Använda Googles produkter sida vid sida

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan använda produkter från Google som Gmail och Kalender i samma fönster. På så sätt kan du öka produktiviteten utan att byta mellan flikar.

Öppna två Google-produkter i ett fönster

1. Öppna Gmail, Kalender, Chat, Drive eller en fil i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Klicka på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Till höger väljer du den produkt du vill öppna:
    • Kalender Kalender: Kolla ditt schema och lägg till eller redigera händelser.
    • Keep Keep: Skapa en anteckning eller lista.
    • Tasks Tasks: Lägg till uppgifter och sätt tidsgränser.
    • Kontakter contacts: Få åtkomst till dina kontakter.
    • Voice : Ring ett Google Voice-samtal.
    • Maps Maps: Sök på Google Maps.
  4. Stäng panelen för appar genom att klicka på Stäng Avbryt till höger.

Tips! Du kan hämta tillägg från Google Workspace och lägga till fler alternativ på sidopanelen.

Läs mer:

Stänga eller dölja sidopanelen till höger

Du kan stänga eller dölja Google Workspace-sidopanelen.

• Stänga den högra sidopanelen: Klicka på Stäng Avbryt till höger.
  • Dölja panelen på höger sida: Om panelen är utökad klickar du på Stäng Avbryt uppe till höger i panelen för appar. Klicka sedan på Dölj sidopanel Dölj sidopanel nere till höger.
  • Visa panelen på höger sida: Klicka på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.

Skapa en kalenderhändelse

1. Öppna Gmail, Kalender, Chat, Drive eller en fil i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Till höger klickar du på Google Kalender Kalender.
  4. Klicka på en tid i kalendern.
  5. Ange händelseinformation.
  6. Klicka på Spara.

Läs mer om Google Kalender.

Bifoga ett dokument i en kalenderhändelse
  1. Öppna Google Drive eller öppna en fil i Dokument, Kalkylark, Presentationer eller Teckningar.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Till höger klickar du på Google Kalender Kalender.
  4. Klicka på en tid i kalendern.
  5. Ange händelseinformation.
  6. Klicka på Bifoga [ditt dokumentnamn] under Lägg till beskrivning.
  7. Klicka på Spara.

Hitta en plats eller få vägbeskrivningar i Google Kalender

1. Öppna Google Kalender Kalender på en dator.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Klicka på Maps Maps till höger.
  4. Sök efter en plats.
  5. Visa information om platsen eller klicka på Vägbeskrivningar för att få vägbeskrivningar.

Tips

• Om du vill förhindra att Google Maps öppnas i Google Kalender: Klicka på Stäng Avbryt uppe till höger på panelen Maps. Klicka sedan på Dölj sidopanel Dölj sidopanel nere till höger. Platserna öppnas på en ny flik.
  • Lägg till restid till en händelse direkt i Google Kalender: Välj ett färdsätt och en resa och klicka sedan på Lägg till i Kalender.

Förhandsgranska platsen för en händelse

1. Öppna Google Kalender Kalender på en dator.
  2. Skapa en händelse och ange platsinformation eller klicka på en befintlig händelse som har en plats.
  3. Valfritt: Om du vill förhandsgranska platsen för en händelse som du skapar klickar du på Förhandsgranska i Maps maps outline.
  4. Klicka på platsen.
  5. Visa platsinformationen till höger.

Tips

• Om du vill förhindra att Google Maps öppnas i Google Kalender: Klicka på Stäng Avbryt uppe till höger på panelen Maps. Klicka sedan på Dölj sidopanel Dölj sidopanel nere till höger. Platserna öppnas på en ny flik.
  • Lägg till restid till en händelse direkt i Google Kalender: Välj ett färdsätt och en resa och klicka sedan på Lägg till i Kalender.

Skapa anteckning eller lista

1. Öppna Gmail, Kalender, Chat, Drive eller en fil i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Klicka på Keep Keep uppe till höger.
  4. Välj ett alternativ:
    • Anteckna
    • Ny lista new note
  5. Lägg till texten du vill ha.
  6. Klicka på Klar.

Läs mer om Google Keep.

Lägga till en Keep-anteckning i ett dokument eller en presentation
  1. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Presentationer.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Klicka på Keep Keep uppe till höger.
  4. Leta upp anteckningen eller listan som du vill lägga till och dra den sedan till dokumentet eller presentationen.
Spara text från Dokument eller Presentationer i Keep
  1. Öppna ett dokument eller en presentation i Google Dokument eller Presentationer.
  2. Markera texten som du vill ha och lägg till den i en anteckning.
  3. Högerklicka på texten och välj sedan Spara i Keep.

Skapa en uppgift

1. Öppna Gmail, Kalender, Chat, Drive eller en fil i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Klicka på Tasks Tasks till höger.
  4. Klicka på Lägg till en uppgift.
  5. Ange informationen.
  6. Valfritt: Om du vill lägga till detaljer eller slutdatum klickar du på Redigera Redigera.
  7. När du är klar klickar du på Stäng Tasks Avbryt.

