Lapsi saattaa päästä Google Playhin vanhempien valikon tai joissakin sovelluksissa näkyvien mainosten tai ponnahdusilmoitusten kautta. Uusien sovellusten ja muun sisällön lataamiseen Google Play Kaupasta tarvitaan oletusarvoisesti sinun etukäteishyväksyntäsi. Voit muuttaa näitä asetuksia Family Linkin kautta.