Anslut en Jamboard-enhet till nätverket

Om du vill spara jams eller gå med i videomöten måste du ansluta Jamboard till ett nätverk.

Steg 1: Anslut tavlan till ett öppet nätverk

1. Tryck på strömbrytaren på den högra panelen på baksidan.
  2. När du konfigurerar kan du ansluta Jamboard till ett öppet Wi-Fi-nätverk, WPA2 med lösenord eller ett ofiltrerat Ethernet-nätverk.

Obs! Det går inte att använda en infångstportal eller kräva en proxy för det här nätverket. Dessa funktioner är endast tillgängliga efter att enheten har uppdaterats.

Steg 2: Aktivera brädet

När du har slagit på Jamboard och anslutit enheten till ett öppet nätverk visas en skärm med en aktiveringskod på åtta tecken.Om det är första gången en Jamboard administreras på domänen måste ett konto som avancerad administratör användas för att godkänna användarvillkoren. Därefter har alla med behörigheten Jamboard Management på administratörskonsolen (admin.google.com) åtkomst till Jamboard Device Management Console.

1. Öppna webbläsaren Chrome på datorn.
  2. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

3. Öppna menyn följt av Enheterföljt avJamboardföljt avEnheter.

Vissa funktioner kan kräva att du har behörigheten Jamboard Management.

4. Högst upp på sidan klickar du på plustecknet för att lägga till en ny enhet.
  5. Ange en plats och ett namn för Jamboard.
  6. Ange den åtta tecken långa aktiveringskoden och klicka på Aktivera enhet.

Steg 3: Uppdatera tavelprogrammet

Om Jamboard körs med en tidig programversion kanske du inte har åtkomst till diagnostikverktyget för Jamboard. Om det inte går att öppna verktyget väntar du tills tavlan uppdateras automatiskt.

Jamboard uppdateras automatiskt till den senaste versionen inom 10 minuter efter att du har anslutit till webben. Så här uppdaterar du tavlan manuellt:

1. Tryck på meny .
  2. Tryck på Om Jamboard.
  3. Tryck på Versionsnummer sju gånger. Diagnostikverktyget för Jamboard visas.
  4. Tryck på Sök efter systemuppdateringar. Du kan ladda ned en systemuppdatering om det finns en sådan.

Steg 4: Anslut Jamboard till ett Wi-Fi-nätverk

Nuvarande Jamboard-programvara har stöd för alla företags-Wi-Fi-konfigurationer som stöds av Android 7.0 Nougat, som inkluderar:

• Protected Extensible Authentication Protocol (EAP)
  • Extensible Authentication Protocol-Transport Layer Security (EAP-TLS)
  • Extensible Authentication Protocol-Tunneled Transport Layer Security (EAP-TTLS)
  • Extensible Authentication Protocol-Password (EAP-PWD)
  • De flesta proxynätverkskonfigurationer
  • Dolda Service Set Identifiers (SSID) och nätverk med infångstportal

Du kan ladda upp ett wifi-nätverkscertifikat till Jamboard från ett anslutet USB-minne.

1. Tryck på meny .
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på Om Jamboard.
  4. Tryck på Versionsnummer sju gånger. En nedräkning visas för varje tryckning. Diagnostikverktyget för Jamboard visas.
  5. Tryck på Wifi-certifikat.
  6. Sätt i ett USB-minne (endast VFAT-format, win32/DOS FS) som innehåller certifikatfilerna i USB-porten på sidan av Jamboard.
  7. Tryck på Installera certifikat från USB och välj certifikatfilen.
  8. Tryck på OK.

Så här konfigurerar du Wi-Fi-nätverksanslutningen:

1. Tryck på meny .
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Tryck på wifi.
  4. Tryck på Lägg till nätverk.
  5. Välj säkerhetstyp 802.1x i nätverksinställningarna.
  6. Välj certifikatet från rullgardinsmenyn CA-certifikat.
  7. Konfigurera de återstående fälten för nätverkssäkerhet.

Wifi-ström och kanalspecifikationer

Frekvens (MHz) Läge EIRP(mW)

Totalt
kanaler
som stöds

Kanallista
2412~2472 802.11b 48,5 11 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11
2412~2472 802.11g 30,5 11 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11
2412~2472 802.11n HT20 38,5 11 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11
5180~5320 802.11a 96,5 8 36,40,44,48,52,56,60,64
5180~5320 802.11n HT20 52,0 8 36,40,44,48,52,56,60,64
5180~5320 802.11n HT40 92,0 4 38,46,54,62
5180~5320 802.11ac VHT20 52,0 8 36,40,44,48,52,56,60,64
5180~5320 802.11ac VHT40 92,0 4 38,46,54,62
5180~5320 802.11ac VHT80 123,0 2 36,40,44,48,52,56,60,64

Värdnamn som ska tillåtas

Om du vill få åtkomst till Jamboard-tjänster för Jamboard och Jamboard-appen ska brandväggsreglerna tillåta följande värdnamn:

• android.clients.google.com
  • *.autodraw.com
  • *.ggpht.com
  • *.googleapis.com
  • *.google.com
  • *.googleusercontent.com
  • *.gstatic.com
  • chrome-alpha.sandbox.google.com

Protokoll och portar

Jamboard använder följande anslutningar:

• En TCP-anslutning från deltagaren till Google på port 19305 till 19309.

• En TCP- och UDP-anslutning från deltagaren till Google på port 443 (SSL) och 80.

FCM-portar och värdnamn att öppna

Dina brandväggsregler ska öppna specifika TCP-portar och värdnamn om du vill använda vissa Jamboard-funktioner som kräver att FCM (Firebase Cloud Messaging) används. Mer information finns i FCM-portar och brandväggen.

Noter

• Domännamn kan omvandlas till IP-adresser som inte är inom ett visst adressintervall.
  • Andra Google-funktioner kan använda de IP-adresser som Jamboard använder.
  • Jamboard-anslutningar till Googles servrar beror på rätt webbläsare, webbläsarversion, enhet, enhetsversion och nätverksförhållanden.
  • För närvarande kanske du inte ser aktiviteten på de angivna adresserna, men det kan förekomma framtida aktivitet.

Jamboard-teamet arbetar aktivt med att utöka Wi-Fi-funktionerna så att de fungerar med en mängd olika lösningar.Dessa stöds dock för närvarande inte av Jamboard:

• Fjärrcertifikathantering.
  • Fjärrkonfiguration av Enterprise Wi-Fi via adminpanelen i Jamboard eller Mobile Device Manager.
  • Proxykonfigurationer för nätverkstyper som inte tillhör företag (till exempel WPA, WPA2, WPA/PSK, WEP).
    Obs! PEAP/TLS/TTLS-konfigurationer stöds.
  • 802.1X-autentisering med kabel.