Konfigurera en Jamboard-enhet för videomöten

Du kan konfigurera Jamboard att använda i videomöten. Du kan visa kommande möten på tavlan eller använda den med Google Meet-maskinvara.

Aktivera videokonferenser

Hoppa över det här steget om Jamboard visar Meet  i det övre högra hörnet.

Om du vill använda funktioner för videomöten på tavlan aktiverar du videokonferenser på Googles administratörskonsol. Du kan sedan använda tavlan som en fristående videokonferensenhet. Om du vill använda Jamboard i större mötesrum parkopplar du den med Google Meet-maskinvara eller någon av våra tillbehör som stöds.

Om du stänger av videokonferenser försvinner alla kalender- eller enhetskopplingar och det går inte att starta videomöten.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avJamboardföljt avEnheter.

Vissa funktioner kan kräva att du har behörigheten Jamboard Management.

3. Klicka på en Jamboard följt avEnhetsinställningar för att expandera menyn.
  4. Klicka på Konfiguration av videokonferenser.
  5. Klicka på Tillåt videokonferenser i helskärmsläge.
  6. Klicka på Spara.

Obs! Följande Google Meet-funktioner är inte tillgängliga i Jamboard:

• Ringer upp telefonnummer
  • Spela in möten
  • Starta eller titta på livestreamar
  • Styr panorering, lutning och zoom på externa kameror
  • Streama både video och presentation från Jamboard
  • Ändra videolayouten på skärmen
  • Direkttextning
  • Bjuda in personer till ett pågående möte

Visa Google Kalender-händelser i Jamboard

Du kan skapa en kalender som visar kommande händelser på Jamboard. Du kan sedan trycka på en händelse på tavlan för att starta eller gå med i ett videomöte.

Steg 1: Lägg till Jamboard som en kalenderresurs

Hoppa över det här steget om du redan har lagt till Jamboard som kalenderresurs.

Lägg till tavlan som en kalenderresurs om du vill visa kommande händelser på Jamboard.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från startsidan för administratörskonsolen öppnar du Byggnader och resurserföljt avHantera resurser.
  3. Klicka på Add (Lägg till) .
  4. Fyll i information om mötesrummet där du har konfigurerat Jamboard, som byggnad, våning och namn.
  5. Notera autogenererat resursnamn.
    Du behöver det här namnet när du kopplar en kalender till en tavla.
  6. Klicka på Lägg till resurs.

Steg 2: Parkoppla en Google Kalender till Jamboard

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avJamboardföljt avEnheter.

Vissa funktioner kan kräva att du har behörigheten Jamboard Management.

3. Klicka på en Jamboard följt avEnhetsinställningar för att expandera menyn.
  4. Klicka på Konfiguration av videokonferenser och välj sedan Tillåt videokonferenser i helskärmsläge.
  5. Markera Koppla till en rumskalender.
  6. Ange namnet på resursen från stegen ovan.
  7. Klicka på Spara.

Nu kan du lägga till Jamboard i en händelse. När du redigerar alternativen för en händelse väljer du fliken Rum och anger namnet på tavlan eller rummet där tavlan finns. Jamboard visar kommande möten upp till fyra timmar i förväg.

Om du kopplar Jamboard till en rumskalender ska innehållet i rumskalenderresursen visas på Jamboard-enheten utan att du behöver ändra kalenderns externa delningsalternativ.

Felsöka kalenderkoppling

Testa följande om du får ett felmeddelande när du kopplar till en kalender:

• Be den avancerade administratören att tilldela dig tjänsterna Tjänster > Kalender. Läs mer om administratörsbehörigheter.

• Kontrollera om rumsresursen har raderats. Om du inte ser resursen i administratörskonsolen på Katalogföljt avByggnader och resurserföljt avHantera resurser, skapa en ny resurs eller koppla Jamboard till en befintlig resurs.

Använda Jamboard med Google Meet-maskinvara

Du kan använda Jamboard och Google Meet-maskinvara tillsammans i videomöten. Du kan parkoppla enheter i samma rum och sedan använda Jamboard för att snabbt gå med i möten och presentera skärmen för deltagarna. Den här konfigurationen fungerar bra för mötesrum som är tillräckligt stora för 6 eller fler personer. Det går till exempel att justera samtalsvolymen på Meet-maskinvara medan en kollega gör anteckningar på tavlan.

Obs! Jamboard ansluter till mötet i presentationsläge och inkluderar inte filmremsan som visar andra mötesdeltagare.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avJamboardföljt avEnheter.

Vissa funktioner kan kräva att du har behörigheten Jamboard Management.

3. Klicka på en Jamboard följt avEnhetsinställningar för att expandera menyn.
  4. Klicka på Konfiguration av videokonferenser och välj sedan Koppla till en Meet-maskinvaruenhet.
  5. Ange enhetens namn.
  6. Klicka på Spara.

Stäng av videokonferenser

Du kan inaktivera videokonferenser på Jamboard via Googles administratörskonsol. Om du stänger av videokonferenser förlorar du alla kalender- eller Meet-maskinvarupar i Jamboard.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avJamboardföljt avEnheter.

Vissa funktioner kan kräva att du har behörigheten Jamboard Management.

3. Klicka på en Jamboard följt avEnhetsinställningar för att expandera menyn.
  4. Klicka på Konfiguration av videokonferenser.
  5. Välj Stäng av videokonferenser.
  6. Klicka på Spara.

Nästa steg

Starta eller ansluta till ett möte.