Tips! Om du vill ändra ordning på uppgifterna drar du uppgiften som du vill flytta.

Läs mer om hur du använder Google Tasks.

Spara ett e-postmeddelande som en uppgift
  1. Öppna Gmail.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Klicka på Tasks Tasks till höger.
  4. Öppna inkorgen och leta reda på e-postmeddelandet du vill spara som en uppgift.
  5. Dra e-postmeddelandet till sidopanelen till höger.
Ordna uppgifter i listor

Du kan skilja på olika typer av uppgifter, till exempel på personliga och jobbrelaterade uppgifter.

1. Öppna Gmail, Kalender, Chat, Drive eller en fil i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Klicka på Tasks Tasks till höger.
  4. Högst upp bredvid Min lista eller Team klickar du på nedåtpilen Rullgardinsmeny följt av Skapa ny lista.
  5. Ange ett namn på listan och klicka sedan på Klar.
  6. Om du vill öppna en annan lista klickar du på nedåtpilen Rullgardinsmeny överst bredvid listtiteln. Välj en annan lista.

Använda Gmail med andra appar

Du kan lägga till andra appar som du vill använda med Google Workspace-produkter, till exempel Asana, Trello, Intuit, Docusign och andra verktyg.

Installera Google Workspace-tillägg

1. Öppna Gmail, Kalender, Chat, Drive eller en fil i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Klicka på Hämta tillägg Lägg till i spellista .
  4. Sök efter och välj de verktyg du vill använda.
  5. Klicka på Installera följt av Fortsätt.
  6. Välj ditt konto och följ sedan anvisningarna på skärmen.

Avinstallera Google Workspace-tillägg

1. Öppna Gmail, Kalender, Chat, Drive eller en fil i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Om sidopanelen inte visas klickar du på Visa sidopanel Visa sidopanel nere till höger.
  3. Klicka på tillägget du vill avinstallera Merföljt av Hantera tillägg.
  4. Välj tillägget i fönstret som visas.
  5. Klicka på Avinstallera följt av Avinstallera app.

Så här kan din organisation hitta Marketplace-appar

Du och dina användare kan använda Google Workspace Marketplace för att hitta och installera appar som utökar kärntjänster i Google Workspace, som Google Drive eller Gmail, eller fristående appar som förbättrar de befintliga funktionerna i Google Workspace.

Så här granskas Marketplace-appar av Google

När en utvecklare skickar in en app till Marketplace som ska bli tillgänglig för allmänheten granskar Google den för att se till att den uppfyller våra riktlinjer. Utvecklaren måste tillhandahålla information om appens funktioner och hur den fungerar, samt länkar som hjälper användarna att komma igång eller kunna kontakta utvecklaren för support. Google granskar även de mest populära apparna regelbundet. Mer information hittar du på sidan om appgranskning.
Dessutom kan appar som använder Googles API:er för att få åtkomst till användaruppgifter behöva slutföra en verifieringsprocess innan appen görs tillgänglig på Marketplace. Om verifieringen behövs eller inte beror på vilken typ av användaruppgifter appen har åtkomst till och vilken åtkomstnivå som krävs. Mer information finns i Hur skickar jag in för verifiering?

Så här ordnas och rankas appar

På Marketplace visas relevanta appar utifrån användarnas intressen och behov. Appar rankas utifrån följande:
  • Appupplevelsens kvalitet och redaktionella värde: Appar i kategorin Redaktionens val handplockas av Google. Mer information finns under Redaktionens val.
  • Relevans: Sökresultaten baseras på hur relevant appens namn och beskrivning är för söktermen, appens popularitet och användarupplevelsens betyg. Popularitet och användarupplevelse är lika viktiga.
  • Popularitet: Rankningen baseras på antalet användare som har installerat appen. Apparna som har flest installationer placeras i kategorin Mest populära.
  • Användarupplevelse: Antalet betyg och genomsnittligt betyg används för att ordna appar i kategorin Högst betyg. Google verifierar inte recensioner och betyg från användare. Om en recension bryter mot våra policyer tas den bort. Användare kan också rapportera stötande recensioner.

Problem med flera Google-konton

Om du loggar in på flera Google-konton samtidigt kan det uppstå problem med Apps Script-projekt, -tillägg och -webbappar.

Multiinloggning eller inloggning på flera Google-konton samtidigt stöds inte för Apps Script-projekt, -tillägg eller -webbappar.

Prova någon av lösningarna nedan för att åtgärda problem med flera inloggningar:

• Logga ut från alla dina Google-konton och logga sedan in på ett som har Apps Script-projektet, -tillägget eller -webbappen som du vill använda.
  • Öppna ett inkognitofönster i Google Chrome eller ett annat privat webbläsarfönster och logga in på Google-kontot som innehåller Apps Script-projektet, -tillägget eller -webbappen som du vill använda.