Een Jamboard-apparaat verbinden met uw netwerk

Als u Jams wilt opslaan of wilt deelnemen aan videovergaderingen, moet u Jamboard verbinden met een netwerk.

Stap 1: Sluit de board aan op een open netwerk

1. Druk op de aan/uit-knop in het rechterachterpaneel.
  2. Bij de eerste installatie kunt u Jamboard verbinden met een open wifi-netwerk, WPA2-wachtwoord of een ongefilterd ethernet-netwerk.

Opmerking: Dit netwerk kan geen captive portal gebruiken of een proxy vereisen. Deze mogelijkheden zijn pas beschikbaar nadat het apparaat is geüpdatet.

Stap 2: Activeer de board

Nadat u de Jamboard heeft aangezet en het apparaat heeft verbonden met een open netwerk, ziet u een scherm met een activatiecode van 8 tekens. Als dit de eerste keer is dat de Jamboard wordt geregistreerd in het domein, moet u een hoofdbeheerdersaccount gebruiken om de Servicevoorwaarden te accepteren. Daarna heeft iedereen met het recht Jamboard-beheer in de Beheerdersconsole (admin.google.com) toegang tot de Jamboard-apparaatbeheerconsole.

1. Open een Chrome-browser op uw computer.
  2. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

3. Naar menu and then Apparatenand thenJamboardand thenApparaten.

Voor sommige functies is wellicht het recht Jamboard-beheer vereist.

4. Klik bovenaan de pagina op het plusteken om een nieuw apparaat toe te voegen.
  5. Voer een locatie en naam in voor de Jamboard.
  6. Vul de activatiecode van 8 tekens in en klik op Apparaat activeren.

Stap 3: Update de boardsoftware

Als uw Jamboard wordt uitgevoerd met een vroege softwarebuild, heeft u mogelijk geen toegang tot de Jamboard-diagnosetool. Als u de tool niet kunt openen, wacht u tot de board automatisch is geüpdatet.

Jamboard wordt automatisch binnen 10 minuten na verbinding met internet geüpdatet naar de nieuwste releaseversie. Zo updatet u de board handmatig:

1. Tik op Menu .
  2. Tik op Over Jamboard.
  3. Tik 7 keer op Buildnummer. De diagnosetools van Jamboard worden weergegeven.
  4. Tik op Controleren op systeemupdate. U kunt een systeemupdate downloaden als die beschikbaar is.

Stap 4: Verbind Jamboard met een wifi-netwerk

De huidige Jamboard-softwarebuilds ondersteunen alle zakelijke wifi-configuraties die worden ondersteund door Android 7.0 Nougat, waaronder:

• Protected Extensible Authentication Protocol (EAP)
  • Extensible Authentication Protocol-Transport Layer Security (EAP-TLS)
  • Extensible Authentication Protocol-Tunneled Transport Layer Security (EAP-TTLS)
  • Extensible Authentication Protocol-Password (EAP-PWD)
  • De meeste proxynetwerkconfiguraties
  • Verborgen Service Set Identifiers (SSID's) en captive portal-netwerken

U kunt een wifi-netwerkcertificaat uploaden naar Jamboard vanaf een gekoppelde USB-flashdrive.

1. Tik op Menu .
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Over Jamboard.
  4. Tik 7 keer op Buildnummer. U ziet een afteltimer voor elke tik. De diagnosetools van Jamboard worden weergegeven.
  5. Tik op Wifi-certificaten.
  6. Plaats een USB-flashdrive (VFAT-indeling, alleen win32/DOS FS) met de certificaatbestanden in de USB-poort aan de zijkant op de Jamboard.
  7. Tik op Certificaten installeren via USB en kies het certificaatbestand.
  8. Tik op OK.

De wifi-netwerkverbinding instellen:

1. Tik op Menu .
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Wifi.
  4. Tik op Netwerk toevoegen.
  5. Selecteer beveiligingstype 802.1x in de netwerkinstellingen.
  6. Selecteer het certificaat in het dropdownmenu CA-certificaat.
  7. Configureer de overige velden voor netwerkbeveiliging.

Wifi-voeding en kanaalspecificaties

Frequentie(Mhz) Modus EIRP(mW)

Totaal
ondersteunde
kanalen

Kanaallijst
2412~2472 802.11b 48,5 11 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11
2412~2472 802.11g 30,5 11 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11
2412~2472 802.11n HT20 38,5 11 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11
5180~5320 802.11a 96,5 8 36,40,44,48,52,56,60,64
5180~5320 802.11n HT20 52,0 8 36,40,44,48,52,56,60,64
5180~5320 802.11n HT40 92,0 4 38,46,54,62
5180~5320 802.11ac VHT20 52,0 8 36,40,44,48,52,56,60,64
5180~5320 802.11ac VHT40 92,0 4 38,46,54,62
5180~5320 802.11ac VHT80 123,0 2 36,40,44,48,52,56,60,64

Hostnamen die moeten worden toegestaan

Als u toegang wilt tot Jamboard-services voor Jamboard en de Jamboard-app, moeten uw firewallregels de volgende hostnamen toestaan:

• android.clients.google.com
  • *.autodraw.com
  • *.ggpht.com
  • *.googleapis.com
  • *.google.com
  • *.googleusercontent.com
  • *.gstatic.com
  • chrome-alpha.sandbox.google.com

Protocollen en poorten

Jamboard gebruikt de volgende verbindingen:

• Een TCP-verbinding van de deelnemer naar Google op poorten 19305 tot en met 19309.

• Een TCP- en UDP-verbinding van de deelnemer naar Google op poorten 443 (SSL) en 80.

Te openen FCM-poorten en hostnamen

Voor bepaalde Jamboard-functies waarvoor FCM (Firebase Cloud Messaging) vereist is, moeten uw firewallregels specifieke TCP-poorten en -hosts openen. Zie FCM-poorten en uw firewall voor meer informatie.

Muzieknoten

• Domeinnamen kunnen worden omgezet in IP-adressen die binnen een bepaald adresbereik vallen.
  • Andere Google-services kunnen gebruikmaken van de IP-adressen die Jamboard gebruikt.
  • Jamboard-verbindingen met Google-servers zijn afhankelijk van de juiste browser, browserversie, apparaat, apparaatversie en netwerkomstandigheden.
  • U ziet momenteel misschien geen activiteit op de vermelde adressen, maar er kan in de toekomst wel activiteit zijn.

Het Jamboard-team werkt actief aan de uitbreiding van de wifi-mogelijkheden met verschillende oplossingen. Deze worden momenteel echter niet ondersteund door Jamboard:

• Certificaatbeheer op afstand
  • Remote Enterprise-wifi-configuratie via het Jamboard-beheerdersdashboard of Mobile Device Manager.
  • Proxyconfiguraties voor niet-zakelijke netwerktypen (bijvoorbeeld WPA, WPA2, WPA/PSK, WEP).
    Opmerking: PEAP-/TLS-/TTLS-configuraties worden ondersteund.
  • 802.1X-verificatie op netvoeding.