Få anteckningar på startskärmen i Android

Viktigt! Den här funktionen är endast tillgänglig för Android-enheter.

På Android-enheter kan du fästa Keep-anteckningar på startskärmen som widgetar. Du kan också lägga till en widget där du kan skapa nya anteckningar och listor.

Lägga till en anteckning eller lista på startskärmen

Viktigt! Du måste ha Google Keep-appen installerad.

1. Tryck länge på startskärmen på en Android-enhet.
  2. Tryck på Widgetar Widgetar.
  3. Sök efter Google Keep-appen.
  4. Leta upp widgeten du vill lägga till under Keep-anteckningar.
    • Om du vill fästa en anteckning på startskärmen väljer du widgeten En anteckning.
    • Om du vill fästa flera anteckningar på startskärmen väljer du widgeten Anteckningssamling.
    • Om du vill kunna skapa anteckningar snabbt från startskärmen väljer du widgeten Snabbtagning.
  5. Tryck och håll nere på widgeten.
  6. Dra widgeten till önskad plats.
  7. Om du har använt flera konton i Google Keep-appen kan du välja ett konto.
  8. (Valfritt) Om du har lagt till
    • widgeten En anteckning väljer du den anteckning som du vill lägga till på startskärmen
    • widgeten Anteckningssamling väljer du om du vill visa alla anteckningar, fästa anteckningar eller anteckningar med en viss etikett.

Läs mer om hur du lägger till en widget på startsidan.

Redigera en anteckning på startskärmen

Om du använder widgeten En anteckning kan du redigera den direkt från startskärmen.

1. Öppna startskärmen på din Android-enhet.
  2. Leta upp widgeten för Keep-anteckning som du vill redigera.
    • Tryck på kryssrutan på startskärmen om du vill markera eller avmarkera objekt på en lista.
    • Om du vill göra ändringar i texten trycker du på Öppna i Keep-appen Open in Keep nere till höger på anteckningen.