Een tekening als notitie opslaan

Je kunt tekeningen als notities toevoegen in Google Keep. Maak nieuwe tekeningen, voeg tekeningen toe aan bestaande notities of teken op afbeeldingen.

Een tekening maken

1. Ga op je computer naar Google Keep.
  2. Klik bovenaan op Nieuwe notitie met tekening Bewerken.
  3. Klik en versleep de muis in het tekengebied om te beginnen met tekenen.
  4. Klik op Terug Terug om de tekening op te slaan.
  5. Klik rechtsonder op Gereed.

Je kunt de tekening bewerken door de notitie te openen en op de tekening te klikken.

Je kunt het tekengebied groter maken door onderaan het scherm te tekenen en omhoog te scrollen.

De tekentools gebruiken
  • Klik op Selecteren Selecteren om een getekende vorm te selecteren.
  • Klik op Gum gum om een vorm te wissen.
  • Klik op Pen Bewerken om met dunne lijnen te tekenen.
  • Klik op Markeerstift Schrijven om met dikke lijnen te tekenen.
  • Klik op Highlighter highlighter om met kleur te markeren.
  • Klik op Raster raster om raster- of regellijnen toe te voegen.
  • Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag naast een tool om de kleur of grootte van die tool te kiezen.
De tekening verwijderen
  1. Ga op je computer naar Google Keep.
  2. Klik op de notitie met de tekening.
  3. Klik op Verwijderen Verwijderen om de tekening te verwijderen.
Een tekening toevoegen aan een notitie of afbeelding

Een tekening toevoegen aan een notitie

1. Ga op je computer naar Google Keep.
  2. Klik op de notitie waaraan je een tekening wilt toevoegen.
  3. Klik onderaan op Meer Meer.
  4. Klik op Tekening toevoegen.
  5. Klik en versleep de muis in het tekengebied om te beginnen met tekenen.

Een tekening toevoegen aan een afbeelding in een notitie

1. Ga op je computer naar Google Keep.
  2. Klik op de notitie met de afbeelding waaraan je een tekening wilt toevoegen.
  3. Klik op de afbeelding.
  4. Klik rechtsboven op Pen Bewerken.
  5. Begin te tekenen.
  6. Klik op de pijl-omlaag naast Gum gum als je een tekening uit een afbeelding wilt verwijderen.