Aktivera eller inaktivera Jamboard

Jamboard är aktiverat som standard, men administratörer kan aktivera eller inaktivera det. Om Jamboard är inaktiverat kan du inte använda det på Series One Board 65- och Desk 27 Meet-maskinvaruenheter.

Innan du börjar: Gör så här om tjänsten ska aktiveras eller inaktiveras enbart för vissa användare: Samla kontona i en organisationsenhet (om du vill ställa in olika åtkomst per avdelning) eller i en konfigurationsgrupp (om du vill ställa in olika åtkomst för grupper av användare på olika avdelningar, eller inom en avdelning).

Så här aktiverar du Jamboard-tjänsten för användarna:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Appar följt av Google Workspace följt av Jamboard-tjänsten från administratörskonsolen.
  3. Klicka på Tjänststatus.
  4. Om du vill aktivera eller inaktivera en tjänst för alla inom organisationen klickar du på alternativet På för alla eller Av för alla och sedan på Spara.

5. (Valfritt) Om du vill aktivera eller inaktivera en tjänst för en organisationsenhet:
    1. Välj organisationsenheten till vänster.
    2. Om du vill ändra tjänstens status väljer du eller Av.
    3. Välj ett alternativ:
      • Om tjänstens status är inställd på Ärvd och du vill behålla den uppdaterade inställningen klickar du på Åsidosätt även om den överordnade inställningen ändras.
      • Om tjänstens status är Åsidosatt klickar du på Ärv för att återgå till samma inställning som dess överordnade eller så klickar du på Spara för att behålla den nya inställningen, även om den överordnade inställningen ändras.
        Obs! Läs mer om organisationsstrukturen.
  6. Om du vill aktivera en tjänst för en grupp av användare inom en organisationsenhet eller i olika organisationsenheter väljer du en åtkomstgrupp. Mer information finns i Slå på en tjänst för en grupp.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer