Google Chatin pikanäppäinten käyttäminen

Voit käyttää Google Chatin pikanäppäimiä ChromeOS:ssä, macOS:ssä ja Windowsissa. Voit tuoda Chatin pikanäppäimet esiin kirjoittamalla ?-merkin milloin tahansa paitsi kirjoittaessasi tekstiä kenttään.

Pikanäppäinten käyttäminen Chatissa

Luokka Pikanäppäin Chrome-käyttöjärjestelmä macOS Windows
Toiminnot Chatissa ja Tiloissa Näkymien välillä liikkuminen Hae Alt + /  / Alt + /
Sivupalkissa liikkuminen Tarkenna edelliseen tai seuraavaan tilaan tai keskusteluun ↑ tai ↓ ↑ tai ↓ ↑ tai ↓
Siirrä tarkennus Tiloihin tai Chatiin

Ctrl + ↑

tai

Ctrl + ↓

⌘+ ↑

tai

⌘ + ↓

Ctrl + ↑

tai

Ctrl + ↓

Tarkenna edelliseen lukemattomaan kohteeseen Vaihto + ↑ Vaihto + ↑ Vaihto + ↑
Tarkenna seuraavaan lukemattomaan kohteeseen Vaihto + ↓ Vaihto + ↓ Vaihto + ↓
Avaa tila tai keskustelu
Missä tahansa Näytä pikanäppäimet ? ? ?
Tilan toiminnot Tilan keskusteluissa siirtyminen Avaa tilavalikko Ctrl + g ⌘ + g Ctrl + g
Aloita uusi viesti, viestiketju tai aihe Ctrl + s ⌘ + s Ctrl + s
Keskustelun viesteissä liikkuminen Tarkenna edelliseen tai seuraavaan viestiin ↑ tai ↓ ↑ tai ↓ ↑ tai ↓
Tarkenna vastauskenttään r r r
Vastauskenttä Muokkaa edellistä julkaistua viestiä
Rivinvaihto Vaihto + Enter Vaihto + Enter Vaihto + Enter
Näytä emojivalitsin : : :
Keskustelun transkription kopiointi Kopioi valitut viestit transkriptiona Control + Vaihto + . ⌘ + Vaihto + . Control + Vaihto + .

Pikanäppäinten käyttäminen tiloissa, joissa käytetään viestiketjuja

Kun tilassa käytetään viestiketjuja, voit lähettää viestin koko ryhmälle pääkeskustelussa tai vastata yksittäiseen viestiin. Kun vastaat yksittäiseen viestiin, se haarautuu viestiketjusta erilliseksi keskusteluksi. Viestiketjut ovat käteviä, kun haluat aloittaa sivukeskustelun.

Pikakuvakkeen tyyppi  Toiminto Chrome-käyttöjärjestelmä macOS Windows
Pääkeskustelu Vastaa viestiketjuun tai aloita uusi viestiketju, kun tarkennus on viestissä Enter Enter Enter
Tarkenna joko viestiketjujen navigaatiopaneelin kuvakkeeseen, avoimeen viestiketjujen navigaatiopaneeliin tai avoimeen viestiketjuun
Viestiketjun lukeminen Siirry vastauslistassa ylös- tai alaspäin ↑ tai ↓ ↑ tai ↓ ↑ tai ↓
Siirry listan alkuun tai loppuun

Vaihto + ↑ tai

Vaihto + ↓

Vaihto + ↑ tai

Vaihto + ↓

Vaihto + ↑ tai

Vaihto + ↓

Palaa viestiketjujen navigaatiopaneeliin Esc Esc Esc
Tarkenna vastauskenttään r r r
Palaa pääkeskusteluun

Viestiketjujen navigaatiopaneeli

("Aktiiviset viestiketjut")

Siirry viestiketjulistassa ylös- tai alaspäin ↑ tai ↓ ↑ tai ↓ ↑ tai ↓
Tarkenna listan ylimpään tai alimpaan viestiketjuun

Vaihto + ↑ tai

Vaihto + ↓

Vaihto + ↑ tai

Vaihto + ↓

Vaihto + ↑ tai

Vaihto + ↓

Valitse ja avaa viestiketju Enter Enter Enter
Tarkenna nykyisen viestiketjun seurantaelementtiin (siirry pois painamalla ←)
Sulje viestiketjujen navigaatiopaneeli Esc Esc Esc
Tarkenna pääkeskustelun vastauskenttään r r r
Palaa pääkeskusteluun

Pikanäppäinten käyttäminen Chatissa liikkumiseen

Chatissa liikkuminen
  • Siirry keskusteluun tai tilaan ylä- ja alanuolilla. Avaa keskustelu tai tila painamalla Enter.
  • Oletuksena tarkennus on viesti- tai keskustelukentässä. Jos haluat lukea 1:1-keskustelun tai tilan viestejä, poistu kentästä painamalla Esc ja selaa sitten viestejä ylänuolella.

Tiloissa on kaksi tasoa:

• Ensimmäisellä tasolla on keskusteluluettelo.
  • Toisella tasolla ovat keskustelun viestit.

Vinkkejä:

• Siirry tason sisällä ylä- ja alanuolilla.
  • Vaihda tasoa vasemmalla ja oikealla nuolella.
Keskustelun aloittaminen
  1. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos laitteellasi on Chrome-käyttöjärjestelmä tai Microsoft Windows, paina Ctrl + p
    • macOS: Paina + s.
  2. Voit siirtyä ehdotuksissa näin:
    • Lisää käyttäjätunnus.
    • Käytä ylä- ja alanuolia ja paina sitten Enter.
  3. Lisää viestisi.
  4. Lähetä viesti painamalla Enter-näppäintä tai sarkainta, kunnes Lähetä ‑kohta korostuu ja sitten paina Enter.
TIlan luominen tai etsiminen
  1. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos laitteellasi on Chrome-käyttöjärjestelmä tai Windows, paina Ctrl + o
    • Jos laitteellasi on macOS, paina ⌘ + o.
  2. Lisää luotavalle tilalle nimi.
  3. Paina sarkainta ja sitten paina Enter.
  4. Tilan etsiminen ja siihen liittyminen:
    • Liiku tilaluettelossa ylä- ja alanuolilla.
    • Korosta tai valitse esikatselu painamalla sarkainta ja sitten paina Enter.
Uuden keskustelun tai viestin aloittaminen tilassa
  1. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos laitteellasi on Chrome-käyttöjärjestelmä tai Windows, paina Ctrl + s
    • Jos laitteellasi on macOS, paina ⌘ + s.
  2. Uusi viestiketju tai ‑kenttä avautuu.
  3. Lisää viestisi.
  4. Paina Enter.