E-mails en herinneringen snoozen voor later

Snooze e-mails en herinneringen om ze tijdelijk uit je inbox te verwijderen totdat je ze nodig hebt.

De e-mail of herinnering wordt weer zichtbaar boven aan je inbox wanneer jij dat wilt: morgen, volgende week of wanneer je thuiskomt. Je kunt deze items altijd terugvinden via Gesnoozed in het menu Menu.

Een e-mail of herinnering snoozen

1. Open een e-mail of een herinnering.
  2. Selecteer Snoozen Snoozen boven aan de e-mail.
  3. Kies een snooze-optie (hieronder vind je meer informatie).

Je kunt ook rechtstreeks vanuit je inbox snoozen:

• Telefoon of tablet: veeg naar links om een e-mail of herinnering in je inbox te snoozen
  • Computer: plaats de muisaanwijzer op een e-mail of herinnering en klik op Snoozen Snoozen

Snooze-opties

Snoozen tot het voorgestelde tijdstip

Wanneer je snooze gebruikt voor een e-mail die datums en tijden bevat (zoals bevestigingen van evenementen of verzendmeldingen voor bestellingen), krijg je een optie om te snoozen tot een voorgestelde tijd, zoals de dag van je concert of de ochtend waarop je pakket wordt bezorgd.

Informatie met betrekking tot suggesties voor snoozen wordt automatisch gegenereerd op basis van gegevens in je e-mails. Meer informatie.

Snoozen tot een bepaald tijdstip

Wanneer je Snoozen hebt geselecteerd, kun je op een aantal manieren kiezen om tot een bepaald tijdstip of een bepaalde datum te snoozen:

• Later vandaag, Morgen, Later deze week, Dit weekend of Volgende week: Dit zijn snelle standaardopties.
  • Kies datum en tijd: Selecteer een datum en een tijdstip. Voor de tijd kun je kiezen uit een vooraf ingestelde tijd, 'Aangepast' of 'Stil'.
  • Laatste: gebruik hetzelfde aangepaste tijdstip dat je onlangs voor een andere e-mail of herinnering hebt gebruikt.

Je ontvangt een melding van je herinnering op je mobiele apparaat op het tijdstip dat je hebt gekozen (tenzij je meldingen hebt uitgeschakeld). Meer informatie over meldingen voor herinneringen en gesnoozede e-mails.

Standaard snoozetijden wijzigen

In 'Instellingen' kun je de standaardtijden voor 'Ochtend', 'Middag' en 'Avond' wijzigen. Bekijk hieronder meer informatie.

Weekend wijzigen

In veel landen valt het weekend op andere dagen dan zaterdag en zondag. Via Instellingen kun je de dagen van de week aanpassen die voor jou het weekend zijn. Google stelt deze dagen automatisch in op de standaard voor je land.

Een herinnering vóór het snoozen aan een e-mail toevoegen

Voordat je een e-mail op snooze zet, kun je voor jezelf een notitie toevoegen met informatie over de taak. Je weet dan precies wat je moet doen, zonder dat je opnieuw de e-mail hoeft te lezen.

1. Open de e-mail.
  2. Klik of tik op 'Vastzetten' Vastzetten.
  3. Geef je tekst op in het veld 'Niet vergeten...' boven aan de e-mail.
  4. Klik of tik op Opslaan.
  5. Klik of tik op 'Snoozen' Snoozen en kies een optie.
Een herhalende herinnering maken

Als je iets regelmatig moet doen, kun je een herhalende herinnering maken.

1. Open Inbox.
  2. Ga naar de knop Maken Create.
  3. Klik of tik op Herinnering Herinnering maken.
  4. Voer je herinnering in.
  5. Klik of tik op Snoozen Snoozen.
  6. Selecteer Kies datum en tijd.
  7. Kies de eerste dag van je herinnering. Kies vervolgens een tijdstip.
  8. Klik of tik op Niet herhaald en kies een van de opties.
  9. Selecteer Opslaan om je herinnering op te slaan.

Je herhalende herinnering bewerken

1. Open het menu Menu.
  2. Kies Gesnoozed. Bij herhalende herinneringen wordt aan de rechterkant een pictogram Repeating weergegeven, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden.
  3. Klik of tik op het pictogram om de herinnering te openen en te updaten. Je wijzigingen hebben invloed op alle toekomstige herinneringen in de reeks.

Standaard snoozetijden wijzigen

Je kunt je eigen standaardtijden voor Ochtend, Middag en Avond kiezen.

1. Open Inbox.
  2. Ga in de linkerbovenhoek naar het menu Menu.
  3. Selecteer onderaan de optie Instellingen Instellingen.
  4. Kies Snoozen.
  5. Geef een nieuwe tijd op voor Ochtend, Middag of Avond.
  6. Klik op Gereed.

Met deze instelling worden ook de standaardtijden voor Later vandaag, Morgen en Volgende week gewijzigd. Voor de snooze-optie 'Later vandaag' wordt de tijd gebruikt die je instelt voor 'Avond'. Voor de snooze-opties 'Morgen' en 'Volgende week' wordt de tijd gebruikt die je instelt voor 'Ochtend'.

Je gesnoozede items bekijken

Je kunt je e-mail of herinnering terugvinden terwijl deze is gesnoozed.

1. Open Inbox.
  2. Ga naar het menu Menu.
  3. Selecteer Gesnoozed.

Wanneer het zover is, wordt de e-mail of herinnering weer boven aan je inbox weergegeven. De e-mail of herinnering wordt in je inbox vastgezet, waardoor je deze eenvoudig kunt vinden door op de schakelaar Pin Slider boven aan de pagina te klikken.

Meldingen

Wanneer je een e-mail of herinnering op snooze zet voor een bepaald tijdstip of een bepaalde plaats, krijg je op dat tijdstip of die plaats een melding op je mobiele apparaat (tenzij je meldingen hebt uitgeschakeld). Meer informatie over meldingen voor herinneringen en gesnoozede e-mails.