Wat is Google Software Update?

Google Software Update is een programma dat op de achtergrond werkt en dat ervoor zorgt dat u altijd de meest recente, stabiele en beveiligde versies heeft van de Google-software die u heeft geïnstalleerd. Google Software Update kan twee services uitvoeren: GoogleSoftwareUpdateAgent en GoogleSoftwareUpdateDaemon. Via deze services kunnen toepassingen van Google veilig worden bijgewerkt.

Als u Google Software Update liever niet op uw systeem heeft staan, kunt u de onderstaande stappen uitvoeren om het programma te verwijderen:

1. Verwijder alle Google-programma's die momenteel op uw computer zijn geïnstalleerd.

Als u uw Google-toepassingen niet verwijdert, werken deze programma's hierna incorrect en wordt Google Software Update in de meeste gevallen binnen enkele uren automatisch opnieuw geïnstalleerd.

2. Open een Terminal-venster via 'Programma's' > 'Hulpprogramma's' in de Finder.
  3. U kunt Google Software Update voor een specifieke gebruiker of van het hele systeem verwijderen. Plak een van de volgende opdrachten in Terminal:
    • Verwijderen voor een specifieke gebruiker:

~/Library/Google/GoogleSoftwareUpdate/GoogleSoftwareUpdate.bundle/Contents/Resources/GoogleSoftwareUpdateAgent.app/Contents/Resources/install.py --uninstall

• Verwijderen voor het gehele systeem: (toegang tot de root vereist)

sudo /Library/Google/GoogleSoftwareUpdate/GoogleSoftwareUpdate.bundle/Contents/Resources/GoogleSoftwareUpdateAgent.app/Contents/Resources/install.py --uninstall

4. Druk na het plakken van de opdracht op Enter op uw toetsenbord.

Als het goed is, is Google Software Update nu verwijderd.