Viestin lähettäminen

Google Chatissa voit lähettää viestin yksittäiselle henkilölle tai ryhmälle.

Viestien käyttäminen

• Voit lähettää viestin yhdelle vastaanottajalle tai useammalle henkilölle yhdellä kertaa.
  • Kun vähintään yksi käyttäjä lukee viestisi, lukijan avatar näkyy hänen viimeksi lukemansa viestin vieressä.
  • Jos haluat keskustella tietystä aiheesta, projektista tai yhteisestä kiinnostuksen kohteesta usean ihmisen kanssa, luo mieluummin tila. Lue lisää tilojen ja suorien viestien eroista.

Viestien löytäminen

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  1. Klikkaa vasemmalta Viestit.

Vinkki: Voit etsiä viestejä yläreunan hakupalkin avulla. Lue lisää viestien hakemisesta.

Viestin valitseminen

Tärkeää: Jos olet lähettämässä viestiä jollekin vastaanottajalle ensimmäistä kertaa, hänen on hyväksyttävä viestipyyntö, ennen kuin voitte chattailla.

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  1. Klikkaa Uusi chat.
  2. Lisää nimi tai sähköpostiosoite.
  3. Klikkaa Aloita chat.
    • Kun lisäät nimen tai sähköpostiosoitteen, voit saada ehdotuksia.
    • Jos haluat aloittaa ryhmäkeskustelun, lisää viestiin enemmän nimiä tai sähköpostiosoitteita.
  4. Kirjoita viesti vastausalueelle.
  5. Klikkaa Lähetä .

Vinkki: Voit aloittaa viestin helposti henkilön nimen vierestä.

• Klikkaa Aloita chat .
  • Käytä pikanäppäintä Ctrl + Enter tai ⌘ + Enter.
Viestiasetukset

Vastausalueella voit lisätä viestiin uutta sisältöä ennen lähettämistä. Sinulla on seuraavat mahdollisuudet:

Klikkaamalla Google Workspacen työkalut saat seuraavat lisämahdollisuudet:

Viestin muuttaminen tilaksi

Tärkeää: Jos viestissä on mukana vähintään kaksi henkilöä, voit muuttaa sen tilaksi.

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  1. Avaa viesti.
  2. Klikkaa yläreunasta keskustelun nimeä.
  3. Klikkaa Muunna chat tilaksi.

Viestit Google Workspacessa

Jos Chat on käytössä työpaikallasi tai koulussasi, järjestelmänvalvoja sallii viestien lähettämisen organisaatioon kuuluville ja sen ulkopuolisille henkilöille.

• Voit chattailla organisaation ulkopuolisen käyttäjän kanssa seuraavissa tilanteissa:
    • Hän käyttää henkilökohtaista Google-tiliä.
    • Kumpikin organisaatio sallii viestit.
  • Kun chattaat organisaation ulkopuolisen käyttäjän kanssa, hänen nimensä vieressä näkyy Ulkoinen-merkki.
  • Ryhmäviesteihin ei voi lisätä organisaation ulkopuolisia käyttäjiä.
  • Kun olet lisäämässä henkilöitä viesteihin, saat ehdotuksia. Ehdotuksista näet kaikki organisaatiosi henkilöt, vaikka heillä ei olisi Google Chatia.