Een tekening als notitie opslaan

Je kunt tekeningen als notities toevoegen in Google Keep. Maak nieuwe tekeningen, voeg tekeningen toe aan bestaande notities of teken op afbeeldingen.

Een tekening maken

1. Open de Google Keep-app Google Keep op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Nieuwe notitie met tekening Bewerken.
  3. Begin te tekenen met je vinger.
  4. Tik linksboven op Terug Terug als je de tekening wilt sluiten.

Je kunt de tekening bewerken door de notitie te openen en op de tekening te tikken.

Als je het tekengebied groter wilt maken, teken je onderaan het scherm en scroll je omhoog.

De tekentools gebruiken
  • Tik op de Pen Bewerken om met dunne lijnen te tekenen.
  • Tik op de Stift markeerstift om met dikke lijnen te tekenen.
  • Tik op de Markeerstift highlighter om met kleur te markeren.
  • Tik twee keer op een tool om de kleur of grootte te kiezen.
  • Tik op de Gum gum om een vorm uit te gummen.
  • Tik op Selecteren Selecteren om een getekende vorm te selecteren.
De tekening verwijderen
  1. Open de Google Keep-app Google Keep op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op de notitie met de tekening.
  3. Tik op de tekening.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer.
  5. Kies Verwijderen.
Een tekening toevoegen aan een notitie of afbeelding

Een tekening toevoegen aan een notitie

1. Open de Google Keep-app Google Keep op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op de notitie waaraan je een tekening wilt toevoegen.
  3. Tik onderaan op Toevoegen toevoegen.
  4. Tik op Tekening.
  5. Begin te tekenen met je vinger.

Een tekening toevoegen aan een afbeelding in een notitie

1. Open de Google Keep-app Google Keep op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op de notitie met de afbeelding waaraan je een tekening wilt toevoegen.
  3. Tik op de afbeelding.
  4. Tik rechtsboven op de Pen Bewerken.
  5. Begin te tekenen.
  6. Tik op de Gum gum en vervolgens op de tekening als je een tekening uit een afbeelding wilt verwijderen.