Jamboard-licenties

U moet 1 beheerlicentie hebben voor elke Jamboard. Ga naar Jamboard kopen voor meer informatie.

U kunt jaarlijks een licentie kopen. Dit kan rechtstreeks bij Google of uw reseller. Licenties kosten 600 USD per jaar.

Koop en activeer Jamboard-licenties in uw hoofddomein, niet in secundaire of aliasdomeinen. Als u meer dan 1 Jamboard in uw domein heeft, kunnen de licenties worden overgezet. Als u 1 board retourneert, kunt u een bestaande licentie in uw domein gebruiken voor het nieuwe board dat u ontvangt.

Als u een beschadigd board heeft of retourneert, verwijdert u het Jamboard uit uw domein.

Opmerking: U heeft geen Jamboard-licenties nodig om de telefoon- of tablet-apps of webviewer voor Jamboard te downloaden en gebruiken. U heeft ook geen licenties per gebruiker nodig voor de apps. De licenties zijn specifiek voor het board.

Licentieverlengingen

Verleng uw jaarlijkse beheerlicentie om het volgende te blijven ontvangen:

• Productsupport
  • Over-the-air-updates (OTA)
  • Volledige samenwerkingsfuncties

Neem contact op met uw salesmedewerker of reseller voor meer informatie.

Als u de jaarlijkse licentie van uw Jamboard niet verlengt, kunt u ze uitschrijven of verplaatsen naar de modus Verlopen licentie. In deze modus raken de niet-gelicentieerde Jamboards de meeste samenwerkingsfuncties van Google Workspace kwijt. Gebruikers kunnen geen eigenaar worden van Jams en deze niet met anderen delen. Jamboards zonder licentie komen niet in aanmerking voor software- of apparaatsupport via Google. Gebruikers kunnen Jams maken en exporteren naar pdf.

Een licentie verwijderen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Naar menu and then Apparatenand thenJamboardand thenApparaten.

Voor sommige functies is wellicht het recht Jamboard-beheer vereist.

3. Klik op de Jamboard waarvan u de licentie wilt verwijderen.
  4. Klik op Licentie verwijderen.

Een Jamboard zonder licentie kan het volgende niet doen:

• Een Jam naar een Jamboard pushen
  • Opslaan in Drive
  • Een Jam-code genereren
  • Bijdragers toevoegen.

Een Jamboard zonder licentie kan het volgende:

• Een Jam als pdf sturen naar een opgegeven e-mailadres (of alias)
  • Het huidige frame van een Jam als png naar een opgegeven e-mailadres (of alias) sturen.